Master in internationaal en Europees recht

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

  • Faculteit der Rechtsgeleerdheid is de oudste en meest prestigieuze rechtenfaculteit in Litouwen.
  • Een programma dat is ontworpen voor de meest relevante en actuele cursussen in drie verschillende tracks (International and Human Rights; Tech Law; Business Law).
  • Studenten hebben recht op deelname aan internationale conferenties en andere academische evenementen.
  • Uitstekende professoren uit heel Europa.

Het doel van de opleiding is om juridische experts en juridische dienstverleners op te leiden met de uitgebreide en diepgaande kennis over internationale, internationaal-regionale en Europese juridische normen die de belangrijkste gebieden van nationale rechtsstelsels beïnvloeden, evenals de ontwikkeling, interpretatie , en toepassingspraktijk van deze wettelijke normen; vermogen om complexe problemen met betrekking tot het maken van wetgeving en juridische toepassing in de context van internationaal en Europees recht te identificeren, analyseren en oplossen; de opgedane kennis op een innovatieve en integrale manier in de beroepspraktijk kunnen toepassen om geschillen en juridische conflicten die ontstaan in een internationale omgeving te beslechten; kritische benadering en vaardigheden om onafhankelijk onderzoek uit te voeren en suggesties te doen op basis van wetenschappelijke analyse.

141913_QB3A8336.jpgVilnius University","author_url":"","source":""}" alt="141913_QB3A8336.jpg" />

Het programma duurt drie semesters (1,5 jaar, 90 ECTS). Aan het begin van de studie kiest elke student de track waarin hij of zij geïnteresseerd is in drie opties:

  • Internationaal recht en mensenrechten;
  • Tech Law;
  • Zakenrecht.

Studenten studeren twee algemene verplichte vakken (20 ECTS) die de kern van het programma vertegenwoordigen, evenals vier verplichte vakken (20 ECTS) in de geselecteerde track. De resterende studiepunten (20 ECTS) worden toegewezen voor vrije keuze van de student. Deze optionele cursussen (4 keuzevakken) bieden de mogelijkheid om individuele studieprofielen te ontwerpen binnen de gebieden van de zorgen en behoeften van de student en om een persoonlijke onderwijsagenda na te streven. Elke cursus omvat lezingen en praktische instructietijd (seminars, workshops, moot-activiteiten, enz.). Zoals alle masters wordt deze opleiding afgesloten met de voorbereiding van een masterproef (30 ECTS) over een wetenschappelijk en / of praktisch relevant onderwerp.

Toelatingsvoorwaarden en selectiecriteria

  • Bachelor in de rechten of een gelijkwaardige kwalificatie van een jurist van instellingen voor hoger onderwijs.
  • Engelse taalvaardigheid - het niveau niet lager dan B2 (volgens het Common Framework of Reference for Language goedgekeurd door de Raad van Europa), bewijs van vaardigheid in het Engels: IELTS 5.5+, iBT TOEFL 65+; De vereiste is niet van toepassing op degenen die zijn afgestudeerd aan de in het Engels geleverde studies of als het de moedertaal van een kandidaat is.

Internationale mobiliteit

Studenten kunnen deelnemen aan het ERASMUS + mobiliteitsprogramma dat de mogelijkheid biedt om stage te lopen in het buitenland.

Carrièremogelijkheden

De kwalificatie stelt afgestudeerden in staat om juridische experts (adviseurs) te zijn voor zowel publieke als private entiteiten, zich in te zetten als probleemanalisten of onderzoekers in academische instellingen en om te werken in alle grote juridische beroepen in nationale en internationale, gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties en bedrijven. De mogelijkheid om een ambt te bekleden in gereglementeerde beroepen (rechters, advocaten, aanklagers, ambtenaren, enz.) Hangt af van de kwalificatie-eisen die in een bepaald land van toepassing zijn en de erkenning van buitenlandse studies.

Afgestudeerden van het programma zullen in staat zijn een academische carrière na te streven in Litouwen en in het buitenland door hun postdoctorale studies in de Ph.D. programma in sociale wetenschappen.

Getuigenissen van studenten

Andrii Hubai, een student uit Oekraïne

"Het programma Internationaal en Europees Recht dat wordt aangeboden aan Vilnius University van Vilnius University onderscheidt zich onder andere doordat het inzicht geeft in de Litouwse ervaring met integratie in de EU. Door het te bestuderen voel ik dat ik aan de vooravond van de ontwikkeling sta van de nieuwe generatie advocaten die binnenkort de drijvende kracht achter Oost-Europa. "

Elene Tevzadze, een student uit Georgië

"Ik koos voor Vilnius University vanwege haar lange geschiedenis en vanwege de wetenschap dat de universiteit kwalitatief goed onderwijs levert. Als bachelor wilde ik altijd mijn studie op het gebied van internationaal en Europees recht voortzetten en Vilnius University was er een van. van de beste die me deze kans gaven. Studeren in een ander land in een andere taal was een uitdaging voor mij. Maar na een zeer korte tijd werd het gemakkelijker om te studeren vanwege het vriendelijke personeel dat me door moeilijke situaties heen hielp.

Professionele docenten waren erg behulpzaam, we konden op elk moment tijdens de colleges vragen stellen, net als per e-mail, wat het voor mij gemakkelijker maakte om te studeren, zolang ik wist dat als ik iets niet begreep, ik op elk moment antwoord zou kunnen krijgen. De universiteit stelt ook verschillende openbare lezingen en conferenties voor, wat erg nuttig is om aanvullend onderwijs te krijgen.

Ondanks de opleiding ben ik erg blij dat ik vrienden uit verschillende landen heb gekregen en heb ik de kans gehad om te communiceren met uitstekende professionals die ook mijn collega's zijn. Ik ben erg blij en trots om deel uit te maken van Vilnius University van Vilnius University en ik ben er zeker van dat de kennis die ik hier heb opgedaan me zal helpen om in de toekomst een succesvolle carrière op te bouwen. "

Olga Shevchenko, een student uit Oekraïne

"Het studieproces aan Vilnius University van Vilnius University is een complex van een enorm scala aan mogelijkheden gericht op het leveren van het hoogste kwalitatieve niveau van onderwijs voor studenten die verschillende graden behalen. Tijdens het programma voor internationaal en Europees recht heb ik niet alleen de mogelijkheid om succesvol een breed scala aan rechtenlessen te volgen, maar ook om een groot aantal aanvullende seminars, rondetafelgesprekken, conferenties en zomerscholen voor rechten bij te wonen, waar professoren uit zowel de Europese Unie als de Verenigde Staten een dimensie gaven aan mij en mijn collega's het vermogen om rechtswetenschappelijke toespraken te houden en deelname aan de rechtbank. Daarom waardeer ik het zeer om deel uit te maken van Vilnius University van Vilnius University en wens ik dat elke student van alle kanten van de wereld hetzelfde voelt. "

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Welcome to Vilnius University – the oldest and largest Lithuanian higher education institution. Since its establishment in the 16th century, Vilnius University, as an integral part of European science ... Lees meer

Welcome to Vilnius University – the oldest and largest Lithuanian higher education institution. Since its establishment in the 16th century, Vilnius University, as an integral part of European science and culture has embodied the concept­ of a classical university and the unity of studies and research. Lees Minder
Vilnius , Kaunas + 1 Meer Minder