LLM mensenrechtenwetgeving

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Met innovatieve module-opties, zal deze cursus je blootstellen aan de meest opwindende ideeën en ontwikkelingen in de internationale mensenrechtenwetgeving.

Je krijgt een grondige kennis van de mensenrechtenwetgeving en krijgt de mogelijkheid om meer gespecialiseerde interesses na te streven, zoals economische en sociale rechten, zaken en mensenrechten, of gevangenisstraf en mensenrechten.

De School of Law heeft een bijzondere kracht in mensenrechtenwetgeving. Veel van de wetenschappelijke staf wordt internationaal erkend voor hun onderzoek in het gebied. Ze hebben regeringen geadviseerd, samengewerkt met verschillende internationale organisaties, waaronder de Verenigde Naties en de Raad van Europa, en hun krachten gebundeld met NGO's bij hun mensenrechtenbeïnvloeding. Deze mix van academische inspanningen en praktisch werk wordt vaak naar de klas gebracht, zodat je kunt zien hoe mensenrechtenwetgeving van invloed kan zijn op het terrein.

De school is ook de thuisbasis van het Centrum voor de Rechten van de Mens, een van 's werelds meest gerespecteerde academische mensenrechteninstellingen. Het voert zijn werkzaamheden uit via onderzoek, training, publicaties en capaciteitsopbouw, in samenwerking met regeringen, intergouvernementele organisaties, academici, studenten en het maatschappelijk middenveld, naast de uitvoering van programma's in Europa, Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

Het centrum is een knooppunt voor studentenactiviteiten op het gebied van mensenrechten. Het biedt onderdak aan een jaarlijkse internationale conferentie over studentenconferenties en mensenrechtenfilms, maar ook over stages en onderzoeksondersteuning.

Meer te weten komen.

Cursus details

Je voltooit minimaal 90 credits van gespecialiseerde optionele modules. De resterende 30 credits kunnen worden gekozen uit de volledige selectie optionele modules die beschikbaar zijn in het LLM-programma. Je gaat ook een proefschrift van 60 credits behalen.

Begeleiding en ondersteuning bij het kiezen van een proefonderwerp over mensenrechtenrechtspraak en het ontwerpen van uw project zal worden aangeboden via op maat gemaakte workshops en persoonlijke ondersteuning

Onderwijs

We geven waar mogelijk les in seminars voor kleine groepen, waardoor een geïntegreerde, interactieve leerervaring mogelijk wordt. Je wordt aangemoedigd en verwacht je voor te bereiden op en deel te nemen aan seminars, zodat je er maximaal van kunt profiteren.

Beoordeling

Je wordt beoordeeld door een examen of essay, of een combinatie van beide. Alle beoordelingen vinden plaats aan het einde van de voorjaarsperiode.

Oefenopdrachten, begeleiding van examentechnieken, workshops voor tijdsbeheer en individuele juridisch advies sessies worden het hele academische jaar aangeboden om je voor te bereiden op deze beoordelingen.

Toelatingseisen

2.1 (of internationaal equivalent) in de rechten, menswetenschappen of sociale wetenschappen

Engelse taalvereisten

IELTS: 7.0 (niet minder dan 7.0 schriftelijk, 6.5 in lezen en 6.0 in spreken en luisteren)

Careers

Onze afgestudeerden gaan naar een breed scala aan loopbanen . Velen gaan de advocatuur in of keren terug naar hun vorige juridische loopbaan met specialistische kennis en verbeterde vooruitzichten. Anderen zoeken met succes naar werk bij internationale organisaties en bij internationale en lokale NGO's. Recente afgestudeerde bestemmingen zijn BAE Systems, Clifford Chance, London Stock Exchange en Simmons

Sommige afgestudeerden zetten hun academische carrière voort door door te gaan naar ons PhD-programma . Deze studenten kiezen er vaak voor om aan de universiteit van Nottingham te blijven na hun doctoraat, met een aantal academici die lid worden van het personeel na het voltooien van hun LLM / masters en PhD met ons.

Met een licentiaatsdiploma van de Universiteit van Nottingham bent u goed geplaatst om uw carrièreambities na te streven en uw doelen te realiseren.

Laatst bijgewerkt op Februari 2019

Over de school

De Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Nottingham biedt een breed scala aan cursussen voor bedrijven, economie, onderwijs, aardrijkskunde, recht, politiek en internationale bet... Lees meer