LLM recht van de mensenrechten

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Waarom deze cursus?

Dit programma biedt afgestudeerden in de wet en aanverwante disciplines, of mensen met relevante beroepskwalificaties, de mogelijkheid om een ​​gedetailleerd inzicht in de mensenrechten wet op Britse, Europees en internationaal niveau te ontwikkelen.

Het programma is bedoeld om waardevolle opleiding en inzichten voor degenen die hebben een professionele of academische interesse in een evoluerende cultuur mensenrechten bieden.

Er zijn drie mogelijke exit punten van de cursus, Postgraduate Certificate, Postgraduate Diploma en Masters. Ervan uitgaande dat een bevredigende prestaties, is het mogelijk om te wisselen tussen deze exit punten. Zo kan een student die aanvankelijk inschrijft voor het certificaat kiezen om verder te studeren aan de Diploma of Masters kwalificatie. Evenzo kan een student die oorspronkelijk ingeschreven voor de Masters te dragen aan het certificaat of diploma.

U zult bestuderen

De Human Rights Law programma kan worden afgerond meer dan twee jaar (part-time), of meer dan een jaar (full-time).

Het LLM wordt toegekend op het succesvol afronden van zes modules en een 15.000-woord proefschrift over een onderwerp met een begeleider gekozen in overleg.

Succesvolle afronding van zes modules zal u in aanmerking komt voor de toekenning van de Postgraduate Diploma (PgDip). Een postgraduaat (PGCert) wordt uitgereikt na voltooiing van de drie modules.

Proefschrift

Het proefschrift wordt geschreven in de zomer en op de laatste dag van het studiejaar ingediend.

Het gebied proefschrift

Een recente innovatieve functie van dit programma is de kans voor u om een ​​veld proefschrift binnen een gouvernementele of niet-gouvernementele organisatie te ondernemen met een internationale focus. Het kan zowel in het Verenigd Koninkrijk, of meer waarschijnlijk, in het buitenland.

Deze kans wordt geboden op basis van concurrentie en typisch duurt maximaal 12 weken. Het wordt geleverd door middel van onze samenwerking met Challenges Worldwide, een organisatie met uitgebreide internationale ervaring in vrijwilligerswerk stages.

Werk afgerond voor de plaatsing zal zich richten op een bepaald gebied van wet relevant is, of eigenlijk vormen het onderwerp van uw proefschrift.

LLM studenten aan het programma hebben gereisd naar landen zoals India, Guatemala en Oeganda om projecten uit te voeren in gebieden, waaronder recht op water, de hervorming van de wet, het ontwikkelen van seksuele intimidatie beleid en de vrijheid van vergadering.

Inrichting

Onze bibliotheek heeft een breed scala van de wet rapporten, wetgeving, tijdschriften en monografieën. Het heeft ook dubbele sets van de belangrijkste recht verslag serie, huizen uitgebreide collecties in overheidspublicaties en andere aanverwante gebieden.

Je hebt toegang tot een breed scala van elektronische informatiebronnen die kunnen worden benaderd vanuit huis, met inbegrip van alle belangrijke juridische databanken.

Student competitie

Er is een jaarlijkse LLM Mensenrechten Dissertatieprijs gesponsord door Taylor en Kelly (een vooraanstaande mensenrechten advocatenkantoor in Schotland).

Toelatingseisen

Een Honours diploma of gelijkwaardig, in elke discipline (een wet inhoud aanbevolen). Entry kan mogelijk zijn met andere kwalificaties, met name wanneer de aanvrager werkervaring aan de cursus relevant is.

Internationale studenten

Als Engels niet je eerste taal u verplicht om bewijs te leveren van uw Engels taalvaardigheid voordat u de cursus kunt beginnen.

De LLM in mensenrechten toelatingseisen zijn IELTS 6.5 (zonder volgende categorie 6).

Pre-Masters Preparation Course

De Pre-Masters-programma is een voorbereidingscursus voor internationale studenten (niet-EU / UK), die niet voldoen aan de toelatingseisen voor een master aan de universiteit van Strathclyde. De pre-master biedt progressie naar een aantal graden opties.

Kosten & financiering

Schotland / EU

 • 2015/16 - LLM / PGDip full-time: £ 5700
 • 2015/16 - PGCert full-time: £ 2850
 • 2015/16 - LLM / PGDip / PGCert part-time: £ 2850

Rest van de UK

 • 2015/16 - LLM / PGDip: £ 5700
 • 2015/16 - PGCert: £ 2850
 • 2015/16 - LLM / PGDip / PGCert part-time: £ 2850

Internationale

 • 2015/16 - LLM / PGDip full-time: £ 11.000
 • 2015/16 - PGCert full-time: £ 5500
 • 2015/16 - LLM / PGDip / PGCert part-time: £ 5500

Hoe kan ik mijn cursus te financieren?

Er zijn verschillende mogelijkheden beurzen beschikbaar voor studenten die voor het dus natuurlijk. Mogelijkheden zijn onder meer:

 • John Fitzsimmons Memorial beurzen
 • Lord Hope Postgraduate beurzen
 • International Scholarships (educatieve)
 • University of Strathclyde Progression Scholarships

Voor meer algemene informatie kunt u kijken op onze beurs zoeken De getoonde prijzen zijn de jaarlijkse en kunnen worden onderworpen aan een stijging per jaar.

Carrière

Onze afgestudeerden kunnen, en hebben zich ontwikkeld tot studies als MPhil en PhD in mensenrechten wet leidt tot een academische carrière te onderzoeken.

Studenten kunnen ook gaan werken met internationale niet-gouvernementele organisaties op het gebied van de bescherming van de mensenrechten, de praktijk en de promotie als Amnesty International.

Kwalificatie van de cursus is ook een carrière in de internationale mensenrechtenorganisaties, zoals de VN-agentschappen bijvoorbeeld relevant.

Waar zijn ze nu?

Veel van onze afgestudeerden zijn in werk of verdere studie. *

Job titels zijn:

 • Contracts Manager
 • Gerechtelijke Assistant
 • Procurator Fiscal Depute
 • Research & Policy Officer
 • Notaris

Werkgevers zijn onder meer:

 • Crown Office en Procurator Fiscal Dienst
 • Schotse Consortium for Learning Disability
 • Schotse Gevangenis Dienst
 • Hooggerechtshof
 • De Schotse regering

* Op basis van de resultaten van de nationale bestemmingen van verlaters van Education Survey (2010/11 en 2011/12) Higher.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Humanities and Social Sciences enjoys an excellent reputation across a wide spectrum of disciplines. We aspire to generate new ideas, knowledge and skills to increase our understandin ... Lees meer

The Faculty of Humanities and Social Sciences enjoys an excellent reputation across a wide spectrum of disciplines. We aspire to generate new ideas, knowledge and skills to increase our understanding of the world and strive to make a significant contribution to the economy, society and culture of Scotland and beyond. With one of Scotland’s top law schools, and as the country’s largest provider to teacher education, we also have significant expertise in developing the professional practice needed to equip modern societies at all levels. Lees Minder