Filter
Master in Rechten
Studievorm: Alles Tempo: Alles

Top 2 Master in Rechten Opleidingen in Juridische Ethiek 2019

Voor veel studenten die geïnteresseerd zijn in het rechtenstudie, kan het behalen van een LLM-diploma hen doorgaans de gespecialiseerde kennis in hun gekozen gebied van het vak geven. Meestal beschikbaar voor studenten die een bachelordiploma hebben behaald, is een LLM-programma een manier om studenten voor te bereiden op het welslagen van het recht.

Wat is een LLM in de juridische ethiek? Dit type programma leert studenten doorgaans de complexiteit van ethiek in de bedrijfswereld, met name in de gezondheidszorg. Aan de hand van casestudies en presentaties leren studenten over wetten met betrekking tot geestelijke gezondheid, reproductie, orgaandonatie en medicijnen. Cursussen hebben meestal betrekking op brede onderwerpen zoals mensenrechten, professionele verantwoordelijkheid en onderzoeksmethoden.

Terwijl ze deelnamen aan een LLM-programma, cultiveren de studenten meestal verschillende sleutelcompetenties die hen in hun persoonlijk en professioneel leven zouden kunnen helpen. Analytische vaardigheden stellen studenten in staat om te navigeren door complexe wetten, terwijl sterke communicatieve vaardigheden studenten helpen netwerken te bouwen en contact te leggen met cliënten. Organisatievaardigheden zijn nuttig voor het opbouwen van een loopbaan en het in balans houden van persoonlijke levens.

Een LLM-programma duurt meestal een jaar om volledig te zijn. De kosten variëren afhankelijk van de school die de graad biedt, omdat geen twee universiteiten precies hetzelfde zijn, vooral als het gaat om collegegeldkosten.

Omdat er dagelijks medische vooruitgang wordt geboekt, groeit de vraag naar juridische professionals met een achtergrond in ethiek. Studenten kunnen analisten van het overheidsbeleid worden, of ze kunnen kiezen om te werken als adviseurs over medische ethiek. Velen geven er de voorkeur aan hun kennis te gebruiken om docenten in de medische ethiek te doceren en te worden. Anderen vinden banen die rechtszaken vertegenwoordigen als advocaten voor medische ethiek. Sommigen werken graag achter de schermen als onderzoekers.

Voor sommige studenten is het niet mogelijk om regelmatig lessen op de campus bij te wonen. Inschrijven voor online klassen kan soms een betere optie zijn, omdat studenten doorgaans meer flexibiliteit hebben over hun eigen schema's. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.

 

Lees meer Lees Minder

2 Resultaten in Juridische Ethiek

Nottingham Trent University - Nottingham Law School

Deze cursus richt zich op de groeiende interesse in de interface van de geneeskunde, recht en ethiek. Met de toenemende druk op de toewijzing van middelen binnen de Natio ... [+]

Deze cursus richt zich op de groeiende interesse in de interface van de geneeskunde, recht en ethiek. Met de toenemende druk op de toewijzing van middelen binnen de National Health Service en de huidige debatten over de capaciteit van een individu te stemmen of te weigeren medische behandeling, is er een groeiende behoefte aan gekwalificeerde juristen met een goed begrip van de gezondheid van de wet.

Over de LLM Health Law and Ethics

Deze cursus onderzoekt de algemene beginselen, zoals toestemming voor behandeling en medische ethiek, samen met de meer specialistische gebieden van Health Law waaronder de wetgeving met betrekking tot:

orgaantransplantaties voortplanting en de wet geestelijke gezondheid wet medicijnen en apotheek wet werkgelegenheid en gezondheid. ... [-]
Verenigd Koninkrijk Nottingham
September 2019
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

Individuele en volksgezondheid is een kwestie van groeiende sociale zorg. Het bereiken van een goede gezondheid en het leveren van effectieve gezondheidszorg vereist inno ... [+]

Programmabeschrijving

Individuele en volksgezondheid is een kwestie van groeiende sociale zorg. Het bereiken van een goede gezondheid en het leveren van effectieve gezondheidszorg vereist innovatie. Verschillende velden spelen een rol, waaronder de wet.

Als een student aan dit programma, zul je onderwerpen onderzoeken die enkele van de belangrijkste hedendaagse juridische en ethische uitdagingen weerspiegelen die mensen die werkzaam zijn in de geneeskunde, en deze in hun sociale en historische context plaatsen. Deze omvatten kwesties die zich voordoen in de context van genetica, geassisteerde voortplanting, abortus, medische behandelingsstandaarden, transplantatiegeneesmiddelen, geestelijke gezondheid, vroegtijdige beslissingen, geassisteerde zelfmoord, medisch onderzoek en de toewijzing van schaarse middelen.... [-]

Verenigd Koninkrijk Edinburgh
September 2019
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands