Master in European Private Law (LL.M.)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

De master in Europees privaatrecht behoort tot de meest innovatieve masteropleidingen in de EU-wetgeving. Het richt zich op de europeanisering van privaatrechtelijke sectoren, waarbij belangrijke kwesties aan de orde komen en studenten in staat stellen te begrijpen hoe de nationale wetgeving inzake privaatrecht in de toekomst zal evolueren.

Het eerste semester is gewijd aan het verdiepen van het begrip van de Europese integratie en de interactie tussen het EU-recht en de nationale rechtsstelsels, gevolgd door lessen op het gebied van privaatrecht die diep zijn geëuropeaniseerd (bedrijf, arbeid, intellectuele eigendom en bank- en financieel recht). ). Het tweede semester is gewijd aan rechtsgebieden waar de invloed van het Europees recht indirect maar levendig is (contract- en aansprakelijkheidswetgeving, familierecht en personen, en procesrecht).

Studenten worden getraind om juridische kwesties op een unieke manier te evalueren, waarbij ze een analyse aanmoedigen die verder gaat dan de nationale jurisdicties om gebruik te maken van Europese juridische bronnen en om meer innovatieve oplossingen voor te stellen. Privaatrecht wordt onderzocht door middel van casusmethoden in combinatie met een presentatie van de relevante wettelijke bepalingen. Het programma combineert theoretische en praktische benaderingen met studenten die geleerd hebben hoe ze memoranda en kritische beoordelingen van wetgevingsdocumenten en wetenschappelijke doctrines moeten schrijven, en hoe verschillende juridische evenementen georganiseerd kunnen worden.

Studenten kunnen hun praktische ervaring verder verdiepen door middel van maandelijkse workshops met beoefenaars, een verplichte stage en door te profiteren van het klinische programma aangeboden door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Economie en Financiën - de Consumer Law Clinic - waar ze echte klanten ontmoeten met echte problemen.

97926_CampusLimpertsberg.JPG

5 redenen om je te specialiseren in Europees privaatrecht aan de universiteit van Luxemburg:

  1. Zorg dat u op de hoogte bent van een ontwikkelingsgebied van Europees recht dat nog steeds ontbreekt aan professionele specialisten.
  2. Praktische ervaring opdoen door middel van klinisch onderwijs en de Consumer Law Clinic (gehouden in het Frans), erkend door de Luxemburgse orde van advocaten. Studenten worden ook aangemoedigd om deel te nemen aan een internationale pleitwedstrijd.
  3. De verplichte stage biedt studenten de mogelijkheid om verdere praktijkervaring op te doen met hun academische expertise.
  4. Maandelijkse workshops met praktijkmensen, academici en beleidsmakers over het laatste nieuws op het gebied van Europees privaatrecht.
  5. Wordt gegeven door vooraanstaande academici in het veld, ondersteund door rechters en advocaten-generaals van het Hof van Justitie van de Europese Unie.

97925_Students2.jpg

Carrièremogelijkheden

Studenten zullen worden voorbereid op werkgelegenheid in nationale administraties, de Europese instellingen, advocatenkantoren, de rechterlijke macht, banken en financiële instellingen, of als notarissen. De LL.M. in Europees privaatrecht biedt ook een springplank voor verdere academische studies op PhD-niveau.

Structuur van studies

Studenten die een master in Europees privaatrecht aanvragen, kunnen direct in het tweede jaar van de masteropleiding (M2) terecht om een LL.M. mate. Dit vereist de succesvolle afronding van vier jaar studie van 240 ECTS, meestal door het behalen van een masterdiploma in de rechten of gelijkwaardige studies, inclusief cursussen in Europees recht. Studenten worden toegelaten op de beslissing van een toelatingscommissie.

Kandidaten die met succes drie jaar studie hebben afgerond voor een bedrag van 180 ECTS (meestal een bachelor in de rechten of gelijkwaardige studies) komen in aanmerking voor het gemeenschappelijke eerste jaar van LL.M. studies aan de universiteit van Luxemburg (M1). Het biedt een verscheidenheid aan cursussen in Europees en internationaal recht waaruit studenten kunnen kiezen om zich voor te bereiden op de specifieke vereisten van het tweede jaar (M2).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European in ... Lees meer

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European institutions, Luxembourg’s leading international financial centre and its vibrant business community. Institutional and private sector partnerships, sponsored Chairs and a growing network of international partner universities make the FDEF a vibrant academic hub at the heart of Europe. Lees Minder