Lees de Officiële Beschrijving

Over

ITL is een voltijdse, eenjarige specialisatie van het Law LMM graduate-programma. Verplichte elementen van de specialisatie zijn:

  • Internationale technologiewetgeving (12 EC)
  • Big Data, mensenrechten en menselijke veiligheid (6 EC)
  • Juridische methoden (6 EC)
  • Afstudeerscriptie (12 EC)

Je kiest bovendien ten minste één van deze cursussen:

  • Bio-ethiek, technologie en rechten
  • Europese consumentenwetgeving in een digitale samenleving

En u kiest ook ten minste een van deze cursussen:

  • Recht en ethiek op robots en kunstmatige intelligentie
  • Internationale wapenwetgeving
  • Blockchain en andere disruptieve business-tech uitdagingen voor de wet

Je hebt 12 EC om te kiezen uit de vele keuzevakken aangeboden als onderdeel van de masteropleiding, inclusief de andere cursussen hierboven. Je kunt ook een stage of periode van studie in het buitenland doen.

Hier zijn twee voorbeelden van cursussen die in het programma worden aangeboden; dit zijn verplichte elementen van de specialisatie:

Internationale technologiewet

Deze cursus biedt het kader voor de specialisatie in internationale technologiewetgeving en gaat na hoe technologie de relatie van de mensheid met de fysieke (inclusief de sociale) wereld verandert en hoe wet deze veranderingen genereert, faciliteert of belemmert. Het doel aan het einde van de cursus is dat je een geïnformeerd idee hebt, gebaseerd op theorie en voorbeelden, van het soort manieren waarop technologie onze relatie met de natuur, mensen, objecten en de maatschappij kan veranderen. Je zult op basis van voorbeelden ook begrijpen hoe wetten en instellingen de ontwikkeling van technologieën kunnen stimuleren en de richting van die ontwikkeling kunnen sturen.

Big Data, mensenrechten en menselijke veiligheid

Deze cursus behandelt de vraag hoe digitale technologieën en big data worden gebruikt om beslissingen te nemen over mensenrechten- en veiligheidsdomeinen, en hoe deze toepassingen ons vragen om de basisprincipes van bestaande wettelijke normen en praktijken te heroverwegen. De cursus richt zich in het bijzonder op drie mensenrechten- en veiligheidsdomeinen: big data en sociale en strafrechtspleging; het gebruik van digitale technologieën bij oorlogsvoering en de strijd tegen het terrorisme; en het gebruik van technologie in grensbeheer en migratierecht.

Carriere vooruitzichten

Als afgestudeerde ITL zult u de regulering van opkomende technologieën gebruiken, ontwikkelen of onderzoeken. Meestal werk je in advocatenkantoren, internationale organisaties zoals de VN, EU of internationale technologieregulators, regeringen of NGO's.

Er zijn relatief weinig advocaten met een gedegen kennis van en kennis van de wet met betrekking tot opkomende technologieën, dus afgestudeerden zullen deel uitmaken van een gespecialiseerde en gevraagde groep.

Waarom VU Amsterdam ?

Vrije Universiteit Amsterdam is de thuisbasis van een belangrijke en groeiende groep van onderzoekers en studenten op het gebied van technologie, internet en recht. Je krijgt de kans om je interesses te volgen en te studeren bij gelijkgestemde studenten en docenten die jouw enthousiasme delen.

De ITL-specialisatie is gloednieuw en bevat geavanceerde cursussen, waarvan sommige slechts op een paar universiteiten wereldwijd worden aangeboden. Je wordt onderwezen door academici en mensen uit de juridische praktijk, die je zullen helpen begrijpen hoe theorieën en ideeën gerelateerd zijn aan technologische en maatschappelijke ontwikkelingen.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 4 andere vakken van Vrije Universiteit Amsterdam »

Laatst bijgewerkt op November 8, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 1, 2019
Feb. 2020
Duration
1 jaar
Voltijd
Prijs
2,083 EUR
voor EER-EU-studenten.
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 1, 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Feb. 2020
Aanmeldingslimiet

Sept. 1, 2019

Feb. 2020