MBA Rechten Programma's

MBA Programma's

Een MBA Rechten is een master graad in Business Administration met een speciale focus op rechten. De MBA Law graad wordt steeds belangrijker, omdat het belangrijk voor bedrijfsleiders en managers is om een ​​fundamenteel begrip van recht te hebben.

In een MBA Rechten programma bestuderen studenten onder andere vraagstukken op het gebied van bedrijfsfinanciën, organisatiegedrag, strategisch management, belastingen, constitutioneel recht en regelgeving. De meeste MBA Rechten programma's vereisen een uitgebreide scriptie of een afstudeerproject voordat een diploma wordt toegekend.

Het aanbod aan verschillende MBA Rechten programma's kan overweldigend zijn - laat dit je niet tegenhouden! Begin jouw zoektocht door naar de meeste populaire MBA Rechten programma's in de lijst hieronder te kijken.

Recent toegevoegde MBA's Rechten

Universiteiten in Nederlanden

Locatie wijzigen

Wat is een MBA wet?

Wat is een MBA wet?
Een MBA in Rechten is een Master of Business Administration studie met een specialisatie in Rechten. Veel rechtenfaculteiten bieden een combinatie aan van een MBA met een Juris Doctor. Deze gecombineerde rechtenstudie en MBA programma's zorgen er voor dat afgestudeerden een advocatuurexamen mogen afleggen en binnen de rechten kunnen gaan werken, terwijl ze de professionele kwalificatie van een MBA toevoegen. MBA in Rechten programma's zijn ideaal voor studenten die interesse hebben in ondernemingsrecht, ondernemerschap, management consulting of business.

Wat zijn de voordelen van een MBA in Rechten?
Het volgen van een MBA Rechten of een combinatie van MBA/Juris Doctor biedt vele voordelen. Vooral afgestudeerden van een MBA in Rechten programma hebben eigenlijk twee keer zoveel carrièremogelijkheden dankzij het duale karakter van hun rechtenstudie. Het duurt meestal maar drie jaar om een MBA in Rechten af te ronden. Veel rechtenfaculteiten bieden ook deeltijd of online Rechten MBA's aan, zodat studenten werk en studie kunnen combineren.

Wat leer je tijdens een MBA Rechten?
Afhankelijk van of het programma een combinatie is van MBA/Juris Doctor of een MBA Rechten, kan het type verplichte colleges verschillen. MBA Rechtenprogramma's hebben onder meer cursussen in Boekhouden & Financiën, Marketing, Strategie, Human Resources, Informatiesystemen, Operations en Duurzaamheid met keuzevakken in Ondernemingsrecht, Vergelijkende Commercial Arbitration, Handelsrecht en Bankrecht. MBA/Juris Doctor programma's hebben ook modules die vereist zijn voor de 'bar exams', zoals Contractrecht, Strafrecht en Recht inzake Onrechtmatige Daad.

Wat zijn de kosten van een MBA Rechten?
De kosten van een MBA in Rechten variëren per rechtenfaculteit, onderwijsvorm en land. Toekomstige studenten moeten rekening houden met collegegeld, studiefinancieringen, studiemateriaal en kosten voor levensonderhoud. Sommige rechtenfaculteiten zullen, waar mogelijk, studenten ondersteunen bij het aanvragen van studiebeurzen of stipendia. Het is belangrijk om contact op te nemen met de universiteit voor meer informatie over de kosten van een MBA in Rechten.

Wat zijn de toelatingeisen voor een MBA Rechten?
Kandidaten voor een MBA Rechten programma moeten met hoge cijfers zijn afgestudeerd met een relevant Bachelor programma. Sommige universiteiten eisen ook van kandidaten dat zij tenminste twee jaar werkervaring hebben in hun vakgebied, voordat ze aan een MBA Rechten gaan beginnen. Sommige MBA in Rechten programma's verwachten van hun studenten dat ze onderzoek doen en een thesis schrijven. Andere MBA's in Rechten bestaan uit verplichte studievakken gedurende de drie studiejaren. Waarom een Online MBA in Rechten volgen?
Studenten die niet op en neer kunnen pendelen naar de campus, of van plan zijn om te blijven werken tijdens hun MBA in Rechten studie, kunnen zich aanmelden voor een Online MBA programma. Top universiteiten over de hele wereld bieden online MBA's in rechten aan, die dezelfde kwalificaties bieden als een studie aan een campus. Neem rechtstreeks contact op met de school via deze website voor meer informatie over online MBA's in Rechten en andere onderwerpen. Wat is de duale studie: MBA/Juris Doctor?
MBA/Juris Doctor programma's duren weliswaar misschien vier jaar, maar bieden vele voordelen. Sommige universiteiten vereisen van studenten dat ze zich tweemaal inschrijven: één keer bij de rechtenfaculteit en één keer bij de business school. In de meeste gevallen worden MBA vakken aan de business school gegeven en worden vakken over recht aan de rechtenfaculteit gegeven.

Waar kun je een MBA Rechten studeren?
MBA in Rechten programma's worden door top universiteiten over de hele wereld aangeboden. Sommige studenten zien het volgen van een MBA in Rechten als een kans om in het buitenland te studeren. Er zijn uitstekende rechten programma's in Canada, Frankrijk, Jordanië, Libanon, Saoedi-Arabië, de UK, de USA en vele andere landen in Europa en over de hele wereld. Lees hieronder meer over de MBA in Rechten programma's en de gecombineerde MBA/Juris Doctor studies!