Master in de intellectuele eigendom en het ICT-recht (Brussel)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

KU Leuven Master-na-master IE & IT-recht van de KU Leuven bouwt voort op de expertise van het KU Leuven Centrum voor IT & IE-recht (CiTiP). Het programma biedt een uitstekende academische opleiding en toegevoegde waarde voor zowel afgestudeerde studenten die hun curriculum willen verbeteren als voor praktijkmensen die op zoek zijn naar geavanceerde expertise van topkwaliteit. Het onderwijzend personeel bestaat uit internationaal gerespecteerde academici, experts van instellingen zoals de Europese Commissie en nationale regelgevende instanties, en vooraanstaande praktijkmensen, waardoor een optimale overdracht van kennis en ervaring wordt gegarandeerd.

Het programma speelt in op de toenemende vraag naar gekwalificeerde juridische experts in de sectoren IP, ICT en media. Dit zijn snel evoluerende en zeer complexe sectoren, beïnvloed door een groot aantal technologische, economische en sociologische ontwikkelingen, waarbij bestaande juridische kaders voortdurend worden uitgedaagd en traditionele juridische concepten en principes regelmatig worden herinterpreteerd.

Alle studenten - degenen die zich concentreren op het intellectuele eigendomsrecht en degenen die zich concentreren op het ICT-recht - kunnen het hele curriculum in het Engels volgen. Wie zich toelegt op de specialisatie Intellectueel Eigendomsrecht kan een aanzienlijk deel van de opleidingen Nederlands en Frans volgen, maar hoeft dit niet. De cursussen Nederlands en Frans zijn gericht op nationaal recht, terwijl de cursussen Engels zich voornamelijk richten op Europees en internationaal recht.

Sterke punten

  • Dit programma speelt in op de toenemende vraag naar gekwalificeerde juridische experts in de IP-, ICT- en mediasector.
  • Optimale kennis- en ervaringsoverdracht door internationaal gerespecteerde academici, veldexperts en vooraanstaande praktijkmensen.
  • Direct en gemakkelijk contact tussen student en docent.

Raadpleeg onze website voor recente informatie over dit programma.

Laatst bijgewerkt op dec 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

KU Leuven is the highest ranked university of Belgium.

KU Leuven is the highest ranked university of Belgium. Lees Minder