Filter
Master in Rechten
Studievorm: Alles Tempo: Alles

Top 2 LLM's in Kartelrecht 2019/2020

Een LLM is een wereldwijd erkende postgraduaatdiploma. Veel programma's vereisen dat studenten een professionele graad in de rechten behalen voordat ze een Master of Laws-graad behalen. Met een LLM kunnen studenten en professionals die zich willen specialiseren in een bepaald rechtsgebied hun studie voortzetten.

Wat is een LLM in antitrustwetgeving? Het is een graad in de Master of Laws die de complexiteit van de antitrustwetgeving onderzoekt, die ook bekend staat als het mededingingsrecht. Antitrustwetten hebben de neiging om te proberen monopolies of kartels te voorkomen. Studenten die dit diploma volgen, kunnen een reeks onderwerpen bestuderen, waaronder economische analyse, intellectuele eigendomsrechten en bedrijfsrecht. Deze verscheidenheid aan onderwerpen is meestal te wijten aan het feit dat de antitrustwetgeving een gevoelig samenspel is tussen concurrentie en economie.

Veel studenten op dit gebied ontwikkelen het vermogen om effectief met anderen samen te werken. Dit is een vaardigheid die meestal nodig is voor zowel werk- als niet-werkomgevingen. Ze kunnen leren om duidelijke argumenten te construeren uit veel complexe informatie. Het vermogen om informatie te analyseren en een duidelijke conclusie te vormen, wordt door veel werkgevers gewaardeerd. Afgestudeerden ontwikkelen vaak ook een sterke schrijfvaardigheid.

LLM-programma's kunnen sterk variëren van universiteit tot universiteit. Als internationaal erkende graad wordt het aangeboden aan instellingen over de hele wereld. Deze en vele andere factoren beïnvloeden de kosten van deelname. Neem contact op met de universiteit die u wilt bezoeken voor meer gedetailleerde informatie over de kosten.

Afgestudeerden met een LLM in antitrustwet zijn over het algemeen goed geschikt om deskundig advies te bieden op het gebied van intellectueel eigendom en ondernemingsrecht, wat hen in staat stelt om gespecialiseerde adviseurs te worden voor een verscheidenheid aan bedrijven, advocatenkantoren of overheden of om te dienen bij overheids- en internationale toezichthoudende instanties. Als individuen de bar passeren, kunnen ze gekwalificeerd zijn om carrière te maken als advocaat bij grote en kleine bedrijven in zowel de private als de publieke sector.

Online programma's zijn beschikbaar via vele universiteiten wereldwijd. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.

Lees meer Lees Minder

2 Resultaten in Kartelrecht

George Mason University - Antonin Scalia Law School

Antitrustwetgeving heeft direct gevolgen voor de globalisering van bedrijven en de complexiteit van de internationale economie. Antitrust advocaten moeten zich bezighoude ... [+]

Overzicht

Antitrustwetgeving heeft direct gevolgen voor de globalisering van bedrijven en de complexiteit van de internationale economie. Antitrust advocaten moeten zich bezighouden met snel veranderende regelgeving en globale problemen. De LLM in Global Antitrust Law & Economics biedt studenten een geavanceerd begrip van de wetten die het proces van bedrijfsconcurrentie regelen en de economische analyse die relevant is voor het begrijpen van moderne antitrustconsulatie.

Met de toenemende vraag in de VS en in het buitenland voor antitrust advocaten die fusies en overnames op nationaal en internationaal niveau kunnen faciliteren en beheren, de naleving van de economische wetten van buitenlandse overheden bepalen en de inspanningen van advocatenkantoren en bedrijven ondersteunen, is de LLM van Scalia Law ontworpen die vraag tegemoet te komen.... [-]

Verenigde Staten Arlington
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Deeltijd
3 jaren
Online
Lees meer in Nederlands
Munich Intellectual Property Law Center MIPLC

De MIPLC biedt een echt internationale en interdisciplinaire ervaring, dankzij zijn vier partners, internationale faculteit en studenten van over de hele wereld. ... [+]

Ons programma

De MIPLC biedt een echt internationale en interdisciplinaire ervaring, dankzij zijn vier partners, internationale faculteit en studenten van over de hele wereld.

Met slechts 38 studenten (maximaal) per jaar is ons programma veel kleiner dan andere. Dit garandeert een intensieve interactie tussen studenten, professoren en personeel, evenals persoonlijke ondersteuning. Onze cursussen zijn speciaal ontworpen voor ons programma en onze studenten.

Ons programma is:

Gespecialiseerd en volledig geaccrediteerd en intensiefGeschikt voor rechtenstudenten en studenten met andere achtergrondenVolledig in het Engels gedoceerdMulti-jurisdictioneel, met betrekking tot het burgerlijk recht en tradities van het common law en meerdere landenDivers met een grote verscheidenheid aan modules om uit te kiezenInterdisciplinair, waarbij alle aspecten van intellectuele eigendom worden besproken vanuit juridisch en relevant economisch oogpuntVan toepassing, met de praktische aspecten van IE in simulaties, casestudy's en stageAangevuld met studiebezoeken aan het Europees Octrooibureau en andere IP-organisaties, een optioneel studiebezoek aan Washington, DC en gastcolleges en lezingen het hele jaar doorEen lid van het EIPIN-netwerkGelegen in Europa's IP Capital München... [-]
Duitsland München
Oktober 2020
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands