Master in de intellectuele eigendom en het ICT-recht (Brussel)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De Master of Intellectual Property and ICT Law biedt een diepgaande studie van het Europese IP-, ICT- en mediarecht. Studenten krijgen een uitgebreide studie aangeboden over internationaal en Europees IE-recht, IT-recht en media- en communicatierecht. Speciale aandacht wordt besteed aan de interdisciplinaire perspectieven en praktische vaardigheden die in deze sectoren veel gevraagd zijn.

Waar gaat het programma over?

Het geavanceerde masterprogramma IP & IT Law bouwt voort op de expertise van het KU Leuven Centrum voor IT & IP Law (CiTiP). Het programma biedt een uitstekende academische opleiding en een toegevoegde waarde, zowel voor afgestudeerde studenten die hun curriculum willen verbeteren als voor beoefenaars die op zoek zijn naar hoogwaardige, geavanceerde expertise. Het onderwijzend personeel bestaat uit internationaal gerespecteerde academici, experts van instellingen zoals de Europese Commissie en nationale regelgevende instanties, en vooraanstaande beoefenaars, wat zorgt voor een optimale overdracht van kennis en ervaring.

Het programma speelt in op de toenemende vraag naar gekwalificeerde juridische experts in de sectoren IP, ICT en media. Dit zijn snel evoluerende en zeer complexe sectoren, beïnvloed door een groot aantal technologische, economische en sociologische ontwikkelingen, waarbij bestaande juridische kaders voortdurend worden uitgedaagd en traditionele juridische concepten en principes regelmatig worden herinterpreteerd.

Alle studenten - degenen die zich concentreren op het intellectuele eigendomsrecht en degenen die zich concentreren op het ICT-recht - kunnen het hele curriculum in het Engels volgen. Degenen die zich concentreren op de specialisatie Intellectueel Eigendomsrecht kunnen, maar hoeven dit niet, een aantal cursussen Nederlands en Frans te volgen. De cursussen Nederlands en Frans zullen gericht zijn op het nationale recht, terwijl de cursussen Engels voornamelijk gericht zullen zijn op Europees en internationaal recht.

Sterke punten

  • Dit programma speelt in op de toenemende vraag naar gekwalificeerde juridische experts in de IP-, ICT- en mediasector.
  • Optimale kennis- en ervaringsoverdracht door internationaal gerespecteerde academici, veldexperts en vooraanstaande praktijkmensen.
  • Direct en gemakkelijk contact tussen studenten en docenten.

Is dit het juiste programma voor mij?

Je bent onlangs afgestudeerd als master en wilt een diepgaand inzicht krijgen in intellectuele eigendomsrechten en / of ICT-recht. Of je bent al professioneel actief en je wilt je specialiseren in de theorie en praktijk van deze sectoren.

Doelen

  1. De student beheerst de structuur en methodologie van de door hem / haar gevolgde internationale en Europese en / of Belgische intellectuele eigendomsrechten, media- en / of ICT-recht.
  2. De student kan omgaan met complexe problemen op het gebied van de intellectuele eigendomsrechten, media en / of ICT-recht die hij / zij heeft gevolgd.
  3. De student kan onderzoeksresultaten zelfstandig testen en situeren in een persoonlijk onderbouwde structuur die een originele bijdrage levert aan kennis.
  4. De student kan een kritische positie innemen met betrekking tot het domein van de intellectuele eigendomsrechten, mediarecht en / of IT-recht dat hij / zij heeft gevolgd.
  5. De student kan zijn standpunt meedelen aan collega's in het Nederlands, Frans en / of Engels.

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden zijn goed gepositioneerd voor banen bij (internationale) advocatenkantoren en bedrijven in de sectoren IP, ICT en media. Afgestudeerden zijn ook doorgegroeid naar functies in (internationaal) openbaar bestuur en in internationale organisaties van openbaar belang. Studenten kunnen er ook voor kiezen om hun academische vaardigheden verder te ontwikkelen door een Ph.D. op een gebied dat verband houdt met fundamentele kwesties van IE, ICT of mediarecht.

Start je carrière, tijdens je studie

Tijdens je bachelor- en masteropleiding kun je alvast je eigen profiel vormgeven door te kiezen voor een bepaalde specialisatie, studeren in het buitenland (Erasmus), stage lopen of een eigen bedrijf starten.

Het Student Career Center zet je graag op weg naar je eerste werkervaring. Het centrum coacht je ook bij het zoeken naar een interessante baan en helpt je bij sollicitatiegesprekken.

Weet je niet waar je moet beginnen? De databases van het Student Career Center bevatten aanbiedingen voor banen, vrijwilligerswerk, innovatieprojecten en studentenbanen. Je kunt ook een van de evenementen bezoeken die worden georganiseerd door het Career Center.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked ... Lees meer

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked among the top 100 in the world. Lees Minder
Ga naar de website van de school