Master en Droit Bancaire et Financier Européen (LL.M.)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

De Master en Droit Bancaire en Financier Européen (LL.M.) is een van de belangrijkste programma's op dit gebied die worden aangeboden in continentaal Europa. De optie beleggingsfondsenrecht in het tweede semester van het tweede jaar is een juridische kwalificatie die uniek is in Europa.

De master richt zich op de studie van drie essentiële pijlers - bankrecht, effecten- en kapitaalmarktwetgeving, en beleggingsfondsenwetgeving - of collectieve beleggingsregelingen (CIS) wet - in het kader van EU-wetgeving, Luxemburgs recht en rechtsvergelijking.

Het docententeam bestaat uit academici en gerenommeerde professionals, gespecialiseerd in bank- en financieel recht.

Gebruikmakend van moderne en interactieve lesmethodes, waarbij individuele studie en teamwork worden gecombineerd, combineert het programma de verwerving van basisbegrippen in het eerste semester en hun praktische toepassing in het tweede semester door middel van case-based leren, ontwikkeld door beoefenaars.

97922_Library.jpg

5 redenen om je te specialiseren in bank- en financieel recht aan de universiteit van Luxemburg:

  • Verwerven van hoogwaardige expertise in het bank- en financieel recht, evenals in Europees recht, Luxemburgs recht en rechtsvergelijking.
  • Gespecialiseerd in het groeiende gebied van de wet op beleggingsfondsen.
  • Aan het einde van het programma ben je bereid om de link te leggen tussen theorie en praktijk en de professionele wereld te betreden.
  • Het tweetalige programma (onderwezen in het Frans en het Engels) biedt een concurrentievoordeel op de arbeidsmarkt.
  • Vind een interessante stage of een baan op het gebied van bank- en financieel recht of investeringsfondsrecht na het afstuderen.

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden van de Master en Droit Bancaire en Financier Européen kunnen een baan vinden in de juridische carrières in de bank- en financiële sector (banken, financiële dienstverleners, toezichthoudende instanties, enz.), De verzekeringssector of de fondsensector. Ze kunnen ook werk vinden bij advocatenkantoren, Europese banken en financiële instellingen of nationale administraties.

De Master en Droit Bancaire en Financier Européen laten studenten ook toe om aan de vereiste voorwaarden te voldoen om hun studie voort te zetten bij een Ph.D. niveau.

97923_MaisonDesEtudiants_SophieMargue.jpg

Structuur van studies

De "Master en Droit Bancaire et Financier Européen" bouwt voort op een gezamenlijk eerste jaar (M1) van alle zes LL.M. specialisaties aangeboden door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Economie en Financiën, die de noodzakelijke basis bieden om het programma voort te zetten. Module 3 in het eerste semester van dit gezamenlijke eerste jaar omvat een verplichte cursus over Europees bank- en financieel recht. Module 6 in het tweede semester van de M1 biedt een verplicht seminar over de Europese wet inzake beleggingsfondsen.

Het tweede jaar (M2) van de "Master in Droit Bancaire en Financier Européen" vormt een programma voor bank- en financieel recht op basis van drie pijlers: bankwetgeving, effecten- en kapitaalmarktenwetgeving en beleggingsfondsenwetgeving (Collectieve Investeringsregelingen - CIS). Het eerste semester van de M2 is ontworpen als een gemeenschappelijke kern waardoor alle studenten de basis van deze drie pijlers kunnen verwerven en beheersen. In het tweede semester splitst de Master zich in twee tracks. Het algemene spoor verdiept de kennis van de drie pijlers met de nadruk op Luxemburgs recht en vergelijkend bank- en financieel recht. Het traject voor collectieve beleggingsregelingen biedt studenten een specialisatie op dit gebied door middel van een grondige studie van de Luxemburgse beleggingsfondsenwetgeving en verschillende soorten beleggingsfondsen (icbe's en abf's), evenals bepaalde specifieke aspecten (belastingen, strafrecht, gedragsregels, enz.) .) terwijl ze ook inzicht bieden in rechtsvergelijkende beleggingsfondsen en portefeuillebeheer.

Programma

Het eerste semester-programma is gewijd aan het leren van de basisprincipes van Europees bank- en financieel recht. Het tweede semester is gewijd aan seminars en casusgericht leren. Sinds 2012 kunnen studenten, in overleg met de richting van het programma, in het tweede semester een "beleggingsfonds" volgen.

Een geselecteerd aantal studenten, op basis van beschikbaarheid, kan kosteloos deelnemen aan het 'Islamic Finance Seminar' op hoog niveau, dat meestal in maart plaatsvindt.

Het programma kan worden gevolgd in een jaar of, bij overeenkomst en voor een beperkt aantal deelnemers, op een deeltijdbasis.

97924_Students1.jpg

Deeltijdprogramma - twee jaar studie

Studenten hebben de mogelijkheid om de Master en Droit Bancaire et Financier op een deeltijdse manier te volgen. Zie hieronder de structuur van het programma dat gevolgd moet worden in het eerste jaar van de deeltijdstudie, ontworpen om de pedagogische progressie van de cursussen te garanderen, inclusief het keuzevak dat door studenten in het zomersemester is gekozen.

Om de samenhang van het programma en de organisatie van studies te waarborgen, kunnen studenten hun eigen rooster van cursussen niet opstellen. Studenten moeten alle seminars in een bepaalde cursus bijwonen.

Bankieren en Europees financieel recht: stage

De Master in Europees recht - Europees bank- en financieel recht - omvat geen verplichte plaatsing.

Studenten kunnen op eigen initiatief een stage voltooien met als doel hun universitair onderwijs aan te vullen met professionele ervaring. Dit wordt gecategoriseerd als een vrijwillige plaatsing.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European in ... Lees meer

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European institutions, Luxembourg’s leading international financial centre and its vibrant business community. Institutional and private sector partnerships, sponsored Chairs and a growing network of international partner universities make the FDEF a vibrant academic hub at the heart of Europe. Lees Minder