Master in de internationale belastingen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Melbourne Law Masters is een graduate law-programma van de hoogste kwaliteit, beschikbaar voor afgestudeerden in de rechten en niet-wetenschappen.

Melbourne Law School specialisatie van Melbourne Law School in internationaal belastingrecht stelt belastingprofessionals, academici en overheidsfunctionarissen uit Australië of andere landen in staat om internationale belastingheffing in een mondiale context te bestuderen, zij aan zij met collega's uit Australië en vele andere landen.

Het internationale belastingprogramma is een wereldwijd erkende gespecialiseerde belastingkwalificatie die afgestudeerden uitruilt voor de praktijk van het belastingrecht in een snel veranderende economische wereld. Het programma is bedoeld voor diegenen die een carrière in het belastingrecht plannen, of dit nu vanuit Australië of internationaal is, waar internationale belastingheffing een sleutelrol zal spelen.

Studenten hebben een aanzienlijke selectie van internationale en vergelijkende fiscale onderwerpen, gecombineerd met een keuze uit de reeks onderwerpen in de bredere fiscale en handelsrechtelijke programma's van de Law School. Alle vakken worden gegeven door vooraanstaande internationale of Australische fiscalisten met een aanzienlijke reputatie op het gebied van internationale belastingen.

Leerresultaten

Afgestudeerden van de Master of International Tax zullen:

 • Beschikken over een geavanceerd en geïntegreerd inzicht in de complexe hoeveelheid kennis op het gebied van internationale belastingen, waaronder:
  • de regels die van toepassing zijn op ingezetenen die buitenlandse broninkomsten ontvangen en niet-ingezetenen die Australische bron inkomsten genereren
  • het ontwerp van belastingsystemen in een wereldeconomie en de interactie van de belastingregels van soevereine landen
  • de rol van bilaterale verdragen tussen handelspartners en het vermogen van een land om de uitkomsten te beïnvloeden
  • de rol van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling en de Verenigde Naties bij het ontwikkelen van bilaterale verdragen
  • actuele discussies over de toepasbaarheid van bestaande internationale belastingstelsels en voorgestelde oplossingen
 • Beschikken over deskundige, gespecialiseerde cognitieve en technische vaardigheden die hen onafhankelijk toelaten:
 • analyseren, kritisch reflecteren en synthetiseren van complexe informatie, concepten en theorieën op het gebied van internationale belastingen
 • deze informatie, concepten en theorieën onderzoeken en toepassen op de relevante kennis en praktijk; en
 • interpreteren en verzenden van hun kennis, vaardigheden en ideeën naar gespecialiseerde en niet-gespecialiseerde doelgroepen
 • Hun kennis en vaardigheden toepassen om autonomie, deskundig oordeel, aanpassingsvermogen en verantwoordelijkheid als beoefenaar en leerder op het gebied van internationale belasting aan te tonen.

Onderwerp timing en formaat

 • Onderwerpen worden in een interactieve seminarstijl onderwezen.
 • Ongeveer 90% van de onderwerpen in de Melbourne Law Masters worden op een intensieve basis aangeboden.
 • Semester-lengte onderwerpen worden aangeboden gedurende het hele semester.
 • Klasse maten variëren normaal van 20 tot 30 studenten. Alle onderwerpen hebben een quotum. Dit zorgt ervoor dat klasgroottes geschikt zijn om een ​​optimale leeromgeving te bieden.
Intensieve onderwerpen

Intensieve onderwerpen zijn ideaal voor drukke professionals en bieden een uitstekende gelegenheid om je onder te dompelen in de inhoud van het onderwerp.

Onderwerpen worden meestal gedurende vijf dagen gegeven, hetzij van maandag - vrijdag of woensdag - dinsdag, met uitzondering van het weekend. Met dit formaat kunnen studenten van interstate of overzee naar Melbourne vliegen om les te volgen.

Semester-lengte onderwerpen

Semester-lengte onderwerpen worden meestal gedurende twee uur 's avonds elke week tijdens het semester gegeven.

Onderwerpen materialen

Uitgebreid leesmateriaal wordt ongeveer vier weken voorafgaand aan het begin van een intensieve les gegeven. Verwacht wordt dat studenten substantiële literatuur lezen voordat de lessen beginnen. Leraren en studenten zijn waarschijnlijk in contact met elkaar, elektronisch vanaf het moment dat het leesmateriaal wordt vrijgegeven tot het moment waarop de beoordeling moet plaatsvinden.

Toelatingseisen

Kandidaten moeten:

 • Een licentiaat in de rechten (LLB, JD of gelijkwaardig) die leidt tot toelating tot de praktijk, op honours-standaard of gelijkwaardig
  of
 • Een rechtsdiploma (LLB, JD of gelijkwaardig) dat leidt tot toelating tot de praktijk of een equivalent daarvan en twee jaar gedocumenteerde relevante beroepservaring
  of
 • Een undergraduate-diploma in een relevante discipline en twee jaar gedocumenteerde relevante professionele ervaring
  of
 • Een undergraduate-diploma in een relevante discipline; en succesvolle afronding van vier vakken in een verwant afgestudeerd diploma en een jaar gedocumenteerde relevante professionele ervaring.

Selectiecriteria

Bij de beoordeling van aanvragen zal de selectiecommissie het volgende overwegen:

 • Voorafgaande academische prestaties
 • Beroepservaring (indien nodig).

Het selectiecomité kan nadere informatie inwinnen ter verduidelijking van elk aspect van een aanvraag in overeenstemming met de toelating en selectie in het cursusbeleid.

Bij de beoordeling van de toelating van een kandidaat zal het selectiecomité ook rekening houden met:

 • De kwaliteit van de graad of graden die de aanvrager eerder is toegekend
 • De reputatie en reputatie van de universiteit of universiteiten die de graad (s) hebben toegekend
 • De duur en het type werkervaring dat de aanvrager heeft verkregen
 • De relevantie van de werkervaring van de kandidaat voor de cursus waarvoor hij zich heeft aangemeld.

Kandidaten zonder juridische kwalificaties moeten opmerken dat onderwerpen worden aangeboden in de discipline van de wet op een gevorderd graduate niveau. Hoewel alles in het werk wordt gesteld om tegemoet te komen aan de behoeften van studenten die op andere gebieden zijn opgeleid, zullen er geen concessies worden gedaan aan het algemene niveau van instructie of beoordeling. De meeste vakken gaan uit van de kennis die meestal is opgedaan in een juridische opleiding (LLB, JD of gelijkwaardig).

Engelse Taalvereisten

Alle aanvragers moeten ook voldoen aan de Engelse taalvereisten van de Universiteit van Melbourne.

U kunt TOEFL, IELTS, Pearson Test of English (academische tests) of CAE gebruiken om te voldoen aan de Engelse taalvereisten van de universiteit. U moet aan de vereisten voldoen in één zitting en binnen de 24 maanden voorafgaand aan de aanvraag. De TOEFL-instellingscode van de Universiteit van Melbourne is 0974.

IELTS * (alleen academisch Engels)

* Vereiste scores moeten worden behaald met een enkel testrapport, zelfs als u hebt gezeten voor meerdere TOEFL- of IELTS-tests.

Het wordt ook aanbevolen dat internationale aanvragers contact opnemen met de dichtstbijzijnde Australische ambassade of Hoge Commissie om de Engelse vereisten voor het verkrijgen van een studentenvisum te achterhalen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Melbourne Law School is a leader and innovator in legal education, and a vibrant place of learning that values ideas, excellence and intellectual exchange. Its rich history spans over 150 years.

Melbourne Law School is a leader and innovator in legal education, and a vibrant place of learning that values ideas, excellence and intellectual exchange. Its rich history spans over 150 years. Lees Minder