Master of Laws (LL.M.)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De Master of Laws is een 2-jarig full-time programma in het Engels, dat casusgerichte cursussen biedt in een modulaire opzet binnen een breed scala van juridische gebieden.

Programma-inhoud

Jaar een

  • Een gemeenschappelijk eerste semester met vaste verplichte vakken en methodologische onderzoeks- en communicatievaardigheden (30 ECTS-credits).
  • De cursussen zijn gericht op de grondslagen van internationaal en Europees recht, om een gelijk speelveld voor studenten te creëren en ze voor te bereiden op de volgende semester-modules van elk 18 ECTS-credits. In het tweede semester van het eerste jaar kiest de student een van de modules 'European Constitutionalism and Fundamental Rights', 'Sustainable Development and Global Justice' en 'Commercial Transactions & Disputes'.
  • De student schrijft ook een onderzoeksvoorstel (3 ECTS-credits) voor het proefschrift van de master in jaar twee en neemt deel aan een juridische kliniek (9 ECTS-credits).

128935_CityCampusAulaRectorDhanispreview_Eurosimulatie4.jpg

Jaar twee

  • In het eerste semester van het tweede jaar kiest de student voor één van de modules 'Commercial Transactions: Rights & Governance' en 'Diversity and Law', of kiest hij voor een semester in het buitenland.
  • In het tweede semester van jaar twee kiest de student een van de modules 'European Constitutionalism and Fundamental Rights', 'Sustainable Development and Global Justice' en 'Private and Business Law', of kiest voor een semester in het buitenland .
  • Tijdens jaar twee schrijft en verdedigt de student het proefschrift van de master (18 ECTS).
  • Tijdens het programma volgt de student een of twee keuzevakken (voor een totaal van 6 ECTS-studiepunten) in Antwerpen of in het buitenland.

Carriere

Het programma richt zich op advocaten die in een internationale omgeving willen werken, zoals internationaal georiënteerde advocatenkantoren, internationale organisaties, internationale maatschappelijke organisaties en multinationale ondernemingen.

Het geeft ook ruime aandacht aan onderzoeksvaardigheden . Uitstekende afgestudeerden kunnen onderzoek ontwikkelen door middel van een doctoraat en mogelijk een carrière in academici nastreven.

Waarom kiezen voor UAntwerp ?

De Master of Laws staat op de 50e plaats in de 2019 Times Higher Education World University Rankings- tabel voor rechtenvakken en op de 22e plaats in de Young University Rankings 2019 . Antwerpen is 's werelds derde meest etnisch diverse stad, een kleine metropool met een rijke en aangename sociaal-culturele omgeving die de diversiteit van studenten goed weerspiegelt. Het programma bestaat momenteel uit 17 nationaliteiten die deel uitmaken van het volledige programma en biedt de mogelijkheid om een semester in het buitenland te studeren aan een van onze bevoorrechte partneruniversiteiten.

127169_Laws_Fotofiche_1180op361.jpg

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of o ... Lees meer

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of our student population comes from abroad. Lees Minder