Master in Europees economisch en financieel strafrecht (LL.M.)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

Het programma biedt studenten een unieke kans om het snelgroeiende veld van het Europees strafrecht te verkennen, met speciale aandacht voor economisch en financieel strafrecht.

Het programma bestaat uit zes opeenvolgende modules, die studenten een diepgaand inzicht geven in verschillende belangrijke aspecten van het Europees strafrecht, die de volgende gebieden van het Europees strafrecht omvatten:

  • regulering en handhaving binnen de EU,
  • Europees strafrecht en strafprocesrecht,
  • corporate strafrecht en compliance,
  • justitiële samenwerking en Europese wetshandhavingsinstanties.

In het tweede semester bereidt elke student een masterscriptie voor en neemt hij deel aan een stage, waardoor hij of zij in de gelegenheid zal zijn om zijn of haar vaardigheden verder uit te breiden door de verworven kennis toe te passen op reële situaties.

Cursussen worden gegeven door vooraanstaande wetenschappers en praktijkmensen, waaronder rechters van het Hof van Justitie van de EU (HJEU), EU-functionarissen en partners van vooraanstaande advocatenkantoren.

97926_CampusLimpertsberg.JPG

5 redenen om je te specialiseren in Europees economisch en financieel strafrecht aan de universiteit van Luxemburg:

  1. Afgestudeerd aan een zeer gespecialiseerd en uniek programma in een zich snel ontwikkelend rechtsgebied. Het tweetalige programma biedt studenten een duidelijk voordeel bij het werken op het gebied van Europees strafrecht.
  2. Het programma omvat een verplichte stage bij een van Luxemburgs toonaangevende advocatenkantoren, een nationale, Europese of internationale instelling, een bank of andere financiële instelling, of een andere stakeholder in het veld.
  3. Profiteer van de nabijheid van verschillende Europese instellingen, met name het Hof van Justitie van de Europese Unie, en hecht veelvuldig contact en samenwerking met vooraanstaande vakmensen uit het veld.
  4. Het programma combineert verschillende lesmethoden en -hulpmiddelen om studenten de gelegenheid te bieden om de praktische vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor een geslaagde overgang naar een functie in het veld, zoals interactief lesgeven in kleine groepen, mondelinge presentaties, pleitbezorgingstraining en speciale aandacht voor effectieve juridische het opstellen van.
  5. Studiereizen naar Europese en internationale instellingen, zoals de Raad van de Europese Unie, Eurojust, Europol, het Hof van Justitie van de Europese Unie en het Internationaal Strafhof.

Carrièremogelijkheden

Deze LL.M. biedt studenten een concurrentievoordeel om met succes het snelgroeiende veld van Europees economisch en financieel strafrecht in Luxemburg of het buitenland te betreden, bijvoorbeeld als compliance-expert, witteboordencriminaliteitsadvocaat of EU-ambtenaar. Bovendien kan het programma ook een springplank zijn voor verdere academische studies bij een Ph.D. niveau.

97924_Students1.jpg

Structuur van studies

Studenten die een master in European Economic and Financial Criminal Law aanvragen, kunnen direct deelnemen aan het tweede jaar van het Master-programma (M2) met het doel een LL.M. mate. Dit vereist de succesvolle afronding van vier jaar studie van 240 ECTS, meestal door het behalen van een masterdiploma in de rechten of gelijkwaardige studies, inclusief cursussen in Europees recht. Studenten worden toegelaten op een beslissing van een toelatingscommissie.

Kandidaten die met succes drie jaar studie hebben afgerond voor een bedrag van 180 ECTS (meestal een bachelor in de rechten of gelijkwaardige studies) komen in aanmerking voor het gemeenschappelijke eerste jaar van LL.M. studies aan de universiteit van Luxemburg (M1). Het biedt een verscheidenheid aan cursussen in Europees en internationaal recht waaruit studenten kunnen kiezen om zich voor te bereiden op de specifieke vereisten van het tweede jaar (M2).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European in ... Lees meer

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European institutions, Luxembourg’s leading international financial centre and its vibrant business community. Institutional and private sector partnerships, sponsored Chairs and a growing network of international partner universities make the FDEF a vibrant academic hub at the heart of Europe. Lees Minder