Master in de Europese sociale zekerheid (Leuven et al)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Dit eenjarige geavanceerde masterprogramma behandelt sociale zekerheid en sociale bescherming vanuit een juridisch, economisch, sociologisch, administratief en filosofisch perspectief. Behalve dat het multidisciplinair is, bevat het curriculum een sterke vergelijkende en multinationale component die zich richt op het verlenen van sociale beschermingsrechten in heel Europa.

Waar gaat het programma over?

De Master in de Europese sociale zekerheid biedt u de mogelijkheid om de vele verschillende benaderingen van sociale zekerheid te begrijpen die naast elkaar bestaan binnen het historische continent van Europa. Tegelijkertijd krijg je een beter begrip van je eigen nationale systeem binnen de context van het bredere continentale plaatje. Het programma omvat ook een zorgvuldige, diepgaande studie van de rol van internationale organen zoals de Europese Unie.

Als student van het programma maak je deel uit van een internationaal netwerk van experts op het gebied van sociale zekerheid. Studenten komen uit verschillende Europese landen en daarbuiten en hebben verschillende academische achtergronden en motieven voor deelname. Het onderwijzend personeel bestaat uit gerenommeerde professoren van de KU Leuven en andere Europese universiteiten die gespecialiseerd zijn in verschillende disciplines met betrekking tot sociale zekerheid.

Structuur

Het programma bestaat uit 60 ECTS, te beginnen met een zomerschool in augustus en eindigt in juli het volgende academiejaar.

Tijdens de Master in de Europese sociale zekerheid worden je academische vaardigheden ontwikkeld en uitgedaagd door de ervaring van een stage bij een instelling of organisatie voor sociale zekerheid. Door onze partnerschappen kun je stage lopen in verhouding tot je eigen ervaringsniveau en vakgebied, gericht op praktijk of onderzoek.

De persoonlijke lessen en workshops, gehouden in Leuven (België), zijn samengevat in een beperkt aantal weken. De resterende cursussen worden voltooid via een digitaal leerplatform. Het platform verbindt je met de beste docenten van Europa, die je op afstand door hun speciaal ontworpen cursusmateriaal leiden.

Sterke punten

  • Het unieke onderwijsformaat biedt je het beste van twee werelden: een authentieke universitaire ervaring aan een van Europa's meest vooraanstaande universiteiten en de flexibiliteit om het grootste deel van het programma vanuit huis te voltooien.
  • Gedurende het hele programma ben je verbonden met een uniek internationaal netwerk van universiteiten en heb je contact met docenten en mededeelnemers uit heel Europa.
  • De multidisciplinaire en multinationale aanpak zal je perspectief verruimen en je helpen om problemen vanuit een nieuwe invalshoek te bekijken. Deze alternatieve benadering ontwikkelt uw vermogen om u aan te passen aan nieuwe situaties en zal gedurende uw professionele carrière zeer waardevol zijn.

Is dit het juiste programma voor mij?

U kunt een afgestudeerde master zijn die zich graag specialiseert in sociale zekerheid, een onderzoeker of docent sociale zekerheid, of een professional die betrokken is bij de administratie van de sociale zekerheid en / of beleidsontwikkeling.

Idealiter heb je:

  • goede kennis van uw eigen socialezekerheidsstelsel en de werking ervan;
  • het kunnen formuleren van onderzoeksvragen en het uitvoeren van bijbehorend onderzoek op het gebied van sociale zekerheid;
  • vaardigheden op hoog niveau om nationaal onderzoek naar sociale zekerheid binnen uw eigen discipline kritisch te evalueren;
  • een passende opleiding in een aan sociale zekerheid gerelateerde discipline.

Hoewel alle aankomende studenten kennis moeten hebben van de door de studie verworven sociale zekerheid, worden vooral degenen met praktische ervaring, bijvoorbeeld ervaring in het werken bij een socialezekerheidsadministratie, gewaardeerd. Enige eerdere blootstelling aan Europese sociale zaken en / of buitenlandse socialezekerheidsstelsels is ook nuttig.

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerde afgestudeerden zijn vaak werkzaam bij Europese, internationale of nationale instellingen of overheidsdiensten voor sociale zekerheid, bij verzekeringsmaatschappijen, bij ngo's of bij wetenschappelijk onderzoek, en bij instellingen die zich bezighouden met sociale zekerheid en sociale bescherming.

Start je carrière, tijdens je studie

Tijdens je bachelor- en masteropleiding kun je alvast je eigen profiel vormgeven door te kiezen voor een bepaalde specialisatie, studeren in het buitenland (Erasmus), stage lopen of een eigen bedrijf starten.

Het Student Career Center zet je graag op weg naar je eerste werkervaring. Het centrum coacht je ook bij het zoeken naar een interessante baan en helpt je bij sollicitatiegesprekken. Voor studenten die een eigen zaak willen starten heeft de KU Leuven ook Lcie, de KU Leuven gemeenschap die studenten stimuleert met innovatieve en ondernemende ideeën.

Weet je niet waar je moet beginnen? De databases van het Student Career Center bevatten aanbiedingen voor banen, vrijwilligerswerk, innovatieprojecten en studentenbanen. Je kunt ook een van de evenementen bezoeken die worden georganiseerd door het Career Center.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked ... Lees meer

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked among the top 100 in the world. Lees Minder
Ga naar de website van de school