Master in rechten en management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

presentatie

In de huidige uitdagende en evoluerende context vereist het vermogen om de complexiteit en dynamiek van de werkelijkheid te begrijpen een multidisciplinaire aanpak. De MSc in Law and Management biedt een duidelijk antwoord op deze marktbehoefte en biedt een unieke kans om professionals met degelijke kennis op beide gebieden te trainen.

Dit gebied vertegenwoordigt de eerste inval van onze faculteit in interdisciplinaire training op het niveau van de meesters en heeft tot doel professionals op te leiden die gekwalificeerd zijn om globaal te beantwoorden aan de behoeften van een organisatie, en hen niet alleen voor te bereiden op oplossingen voor de problemen van de organisatie, maar ook om te beslissen en uit te voeren.

Het is ontworpen voor professionals die werkzaam zijn in het bedrijfsleven of andere organisaties, evenals voor degenen die zakelijk (bedrijfs) advies en, uiteraard, bedrijfsjuristen willen oefenen (of effectief willen oefenen).

In aanvulling op de grondige opleiding op het gebied van het ondernemingsrecht, combineert deze masteropleiding de ontwikkeling van belangrijke vaardigheden in het begrijpen van bedrijven, hun externe omgeving en enkele van de belangrijkste gebieden van hun management, zoals bedrijfsfinanciën, marketing en people management. Het resultaat zijn professionals die zijn voorbereid om een breed scala aan uitdagingen effectief aan te pakken. Vanwege de diepgaande dialoog tussen recht en management, zal deze masteropleiding ongetwijfeld meer geïnformeerde en veelzijdige professionals bieden die in staat zijn om de uitdagingen van de hedendaagse realiteit met succes aan te pakken.

Kandidaten die in het bezit zijn van een graad worden toegelaten.

Professionele exits

Opleiden in de wet biedt kwalificaties voor alle klassieke juridische beroepen, zoals belangenbehartiging, gerechtelijke magistratuur, magistratuur van de magistratuur, registers en notaris en indiener. Het komt ook in aanmerking voor nieuwe beroepen in verband met bemiddeling, zoals bemiddeling en commerciële arbitrage, strafrechtelijke en familiebemiddeling, bemiddeling bij consumentengeschillen, enz.

Juridische opleiding maakt het ook mogelijk dat de politie functioneert in de centrale, regionale en lokale overheidsdiensten van de staat, inclusief de uitoefening van diplomatieke taken en de politieke functie van de politie (PJ, PSP, GNR, SEF, GF, SIS).

Het is ook gebruikelijk om juristen te vinden in auditverenigingen, bedrijven (zelfs op managementgebied), journalistiek, onderwijs, verenigingen en stichtingen en internationale organisaties (VN, EIB, IMF, gemeenschapsinstellingen, niet-gouvernementele organisaties).

Studieplan

Wintersemester

 • Onderhandelingen en sluiting van contracten
 • Zakelijke financiën
 • Management en bedrijfsstrategie
 • Kapitalisatie en financiering van bedrijven door quota en anoniem (seminar) *
 • Nieuwe richtingen van vennootschapsrecht: de macht en bevoegdheden van leden (seminar) *
 • Optionele juridische discipline

Zomersemester

 • Commerciële bedrijven (aansprakelijkheid)
 • Financiële markten
 • People Management
 • Bedrijfseconomie (Seminar)
 • Structuur en corporate governance (seminar) *
 • Burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders en leden van het controleorgaan (seminar) *
 • Marketing (seminar) **
 • Accounting Standards (Seminar) **

* Van de vier voorgestelde juridische seminars moet de student er ten minste twee kiezen, en de andere twee in de plaats stellen voor onderwijseenheden overeenkomend met 6 ECTS van de volgende gebieden van de Master in de rechten: handels- en bedrijfsrecht, fiscaal recht of arbeidsrecht.

** Alternatieve seminars

mobiliteit

Internationale stadia

De School of Law doet er alles aan om zijn studenten de uitgebreide en kwalificerende training te bieden die voortvloeit uit internationale mobiliteitservaringen. In deze context stimuleert en bevordert het de realisatie van verschillende internationale stage-modaliteiten, afhankelijk van de doelstellingen en het profiel van de student, in het kader van het Erasmus-programma, Free Mobility of het Curriculair Stageprogramma van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Studenten die deze stages volgen, kunnen voor dit doel profiteren van een Erasmusbeurs als de stage wordt uitgevoerd in een land dat onder dit programma valt (bijv. Lidstaten van de Europese Unie, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Macedonië, Turkije), evenals een mogelijke verlaging van het collegegeld tijdens de mobiliteitsperiode.

De erkenning van deze stages komt voort uit de inschrijving in een diplomasupplement, wanneer deze niet wordt erkend als een curriculaire waarde. Alle studenten die deelnamen aan de 2de cyclus van de Law School kunnen een aanvraag indienen voor de volgende stage-modaliteiten:

Curriculaire Stages op het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Mobiliteit van studenten aan Portugese diplomatieke missies (ambassades, missies, consulaten van het Stageprogramma Curriculum bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken), en kunnen profiteren van een Erasmusbeurs.

Onderzoekstages

Mobiliteit gericht op het onderzoek voor de masterproef, uit te voeren na het einde van de academische periode, in een instelling voor hoger onderwijs met een minimumduur van 2 maanden en een maximum van 5 maanden, in aanmerking komend voor een Erasmusbeurs.

Stages voor nieuwe afgestudeerden

Mobiliteit van pas afgestudeerden om een stage te lopen in een gevarieerde professionele context, met een minimumduur van 2 maanden en een maximum van 12 maanden, te voltooien na voltooiing van de masteropleiding, en kan profiteren van een Erasmusbeurs.

Zomerstages

Mobiliteit van studenten in een professionele of universitaire context, met een minimumduur van 2 maanden en maximaal 3 maanden, en kan profiteren van een Erasmusbeurs.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Criado em 1978, o curso de licenciatura em Direito foi o primeiro a ser oferecido no Porto. Gradualmente, conquistou prestígio nacional e internacional, não apenas pelos seus professores e alunos, mas ... Lees meer

Criado em 1978, o curso de licenciatura em Direito foi o primeiro a ser oferecido no Porto. Gradualmente, conquistou prestígio nacional e internacional, não apenas pelos seus professores e alunos, mas também pelas suas iniciativas e excelentes instalações. Lees Minder