Master in Internationaal publiekrecht

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

OVER

Onze master Public International Law (PIL) aan Utrecht University voorziet u van een breed scala aan juridische instrumenten om de huidige wettelijke problemen waarmee de wereld geconfronteerd wordt aan te pakken. PIL is een flexibel programma dat je vele opties biedt, zowel tijdens je studieperiode als in je carrièremogelijkheden na het afstuderen. Als een extra voordeel betekent de internationale mix van studenten in dit programma dat u - door samen te werken - elkaar daadwerkelijk 'vergelijkende' inzichten over internationaal recht biedt.

Twee specialisatie tracks
In de geglobaliseerde wereld van vandaag gaat het internationaal publiekrecht in op complexe, uitdagende kwesties die het leven van iedereen raken. In het PIL-programma verken je gemeenschappelijke thema's van het internationaal publiekrecht met de mogelijkheid om een ​​specialisatie in twee sporen te volgen:

 • Milieu en recht van de zee
 • Mensenrechten

De baan Milieu en het recht van de zee leert je veel kennis van en inzicht in de internationale milieuwetgeving en het recht van de zee. Met de track Human Rights kunt u zowel het brede overzicht en de vaardigheden van een generalist als de diepgaande kennis van een specialist verwerven.

Beoordeeld als een best beoordeelde opleiding in Nederland

De hoog aangeschreven Keuzegids Master Selection Guide 2018 rangschikte het Public International Law van Utrecht University als een top-masterprogramma op zijn vakgebied in Nederland.

MULTIDIMENSIONELE ONDERWIJS EN ONDERZOEK

Je bouwt relevante en actuele vaardigheden op door te onderzoeken welke zaken het Internationaal Gerechtshof en andere internationale instellingen voor geschillenbeslechting betreffen. Je ontwikkelt je argumentatievaardigheden in pleitwedstrijden, naast andere trainingsmethoden, en leert je kennis van de wet toe te passen op situaties uit het echte leven. Dit academische en uitdagende Engelstalige LLM-programma weerspiegelt de multidimensionale benadering van juridisch onderwijs van de Law School: ontwikkelingen in internationaal publiekrecht worden het beste vanuit een breed perspectief gezien.

ACTIEF, ZELF ONTWERPEND LEREN

Onze master Public International Law biedt u actieve leermethoden waarbij uw eigen interesses, ambities en doelen uw leerervaringen begeleiden. Je docenten spelen een ondersteunende rol in deze zelf gecreëerde, geïndividualiseerde benadering van je studie. In de Capita Selecta-modules en in je eigen specialisatie, word je getraind in de essentiële vaardigheid om snel je kennis van een actueel, gespecialiseerd juridisch onderwerp te verdiepen. Vanaf het begin neem je ook deel aan een onderzoeks- en scriptietraining die je voorbereidt op het schrijven van je masterscriptie, het hoogtepunt van je LLM-programma. Als je de drive hebt om een ​​extra stap te maken in je studie, bieden we het LLM's Honours Programme aan, een extra honoursprogramma voor de beste en meest gemotiveerde studenten.

SPECIFIEKE KENNIS, RUIM PERSPECTIEF

De Master in Public International Law biedt u een grondige en zeer geïndividualiseerde training die u voorbereidt op een juridische carrière in een internationale omgeving. Je ontwikkelt je academische en praktische vaardigheden door deel te nemen aan pleitwedstrijden, juridische en professionele organisaties te bezoeken en onderzoek te doen gericht op je proefschrift. Je leert ook kritisch te reflecteren op de huidige juridische dilemma's, zowel menselijk als ecologisch, gepresenteerd door onze geglobaliseerde en onderling afhankelijke wereld. Of u nu een carrière als diplomaat, procureur of beleidsmedewerker bij de nationale overheid, onderzoekwetenschapper, juridisch adviseur bij een NGO of overheidsorganisatie of advocaat op de juridische afdeling van een multinationale onderneming wilt opbouwen, u zult leren effectief te werken en ethisch in de complexe wereld van internationaal publiekrecht. Wanneer je afstudeert voor dit programma, ontvang je een LLM-diploma.

NAAR EEN PROFESSIONELE LOOPBAAN

De LLM in Public International Law heeft een sterke band met de praktijk, dus het biedt je een uitstekende introductie tot de advocatuur. Moot courts, bezoeken aan juridische en professionele organisaties en gastdocenten uit het veld geven een concrete visie over hoe het is om te werken in internationaal publiekrecht. Met de mogelijkheid om kritisch te reflecteren op de juridische juridische kwesties van tegenwoordig, zoals mensenrechten en milieurechten, bent u goed voorbereid op een juridische carrière. Afgestudeerden van voorgaande jaren hebben het goed gedaan op een aantal werkgebieden, waaronder:

 • Bedrijfs- en privaatrechtelijke praktijk
 • Nationale openbare dienst als diplomaat of ambtenaar
 • Internationale rechtbanken
 • Adviseurs voor overheden, internationale politieke organisaties en NGO's
 • Academisch of juridisch onderzoek

Na het afronden van je studie kun je werken als:

 • Diplomaat, advocaat of beleidsmedewerker bij de nationale overheid (bijvoorbeeld als juridisch adviseur in Buitenlandse Zaken).
 • Docent of onderzoeker / doctoraatsstudent op het gebied van internationaal publiekrecht.
 • Advocaat of beleidsmedewerker bij internationale overheid, ngo's of bedrijven (bijvoorbeeld juridisch adviseur bij Greenpeace).
 • Advocaat gespecialiseerd op het gebied van internationaal publiekrecht.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Lees meer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Lees Minder