Master in Europees en internationaal belastingrecht (LL.M.)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

Deze zeer gespecialiseerde LL.M. bereidt afgestudeerden voor om leiders te worden op hun respectieve gebieden van fiscale expertise - hetzij in een privaatrechtelijke praktijk of een accountantskantoor, in overheidsadministratie, in de rechterlijke macht, of in de academische wereld.

Studenten zullen bereid zijn om de algemene principes van het belastingrecht onder de knie te krijgen om te kunnen werken met nieuwe of onbekende juridische regels en om kwesties die zich voordoen in nieuwe belastende rechtsgebieden, in dit steeds veranderende gebied, met succes te herkennen.

Bovendien zullen studenten leren gebruik te maken van het uitgebreide Luxemburgse belastingverdragnetwerk en uit de eerste hand blootstelling aan echte belastingaangelegenheden en de jurisprudentie van het Hof van Justitie van de Europese Unie te verkrijgen. Dit programma legt een bijzondere nadruk op de wisselwerking tussen de wetgeving inzake belastingverdragen en de nationale belastingwetgeving, evenals de effecten van primaire en secundaire EU-wetgeving op binnenlandse belastingregels.

Tijdens de cursus werken studenten aan verschillende casestudies onder leiding van toonaangevende belastingkantoorfirma's en nemen deel aan onderzoeksprojecten georganiseerd door de ATOZ-leerstoel voor Europese en internationale belastingen.

97926_CampusLimpertsberg.JPG

5 redenen om je te specialiseren in Europees en internationaal belastingrecht aan de universiteit van Luxemburg:

  1. Het programma profiteert van de sleutelpositie van Luxemburg op het gebied van internationale financiering en de ondersteuning van internationale belastingkantoorkantoren in het land, die onze studenten graag willen ontmoeten voor een stage en mogelijke toekomstige werkgelegenheidskansen.
  2. Cursussen worden gegeven door een mix van vooraanstaande academici en praktijkmensen uit Luxemburg en Europa.
  3. Studenten verwerven praktische vaardigheden in een tax-practice workshop met coaching van professionele experts.
  4. Het programma profiteert van nauwe interactie met onderzoeksactiviteiten door de ATOZ-leerstoel Europese en internationale belastingen. Voor de beste aanvrager (s) biedt de ATOZ Foundation een prestigieuze beurs van maximaal 10.000 EUR om de kosten van leven en studeren in Luxemburg te dekken.
  5. Studenten studeren af ​​met een diploma dat is toegesneden op de vereisten van de Luxemburgse belastingpraktijk en dat uitstekende kansen op inzetbaarheid biedt. Vanwege het internationale perspectief zijn de behaalde vaardigheden even relevant voor studenten die in het buitenland willen werken.

Carrièremogelijkheden

Studenten worden voorbereid op werkgelegenheid in de juridische belasting- en adviessector, financiële of advocatenkantoren, nationale administraties en Europese en internationale instellingen. De LL.M. in Europees en internationaal belastingrecht biedt ook een springplank voor verdere academische studies op PhD-niveau.

97922_Library.jpg

Structuur van studies:

Studenten die een master in Europees en internationaal belastingrecht aanvragen, kunnen direct deelnemen aan het tweede jaar van de masteropleiding (M2) met het doel een LL.M. mate. Dit vereist de succesvolle afronding van vier jaar studie van 240 ECTS, meestal door het behalen van een masterdiploma in de rechten of gelijkwaardige studies, waaronder cursussen in Europese wetgeving en belastingwetgeving. Studenten worden toegelaten op een beslissing van een toelatingscommissie.

Kandidaten die met succes drie jaar studie hebben afgerond voor een bedrag van 180 ECTS (meestal een bachelor in de rechten of gelijkwaardige studies) komen in aanmerking voor het gemeenschappelijke eerste jaar van LL.M. studies aan de universiteit van Luxemburg (M1). Het biedt een verscheidenheid aan cursussen in Europees en internationaal recht waaruit studenten kunnen kiezen om zich voor te bereiden op de specifieke vereisten van het tweede jaar (M2).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European in ... Lees meer

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European institutions, Luxembourg’s leading international financial centre and its vibrant business community. Institutional and private sector partnerships, sponsored Chairs and a growing network of international partner universities make the FDEF a vibrant academic hub at the heart of Europe. Lees Minder