Master en Droit et Contentieux de l'UE (LL.M.)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

De Master en Droit et Contentieux de l'Union européenne biedt een grondig begrip van het recht van de Europese Unie en haar rechtsstelsel.

Met het academische jaar 2018-2019 is het Europees Parlement een officiële partner van de Master geworden, wat bijdraagt aan de intensieve deelname aan het programma van rechters, advocaten-generaals en andere functionarissen van het Hof van Justitie van de Europese Unie (HJEU) en de EFTA Hof naast een selectie van internationaal gerenommeerde professoren.

Het ambitieuze programma combineert innovatieve methoden in lesgeven, leren en evalueren. Het bedekt:

  • Grondige studie van het EU-institutionele recht met de nadruk op wetgevingsprocessen en democratische controle.
  • Grondiger inzicht in het recht van de Europese Unie door middel van procesvoering.
  • Grondige studie van rechtsmiddelen voor het HvJEU en procedureregels.
  • Analyse van de rol van de nationale rechter bij de implementatie van EU-wetgeving en hun relatie met het HvJEU, en de garantie van effectieve juridische bescherming.

97925_Students2.jpg

5 redenen om je te specialiseren in Europees recht en geschillen aan de universiteit van Luxemburg:

  • Ongeëvenaarde betrokkenheid van deskundigen van universiteiten en Europese rechtbanken en instellingen met een hoge mate van specialisatie in EU-wetgeving in de onderwijsaanpak.
  • Interactieve lesmethoden die kennis en kritisch denken bevorderen.
  • Het inzicht geboden door rechters en leden van de juridische afdeling van het Europees Parlement.
  • Stagemogelijkheden zijn er in de juridische dienst van het Europees Parlement (verschillende gereserveerde en betaalde stages aangeboden), evenals het HvJEU en het EVA-Hof.
  • Tweetalig programma dat studenten een concurrentievoordeel geeft voor hun toekomstige carrière.

Carrièremogelijkheden

Studenten zullen worden voorbereid op kansen op werk bij de Europese instellingen, nationale administraties, advocatenkantoren en de particuliere sector.

De Master en Droit et Contentieux de l'Union européenne biedt ook een springplank voor verdere academische studies bij een Ph.D. niveau.

97923_MaisonDesEtudiants_SophieMargue.jpg

Structuur van studies

Studenten die zich aanmelden voor de Master en Droit et Contentieux de l'Union Européenne kunnen direct deelnemen aan het tweede jaar van het Master-programma (M2) met het doel een LL.M. mate. Dit vereist de succesvolle afronding van vier jaar studie van 240 ECTS, meestal door het behalen van een masterdiploma in de rechten of gelijkwaardige studies, inclusief cursussen in Europees recht. Studenten worden toegelaten op een beslissing van een toelatingscommissie.

Kandidaten die met succes drie jaar studie hebben afgerond voor een bedrag van 180 ECTS (meestal een bachelor in de rechten of gelijkwaardige studies) komen in aanmerking voor het gemeenschappelijke eerste jaar van LL.M. studies aan de universiteit van Luxemburg (M1). Het biedt een verscheidenheid aan cursussen in Europees en internationaal recht waaruit studenten kunnen kiezen om zich voor te bereiden op de specifieke vereisten van het tweede jaar (M2).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European in ... Lees meer

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European institutions, Luxembourg’s leading international financial centre and its vibrant business community. Institutional and private sector partnerships, sponsored Chairs and a growing network of international partner universities make the FDEF a vibrant academic hub at the heart of Europe. Lees Minder