Master in geavanceerd vennootschapsrecht

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in geavanceerd vennootschapsrecht

Studeer op de plaats die het boek over internationaal en vergelijkend recht heeft geschreven. Uw aansluiting bij Michigan Law opent deuren over de hele wereld.

De University of Michigan Law School biedt een Master of Advanced Corporation Law (MACL) diploma om studenten te helpen hun carrière te bevorderen. Het MACL-programma is het eerste in zijn soort dat is ontworpen voor de VS en internationaal opgeleide advocaten die zich willen specialiseren in het Amerikaanse ondernemings- en effectenrecht en een internationaal vergelijkend perspectief op beide willen verwerven. Het is een intensieve, rigoureuze woonervaring voor één zomer waarmee studenten in 12 weken een volwaardige masteropleiding kunnen behalen.

Deelname aan het MACL-programma biedt advocaten de tijd om na te denken over hun praktijk, vragen te stellen in een omgeving met weinig geld en enkele van de theoretische onderbouwingen van hun professionele werk te overwegen. Onder individueel toezicht van onze hoogleraren juridisch schrijven, scherpen ze hun onderzoeks-, analyse- en schrijfvaardigheden aan, terwijl ze pauzeerden om kritischer na te denken over een probleem dat ze tijdens hun factureerbare werkuren lastig vonden. Afgestudeerd met een bredere en diepere juridische kennis, zullen MACL-studenten betere advocaten, betere advocaten en betere collega's zijn. Afgestudeerd met een graad in Michigan Law , zullen MACL-studenten een permanent onderdeel van de Michigan Law gemeenschap worden en deuren openen naar een collegiaal en geslaagd professioneel netwerk voor verwijzingen, advies en grotere werktevredenheid.124137_Library_Skylights6.jpg

Studieprogramma

Breng een zomer door - 12 weken, van mei tot augustus - en studeer en woon in residentie aan de Michigan Law . Gedoceerd door faculteitsleden van Michigan Law en ervaren gastprofessoren die experts zijn met kennis van internationaal en vergelijkend recht, evenals Amerikaans ondernemings- en effectenrecht, zijn de cursussen en schrijfoefeningen van de MACL ontworpen om een intellectueel rijke voorbereiding te bieden voor toekomstige leiders in transnationale ondernemingen praktijk.

Het studieprogramma met 20 studiepunten omvat drie verplichte vakken, drie keuzevakken en een schrijfvereiste. Het schrijfproject, met een bijbehorend onderzoekscolloquium, duurt de volledige 12 weken.

Het curriculum 2020:

Kern vakken:

 • Amerikaans ondernemingsrecht in een wereldwijde context
 • Amerikaanse effectenverordening in een wereldwijde context
 • fusies
 • Onderzoekscolloquium

keuzevakken:

 • Internationale deals,
 • Wereldwijde naleving,
 • Wereldwijde bedrijfsreorganisaties,
 • Internationale vennootschapsbelasting

De klaservaring wordt aangevuld met buitenschoolse evenementen, zoals discussies met juridische academici en praktiserende advocaten, individuele matching met faculteit voor hulp bij de schrijfvereisten, netwerkmogelijkheden met alumni van Michigan Law en sociale activiteiten om langdurige collegiale relaties te ontwikkelen.

Faculteit

MACL faculteit komen met opmerkelijke referenties en ervaring. In het 2020-programma zullen professoren werken die werkzaam zijn bij top advocatenkantoren in Los Angeles, New York en Washington, DC, geraadpleegd voor Ethiopië, Indonesië en de staat Californië op het gebied van hervorming van het vennootschapsrecht, de American Law and Economics Association en co geautoriseerd het toonaangevende handboek voor effectenregelgeving. MACL-hoogleraren brengen onderwijsprijzen, praktische ervaring en diepgaande kennis van Amerikaanse en buitenlandse rechtsgebieden mee naar dit zomerprogramma, zodat studenten kunnen gaan werken of hun bedrijfspraktijk naar een hoger niveau tillen.

123659_016-readingroom-12-27-11-122-fused-dc4.jpg

Toelating Richtlijnen

Aanvragers moeten praktiserende advocaten zijn of een juridische graad in de praktijk hebben van de Verenigde Staten of het buitenland. Bovendien is een hoog niveau van Engels in lezen, schrijven, spreken en luisteren vereist, zoals blijkt uit een iBT TOEFL-score van 100, een IELTS-score van minimaal 7,0 of ander bewijs van Engelse taalvaardigheid. Aanvragers die ingezetenen zijn van Australië, Canada (anders dan Quebec), Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten (anders dan Puerto Rico) en die een rigoureus voltijds programma hebben gevolgd van ten minste drie jaar post -secundair onderwijs in een van deze landen is niet verplicht om Engelse testscores in te dienen.

Hoe aan te vragen

De meeste aanvragers dienen hun aanvraag in via de website van de Law School Admissions Council (LSAC): www.lsac.org . U kunt ook onze PDF-toepassing downloaden en naar ons kantoor sturen. Download de applicatie hier.

Application Checklist

 • Voltooid aanvraagformulier
 • Curriculum vitae of cv
 • Verklaring van doel
 • Officiële transcripties (JD of LLB-equivalent; geavanceerde graden, indien van toepassing)
 • Twee aanbevelingsbrieven
 • Voor anderstaligen die Engels spreken: TOEFL- of IELTS-rapport

behuizing

Huisvesting is niet inbegrepen als onderdeel van het programma. Er is echter huisvesting op de campus in de slaapzalen van de Universiteit van Michigan en de markt voor de onderhuur van Ann Arbor is meestal vrij robuust, zodat gemeubileerde en ongemeubileerde appartementen en huizen op loopafstand van de Law School te vinden zijn. Studenten die tot het programma zijn toegelaten, ontvangen aanvullende informatie om hen te helpen bij hun huiszoeking.

Collegegeld en tarieven

 • $ 30,763 voor inwoners van Michigan
 • $ 32,263 voor niet-inwoners van Michigan

Belangrijke datums voor de zomer van 2020

14 mei - Alle studenten moeten op deze datum 's avonds in Ann Arbor aankomen.

15 mei - Verplichte oriëntatie voor alle MACL-studenten. Verplichte visum check-in voor internationale studenten.

18 mei - 12 juni - 1ste module van MACL-klassen.

25 mei - Geen lessen (Memorial Day Holiday)

15 juni - 10 juli - 2e module van MACL-klassen.

3 juli - Geen lessen (US Independence Day Holiday)

13 juli - 7 augustus - 3e module van MACL-klassen.

27 juli - Geen lessen (tussentijdse pauze)

8 augustus - MACL Start Ceremony en afsluiting van het programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The University of Michigan Law School in Ann Arbor is one of the world’s finest institutions of legal education. Housed in the Cook Quadrangle on the University of Michigan’s central campus, the Law S ... Lees meer

The University of Michigan Law School in Ann Arbor is one of the world’s finest institutions of legal education. Housed in the Cook Quadrangle on the University of Michigan’s central campus, the Law School is unmatched for beauty and is superbly functional for its residential and scholarly community. The School has a sizable and diverse faculty, with many preeminent in their fields. The careers of alumni also speak eloquently to the strength of the School; our graduates are leaders serving with distinction in the public, private, and academic sectors in this nation and beyond. Lees Minder