Populaire Categorieën

LLM Programma

Een LLM, of Master of Laws, is een graad die wordt toegekend aan studenten die al een professionele rechtengraad hebben, die al een studie en onderzoek hebben afgerond binnen een specifiek gebied binnen de rechten. Advocaten kunnen ervoor kiezen om een LLM te volgen om zo meer kennis binnen een specifieke sector te vergaren, om zo hun carrière vooruit te helpen en een professioneel netwerk op te bouwen.

Enkele voorbeelden van LLM programma's zijn binnen sectoren zoals informatietechnologie, belastingrecht, financiële services, internationaal recht, milieurecht en handelsrecht. Sommige universiteiten staan hun studenten ook toe om een eigen LLM programma samen te stellen, op basis van hun professionele interesses. Het duurt meestal minimaal een jaar om LLM programma's af te ronden en terwijl sommige programma's veelal uit onderzoek bestaan, vereisen andere ook studievakken. LLM studenten kunnen verwachten dat zij een thesis moeten schrijven om hun diploma te halen.

Het aanbod van verschillende LLM programma's kan overweldigend zijn - laat het je niet afschrikken! Begin jouw zoektocht door de lijst met meest populaire LLM programma's hieronder te bekijken.

Nieuw toegevoegde LLM's

Kadir Has University

LLM In Publiekrecht

April 23, 2017
hoofddoel Public Law LLM programma heeft tot een kans voor studenten bloeiende om zich te specialiseren op preferente onderwerpen te creëren. Samen met studenten die hun bachelor diploma in de rechten behaald, wordt het programma aangewezen om te dienen als een substantiële en praktische basis voor de deelnemers die hun studies over wet-gerelateerde p… [+]rogramma's zoals bureaucraten, publiek / managers private sector en management trainees voltooid. [-]

Leeds Beckett University

LLM In Aanmerking Komende Licentiaat In De Rechten

April 18, 2017
De wet is een zeer competitieve veld en een masters kwalificatie graad in de rechten (of een postgraduaat diploma in de rechten) zal helpen u zich onderscheiden van de massa. Deze conversie cursus combineert alle core modules door de betrokken beroepsorganisaties wettelijk vereist en zal u voor te bereiden op de volgende stap op weg naar een advocaat… [+] of een advocaat te nemen. [-]

Saint Petersburg State University

Master In European Juridische Studies En Internationaal Economisch Recht

April 9, 2017
De masteropleiding European Legal Studies en internationaal economisch recht brengt verschillende benaderingen van wetgeving en rechtspraak, die wordt gewaarborgd door het combineren van de bijdragen van St. Petersburg University en de Universiteit van Hamburg, evenals advocaten uit Duitsland en Rusland samen.

Universiteiten in Nederlanden

Locatie wijzigen

LLM

Om jurist te mogen worden in Amerika en veel Europese landen is het verplicht om een rechtendiploma te behalen en te slagen voor een aantal toetsen, vaak "bar exam" genoemd, om je kennis van het juridisch vakgebied aan te tonen. Studenten die hun training willen vervolgen, hebben de mogelijkheid om een postgraduate programma te volgen na het afronden van deze basiseisen. Een van de opties is de LLM, een vaak gekozen programma voor studenten die geïnteresseerd zijn in internationale rechtspraktijken. Als je een LLM overweegt, zal het je helpen om meer te lezen over de opleiding om te kunnen beoordelen of dit goed bij jouw doelen aansluit.

Wat is een LLM?

LLM staat voor Master of Laws. Deze postgraduate studie wordt vaak gekozen door studenten die zich verder willen verdiepen in een rechtsgebied, zoals Intellectueel Eigendomsrecht of Bankiersrecht.

Een LLM diploma wordt internationaal erkend. Het geeft echter niet de kwalificatie dat een student de rechtspraktijk mag uitoefenen in de meeste landen. Het wordt daarentegen gebruikt als aanvulling of de Bachelor of Laws of een Juris Doctor Rechten diploma. Om te mogen werken binnen de rechtspraktijk moeten studenten eerst een professioneel diploma behalen en slagen voor het advocatuurexamen of een equivalent. De LLM voegt simpelweg meer kwalificaties toe aan de reeds behaalde kwalificaties van de student.

Hoewel LLM programma's internationaal worden erkend, zijn ze niet universeel gedefinieerd. Dit betekent dat een LLM opleiding aan een school in de USA andere onderwerpen kan behandelen dan een school in de UK. De onderwerpen die vaak worden behandeld, zijn de basisprincipes van de rechtspraktijk in een specifiek land, gericht op buitenlandse advocaten en juristen.

De voordelen van een LLM

Een LLM is geen toegangseis voor het werken als advocaat, maar veel bedrijven geven wel de voorkeur aan werken met studenten met dit diploma op zak. Dit geeft niet alleen aan dat de student gespecialiseerde training heeft gehad, maar laat ook zien dat de student toegewijd is aan de rechtspraktijk en bereid is alles op alles te zetten om zijn/haar opleiding te verbeteren.

Zoals met de meeste postgraduate studies, verbetert een LLM vaak het verdienmodel van de jurist. Sommige advocaten hebben hun salaris met zeven procent zien stijgen na het afronden van hun LLM. Dit is geen garantie, aangezien elke werkgever zijn eigen regels heeft wat betreft salarisverhoging, maar loonsverhogingen komen wel vaak voor.

Aangezien een LLM internationaal erkend is, geeft deze juristen de kwalificatie om in multinationale omgevingen te werken. Bedrijven die vaak met internationale zaken werken, kunnen er voordeel van hebben om juristen met een LLM in te huren, en dit kan de werkgelegenheidsmogelijkheden voor afgestudeerden vergroten. Aangezien de wereld steeds kleiner wordt, stijgt de vraag naar advocaten die internationaal aan de slag kunnen, en een LLM helpt om aan die vraag tegemoet te komen.

Advocaten en juristen die van plan zijn om naar een ander land te verhuizen, kunnen hun LLM gebruiken als kwalificatie om een rechtspraktijk uit te oefenen in hun nieuwe locatie. De regelgeving hierover varieert enorm, maar in sommige gebieden zijn een internationaal rechtsdiploma en een LLM de enige eisen voor een advocaat om aan de bar exam deel te mogen nemen en een rechtspraktijk uit te oefenen in een nieuwe land. Soms is het nodig dat advocaten het volledige trainingsprogramma afwerken voor ze deel mogen nemen aan de advocatuurexamens.

Dit zijn enkele van de meer voor de hand liggende voordelen van een LLM. Een ander voordeel, en een die voor veel mensen de reden is om een LLM te volgen, is de kans om je professionele netwerk uit te breiden binnen een specifiek rechtsgebied. De mensen die je in het klaslokaal ontmoet, inclusief docenten en studenten, kunnen dienst doen als waardevol netwerk in de toekomst, nadat je je studie hebt afgerond.

Wat zijn de kosten van een LLM?

Het noemen van de kosten van een LLM is lastig omdat elke universiteit zijn eigen structuur heeft. Daarnaast kunnen de kosten ook per land variëren en het zal ook afhangenvan de vraag of studenten voltijd of deeltijd gaan studeren. In de USA kan een LLM tussen de $ 30.000 en $ 50.000 kosten, en dat is alleen nog maar voor het collegegeld. In combinatie met andere kosten moet een student bereid zijn om tussen de $ 70.000 en $ 80.000 te betalen voor een LLM. Hoewel dit een hoge prijs lijkt, moet je je hier niet door laten ontmoedigen. Studiebeurzen en leningen kunnen ervoor zorgen dat een LLM redelijk betaalbaar is.

LLM Toelatingsseisen

Als je een LLM programma overweegt, kan een overzicht van de toelatingseisen je helpen om een weloverwogen keuze te maken. De meeste programma's vereisen dat studenten al een diploma in rechten hebben behaald. Als het programma dat jij hebt gekozen dit niet vereist, zal het een undergraduate diploma in een gerelateerd vakgebied verwachten. Deze programma's zijn vaak gebaseerd op onderzoek en vereisen weinig tijd in de klas, hoewel lestijd niet ongehoord is. De meeste LLM programma's vereisen van studenten dat zij een thesis schrijven om aan te tonen wat ze hebben geleerd in het programma.

Landen die LLM Programma's aanbieden

Oorspronkelijk wed de LLM vooral in Engelssprekende landen aangeboden, omdat dit de markten waren die met de Bachelor- en Masteraanduidingen werkten. Het is echter inmiddels verspreid naar meerdere Europese en Aziatische landen, waarbij sommige landen, zoals Finland, zelfs de LLM als toegangseis vragen om een rechtspraktijk te mogen uitoefenen.

Als je interesse hebt in een LLM, moet je besluiten welk land voor jou het meest geschikt is. LLM Programma's kunnen overla in de USA en UK gevonden worden. Canada, veel Europese landen en meerdere landen in Azië bieden ook LLM programma's aan. Studenten volgen vaak een LLM in het land waar zij wonen of het land waar ze graag zouden willen gaan werken. Houd in gedachten dat de lessen gegeven kunnen worden in de taal van dat land.


Soorten LLM Studies

LLM programma's zijn beschikbaar binnen veel rechtsgebieden. DeBelasting LLM en Internationaal Recht LLM zijn enkele van de meest populaire. Andere opties zijn onder meer mensenrechten,intellectueel eigendom,maritiem, business,banking, gezondheid,financiën en internationale belasting. Bedrijfsfinancien en vastgoed worden soms ook gekozen als LLM specialisatie.

Voor advocaten die interesse hebben in het optimaliseren van hun salarispotentieel, in combinatie met het openen van meer toegang tot internationale mogelijkheden, is het zinvol om een LLM te volgen. Door het vinden van het juiste programma kunnen deze advocaten hun financiële situatie en kans op een baan al binnen één jaar verbeteren.