Master in de rechten (Leuven)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De rechtenfaculteiten van de Universiteit van Leuven ( KU Leuven ) en de Universiteit van Zürich bieden een double degree-programma aan dat volledig in het Engels wordt gegeven. De tweejarige masteropleiding omvat een studiejaar in Leuven en een ander in Zürich.

Waar gaat het programma over?

Het programma richt zich op de individuele sterke punten van elke instelling: internationaal en Europees recht in Leuven en arbitragerecht, financieel recht en mensenrechten in Zürich. Zwitserland geniet een reputatie van wereldklasse als centrum van arbitrage en bankieren, en vele internationale instellingen zijn er gevestigd in Genève, net als in Brussel, zo'n 30 km van Leuven.

Na afronding van het programma ontvangen studenten een dubbele graad - een van de KU Leuven en een van de Universiteit van Zürich. Een dubbele opleiding aan twee vooraanstaande rechtenfaculteiten in Europa is van grote toegevoegde waarde voor uw toekomstige professionele carrière in een internationale context.

Elke partneruniversiteit selecteert vijftien studenten om deel te nemen aan het programma.

Sterke punten

  • 2 graden van 2 vooraanstaande rechtenfaculteiten in Europa.
  • Volledig onderwezen in het Engels.
  • Een jaar studie in Leuven en nog een jaar in Zürich.

Is dit het juiste programma voor mij?

Idealiter zou u de volgende kenmerken moeten hebben:

  • basiskennis van lokaal, Europees en internationaal recht en een algemeen begrip van de onderlinge relatie tussen deze drie rechtsstelsels;
  • een mogelijkheid om het recht in zijn sociale, historische en geografische context te plaatsen;
  • het vermogen om de wet te behandelen met kritisch, reflectief onderzoek;
  • een beheersing van het abstract redeneren, synthetiseren en analyseren om creatief en wetgevend te denken;
  • een grondige kennis van de rechtsbronnen.

Carrièremogelijkheden

Het Master of Law-programma is een springplank naar een interessante juridische carrière. Als experts in Europees en internationaal recht werken onze studenten in internationale advocatenkantoren, een breed scala aan openbare dienstverlening op alle niveaus van de overheid en in Europese en internationale instellingen en in speciale belangengroepen. Onze afgestudeerden worden ook aangeworven door niet-gouvernementele organisaties en bedrijven in de privésector.

Start je carrière, tijdens je studie

Tijdens je bachelor- en masteropleiding kun je alvast je eigen profiel vormgeven door te kiezen voor een bepaalde specialisatie, studeren in het buitenland (Erasmus), stage lopen of een eigen bedrijf starten.

Het Student Career Center zet je graag op weg naar je eerste werkervaring. Het centrum coacht je ook bij het zoeken naar een interessante baan en helpt je bij sollicitatiegesprekken. Voor studenten die een eigen zaak willen starten heeft de KU Leuven ook Lcie, de KU Leuven gemeenschap die studenten stimuleert met innovatieve en ondernemende ideeën.

Weet je niet waar je moet beginnen? De databases van het Student Career Center bevatten aanbiedingen voor banen, vrijwilligerswerk, innovatieprojecten en studentenbanen. Je kunt ook een van de evenementen bezoeken die worden georganiseerd door het Career Center.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked ... Lees meer

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked among the top 100 in the world. Lees Minder
Ga naar de website van de school