Llm, pgdip, pgcert recht van de zee, duurzame ontwikkeling en internationaal recht

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De oceanen en zeeën van de wereld zijn cruciaal voor het ondersteunen van het leven op aarde. Ze kunnen armoede verminderen, zorgen voor voedselzekerheid en aandelenkwesties aanpakken. Dit betekent dat we de relatie tussen het internationale recht van de zee en andere elementen van het internationale recht met betrekking tot duurzame ontwikkeling moeten begrijpen.

Het internationale recht van de zee ontwikkelt zich altijd. Op dit moment zijn er in New York onderhandelingen gaande over de ontwikkeling van een nieuw juridisch bindend instrument voor het behoud en het duurzame gebruik van mariene biodiversiteit in gebieden buiten de nationale jurisdictie.

Deze cursus richt zich op de interface tussen het internationale zeerecht en andere gebieden van internationaal recht. Deze gebieden omvatten internationale biodiversiteit; mensenrechten; handel; en investeringsrecht. Het geeft je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om het bestuur van de oceaan te begrijpen en alles wat het bevat. Je zult geavanceerde, gespecialiseerde en uitgebreide kennis van de wetenschap, het beleid en het internationale recht van het oceaanbestuur ontvangen. Je leert ook over andere gebieden van internationaal recht die verband houden met duurzame ontwikkeling. Je bouwt voort op je analytische vaardigheden om de voortdurende ontwikkeling en implementatie van het internationale recht van de zee te begrijpen en eraan bij te dragen. Na het behalen van deze cursus kun je deelnemen aan internationale onderhandelingen over het zeerecht en andere gerelateerde processen.

Toonaangevende experts Je wordt onderwezen door experts en praktijkdeskundigen van wereldniveau. Ze zullen voortbouwen op baanbrekend academisch onderzoek en hun directe betrokkenheid bij het oceaanrecht en bestuursprocessen.

Flexibel leren We bieden een flexibel blended-learning-programma. Het is een geweldige optie als je een professional in het begin of in het midden van je carrière bent en misschien niet een heel jaar kunt studeren. Je studeert op afstand naast twee intensieve residentiële sessies van een week in Schotland. Deze sessies bieden u de mogelijkheid om uw expertise en vaardigheden te versterken en op uw professionele netwerk te bouwen.

Achtergrond Om deze cursus te kunnen bestuderen, moet je relevante werkervaring hebben in ocean governance of een achtergrond in ocean science en / of beleid. Je hebt geen diploma rechten nodig.

Wat u zult bestuderen Wij bestrijken een breed scala van deskundigheid op het gebied van het beheer van de oceaan, essentieel vanuit het oogpunt van duurzame ontwikkeling: de bescherming van het mariene milieu het beheer van de biodiversiteit van zeeën en kustgebieden de relatie tussen klimaatverandering en de voedselveiligheid van de oceanen en de duurzaamheid van de visserij kansen en uitdagingen van blauwe groei (toerisme, exploitatie van koolwaterstoffen en minerale hulpbronnen en exploratie, scheepvaart en handel, mariene hernieuwbare energiebronnen) Inzetbaarheid Uw internationale inzetbaarheid vormt de kern van deze cursus. De aangeleerde elementen van de cursus zullen je voorzien van de vaardigheden en kennis om carrières na te streven of voor te bereiden in internationale organisaties en nationale regeringen die betrokken zijn bij internationale, regionale, EU en / of transnationale oceaangelegenheden. Je bent ook gekwalificeerd om te werken in denktanks, adviesbureaus, privébedrijven en niet-gouvernementele organisaties die op internationaal, regionaal, nationaal en subnationaal niveau actief zijn. De cursusleiders zullen op maat advies geven over internationale loopbanen.

Faciliteiten Onze bibliotheek heeft een breed scala aan juridische rapporten, wetgeving, tijdschriften en monografieën. Het bevat ook belangrijke reeksen reeksen rapporten en bevat uitgebreide collecties in overheidsuitgaven en andere aanverwante gebieden. U hebt toegang tot een breed scala aan elektronische informatie, die u vanuit huis kunt openen. Dit omvat alle belangrijke juridische databases en cursusmateriaal.

Gastcolleges Sommige van uw lessen bevatten ook input van externe experts en praktijkmensen met wie SCELG lopende partnerschappen heeft. Dit omvat die van: de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) het Internationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling (IIED) Marine Scotland Global Oceans Biodiversity Initiative (GOBI).

Netwerk met andere professionals wereldwijd Gastsprekers van internationale organisaties zullen niet alleen worden uitgenodigd om hun ervaringen en diepgaande kennis te delen, maar ook om te bouwen op uw professionele netwerk. LLM-studenten worden onderdeel van een gesloten alumnigroep op LinkedIn, met het oog op netwerken met andere professionals in milieurecht en bestuur en worden op de hoogte gehouden over geselecteerde vacatures en samenwerkingskansen.

Global Practitioners onder het onderwijzend personeel Je wordt onderwezen door een van de meest uiteenlopende groepen deskundigen op het gebied van milieurecht in het VK. Onze medewerkers hebben expertise, waaronder, maar niet beperkt tot: biodiversiteit, klimaatverandering, mensenrechten en milieu, milieurechtvaardigheid en verantwoording van bedrijven. Ze zullen niet alleen putten uit hun eigen academisch onderzoek, maar ook uit hun betrokkenheid bij multilaterale milieuonderhandelingen, adviesbureaus voor de Verenigde Naties en regionale organisaties, juridisch advies aan ontwikkelingslanden over hervormingen van de wetgeving inzake natuurlijke rijkdommen en samenwerkingen met intergouvernementele en niet-gouvernementele organisaties en organisaties van inheemse en lokale gemeenschappen.

Het Strathclyde Center for Environmental Law & Governance Het Strathclyde Center for Environmental Law & Governance (SCELG) heeft tot doel nieuwe opkomende gebieden van juridisch onderzoek op het gebied van milieubeheer te identificeren en vorm te geven. Onze studenten maken integraal deel uit van het centrum, samen met academisch personeel, promovendi en gastwetenschappers. Je krijgt de kans om deel te nemen aan het onderzoek en advieswerk van het centrum. Je kunt je nieuwe vaardigheden en kennis in de praktijk brengen en je CV verbeteren.

Laatst bijgewerkt op nov 2017

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Faculty of Humanities and Social Sciences enjoys an excellent reputation across a wide spectrum of disciplines. We aspire to generate new ideas, knowledge and skills to increase our understandin ... Lees meer

The Faculty of Humanities and Social Sciences enjoys an excellent reputation across a wide spectrum of disciplines. We aspire to generate new ideas, knowledge and skills to increase our understanding of the world and strive to make a significant contribution to the economy, society and culture of Scotland and beyond. With one of Scotland’s top law schools, and as the country’s largest provider to teacher education, we also have significant expertise in developing the professional practice needed to equip modern societies at all levels. Lees Minder