Master in de ruimte-, communicatie- en mediawetgeving (LL.M.)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

De master in de ruimte-, communicatie- en mediarecht combineert een reeks cursussen over ruimterecht, internationale en Europese wetgeving inzake satellietcommunicatie, mediawetgeving, elektronische communicatie, en e-commerce wetgeving, intellectueel eigendomsrecht, alsmede gegevensbeschermingswetgeving. Het behandelt deze gebieden op internationaal, Europees en nationaal niveau.

In de loop van het programma verwerven studenten volledige expertise in de regelgevingsaspecten van ruimte-, communicatie-, ICT- en mediarecht binnen een opwindend en zich ontwikkelend veld.

Het programma voorziet studenten van essentiële theoretische, praktische en analytische vaardigheden om uit te blinken in de snelle juridische wereld van een zich voortdurend ontwikkelend vakgebied. Het biedt volop mogelijkheden voor ontwikkeling in de publieke en private sector, maar ook in de academische wereld.

Internationale academische partnerschappen, samenwerking met partners in de private en publieke sector en onderwijs door academici en praktijkmensen, van binnen en buiten Luxemburg zorgen voor een levendige uitwisseling, evenals relevante ervaring voor studenten.

97926_CampusLimpertsberg.JPG

5 redenen om je te specialiseren in ruimte-, communicatie- en mediarecht aan de universiteit van Luxemburg:

  1. Profiteer van de onderzoeksactiviteiten van de SES-leerstoel Ruimte-, Communicatie- en Mediarecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Economie en Financiën.
  2. Luxemburg huisvest vele internationale ICT-bedrijven, zoals de wereldwijde satellietexploitant SES, RTL, evenals het Europese hoofdkantoor van Amazon, iTunes, PayPal, Skype en anderen.
  3. Een optionele stage stelt studenten in staat praktische ervaring op te doen tijdens hun studie. Topstudenten komen in aanmerking voor een stage van maximaal zes maanden bij SES. Vergelijkbare regelingen zijn getroffen met andere partners.
  4. Gelegenheid om jurisprudentie van het Hof van Justitie van de Europese Unie over telecommunicatie, media en ICT-kwesties te volgen vanuit een perspectief uit de eerste hand en onderzoeks- en presentatievaardigheden te intensiveren in werk in de klas en het schrijven van papers en een masterscriptie.
  5. Verkrijg technische inzichten door bezoeken aan telecommunicatie-installaties en regelgevende instanties als onderdeel van de cursus.

Carrièremogelijkheden

Studenten worden voorbereid op werkgelegenheid in nationale regelgevende instanties, ministeries voor telecommunicatie en media, particuliere bedrijven die actief zijn in de media- en telecommunicatiesector, advocatenkantoren, internationale organisaties die zich bezighouden met ruimtecommunicatie en ontwikkelings- en hulpverleningsinstellingen. De LL.M. in de ruimte, communicatie en mediawet biedt ook een springplank voor verdere academische studies bij een Ph.D. niveau.

97922_Library.jpg

Structuur van studies

Studenten die zich inschrijven voor de Master in de ruimte-, communicatie- en mediarecht kunnen direct deelnemen aan het tweede jaar van de Master-programma (M2) met het doel om een LL.M. mate. Dit vereist de succesvolle afronding van vier jaar studie van 240 ECTS, meestal door het behalen van een masterdiploma in de rechten of gelijkwaardige studies, inclusief cursussen in Europees recht. Studenten worden toegelaten op een beslissing van een toelatingscommissie.

Kandidaten die met succes drie jaar studie hebben afgerond voor een bedrag van 180 ECTS (meestal een bachelor in de rechten of gelijkwaardige studies) komen in aanmerking voor het gemeenschappelijke eerste jaar van LL.M. studies aan de universiteit van Luxemburg (M1). Het biedt een verscheidenheid aan cursussen in Europees en internationaal recht waaruit studenten kunnen kiezen om zich voor te bereiden op de specifieke vereisten van het tweede jaar (M2).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European in ... Lees meer

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European institutions, Luxembourg’s leading international financial centre and its vibrant business community. Institutional and private sector partnerships, sponsored Chairs and a growing network of international partner universities make the FDEF a vibrant academic hub at the heart of Europe. Lees Minder