LLM in vergelijkende mediarecht

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De LL.M Comparative Media Law is de eerste en enige cursus in zijn soort te worden aangeboden in de Republiek Ierland. Het is een gespecialiseerd programma dat de regulering van de media in Ierland en internationaal onderzoekt. In het bijzonder, Ierse en internationale ontwikkelingen met betrekking tot beperkingen op de media, variërend van de wetten op de privacy, laster, belediging van de rechtbank en de vrijheid van informatie worden onderzocht in de diepte. De wettelijke regeling van de media in Ierland en in de hele Europese Unie wordt ook geanalyseerd. Deze cursus is ideaal voor mensen met een interesse in de juridische en ethische kwesties rond de vrijheid van meningsuiting wereldwijd.

Door zijn samenwerking met Independent News & Media, het college heeft toegang tot de beste beoefenaars op dit gebied of zij juridische professionals beoefenen mediarecht of redacteuren of journalisten die worstelen met deze juridische kwesties op een dagelijkse basis. Samen met het College van ervaren en enthousiaste docententeam, de LL.M biedt een unieke kans voor studenten om te leren over de theoretische aspecten van het recht en hoe het in de praktijk werkt.

Inhoud /

(Aantal jaren en modules per jaar). Schetsen alleen.

De graad wordt geleverd meer dan een jaar een full time basis en twee jaar op een avond part-time basis. Typisch, zullen de studenten worden verplicht om drie modules te voltooien over twee 12 weken onderwijs semesters. De cursus is als volgt verdeeld:

Semester 1

 • Onderzoeksmethoden
 • Vrijheid van meningsuiting: Constitutionele Perspectieven
 • Laster en media

Semester 2

 • Wet van de privacy
 • Media Verordening
 • Electieve *

Keuzevakken

 • Laster: Praktijk & Procedure
 • Freedom of Information Law
 • Intellectueel Eigendom; Law & media

Proefschrift

Studenten moeten ook een proefschrift van tussen de 15.000 voltooien tot 20.000 woorden. Studenten zullen worden toegewezen begeleider bij te staan ​​en te ondersteunen studenten bij het invullen van hun proefschrift.

Toelatingseisen

De LL.M is niet beperkt tot degenen die de wet hebben gestudeerd op Hbo-niveau. Het is ook open voor mensen uit andere disciplines, zoals de Kunsten, Journalistiek en andere aanverwante programma's.

Ten minste een lagere tweede klasse (2.2) licentiaat in de rechten of een verwante discipline of een buitenlands equivalent of relevante werkervaring, onder andere van een positie van verantwoordelijkheid om de LL.M. relevante gehouden Waar verzoekers eerste taal niet Engels is, moet de kandidaat ook aantonen vaardigheid in het Engels: de minimumnorm is British Council IELTS band 6,5, of TOEFL score van 575 (paper-based), 232 (computer-based) of 89 (internet- based).

Wij zijn blij met toepassingen van degenen die niet over de toelatingseisen die hier geschetst. De universiteit zal verzoeken op basis van het bewijs van persoonlijke, professionele en educatieve ervaring beschouwen die een aanvrager in staat is om aan de eisen van een Masters voldoen aan te geven. We willen dergelijke aanvragers elke kans om te laten zien dat ze de motivatie en het vermogen om te slagen in hun gekozen programma van de studie te geven.

Vergoedingen

 • Dag Tijd: 4250 €
 • Niet-EU-buitenland: € 8500
 • Part Time: 4250 €

Aanslag

Modules worden meestal beoordeeld door middel van een schriftelijk stuk van cursussen (ongeveer 3000 woorden) en een twee uur durende examen aan het einde van elk semester (januari en mei). Studenten zullen ook een scriptie van 15.000 tot 20.000 woorden te voltooien op een gekozen gebied in verband met mediarecht. Het proefschrift zou meestal worden ingediend in september.

Carrièremogelijkheden

Het doel van de LLM is om studenten met de expertise, vaardigheden en kennis te maken met de juridische problemen die zich voordoen in de media in de moderne tijd te bieden. Het programma is vooral geschikt voor de wet afgestudeerden / professionals op zoek om zich te specialiseren op dit gebied. Het is ook voor degenen die in de sector werken van belang of het nu als journalisten, web designers, uitgevers, enzovoort.

Laatst bijgewerkt op Februari 2015

Over de school

You may have many choices facing you, but before you decide where to go to complete your undergraduate, postgraduate or professional qualification, here are some of the reasons why you should choose I ... Lees meer

You may have many choices facing you, but before you decide where to go to complete your undergraduate, postgraduate or professional qualification, here are some of the reasons why you should choose Independent College Dublin: Lees Minder