LLM in vennootschapsrecht en corporate governance

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

Dit programma is ontworpen om diepgaande kennis en begrip van het vennootschapsrecht en corporate governance te ontwikkelen. Je onderzoekt en analyseert verschillende aspecten van wet en regelgeving van zowel bedrijfsactiviteiten als de relaties tussen zakelijke actoren en hun aandeelhouders en belanghebbenden.

Je onderzoekt een breed scala aan kwesties die zich richten op de juridische, regelgevende, beleidsmatige en praktische reacties op de acties van bedrijven. Kerntheoretische debatten zullen worden onderzocht naast relevante internationale en nationale wetten en de context waarin ze opereren.

Het programma bestaat uit twee delen. In het eerste deel selecteert u vier units uit een breed scala aan specialistische opties die relevant zijn voor bedrijven. Dit kunnen Global Perspectives on Corporate Governance en Corporate Governance in het VK en de VS zijn. Als alternatief kunt u andere interessante opties vinden, zoals mensenrechtenwetgeving, arbeidsrecht of internationaal recht.

In het tweede deel van het programma schrijf je onder begeleiding van onze medewerkers een proefschrift van 12.000 woorden over een onderwerp naar keuze. Dit betekent dat u hulp krijgt bij het opstellen van uw onderzoek en schrijven door een bedrijfsjurist die actief onderzoek doet op het gebied van ondernemingsrecht of corporate governance.

Programmastructuur

Je neemt vier eenheden (120 studiepunten in totaal, 30 studiepunten elk) en een verplicht proefschrift (60 studiepunten). Als er drie gespecialiseerde LLM-eenheden in vennootschapsrecht en corporate governance worden gekozen, kunt u ook één eenheid kiezen uit een van onze andere LLM-programma's.

Awards afsluiten

Alle onderwezen masterprogramma's, tenzij vrijgesteld door de Senaat, moeten studenten de mogelijkheid bieden om de opleiding te verlaten met een postdoctoraal diploma of certificaat.

Om een postdoctoraal diploma te behalen, moeten studenten met succes 120 studiepunten hebben behaald, waarvan 90 op niveau M / 7.

Om een postdoctoraal certificaat te behalen, moeten studenten 60 studiepunten hebben behaald, waarvan 40 op niveau M / 7.

Degree classificaties:

Een onderscheiding met verdienste of onderscheiding is toegestaan voor postdoctorale docenten, diploma's en certificaten, waar deze specifiek instapkwalificaties worden genoemd. Een prijs met verdienste of onderscheiding is niet toegestaan voor exit-prijzen waarbij studenten op academische gronden het programma moeten verlaten. Een exit-onderscheiding met verdienste of onderscheiding kan worden toegestaan wanneer studenten door uitzonderlijke omstandigheden verhinderd zijn de beoogde toekenning te voltooien.

De classificatie van de prijs met betrekking tot het eindcijfer van het programma is als volgt:

Onderscheiding met onderscheiding *: ten minste 65 van de 100 voor de onderwezen component in het algemeen en, voor masters awards, ten minste 70 van de 100 voor het proefschrift. ** Faculteiten behouden de discretie om deze drempels te verhogen.

Award with Merit *: ten minste 60 van de 100 voor de onderwezen component in het algemeen en, voor masters awards, ten minste 60 van de 100 voor het proefschrift. Faculteiten behouden de discretie om deze drempels te verhogen.

* De MA in Law heeft aparte regels voor het toekennen van onderscheid en verdiensten.
** Voor de toekenning van Onderscheiding heeft de Faculteit Ingenieurswetenschappen minimaal 70 van de 100 nodig voor de onderwezen component in het algemeen en, voor masters awards, minimaal 70 van de 100 voor het proefschrift.

Diploma- / certificaatfasen:

Alle onderwezen masterprogramma's, tenzij vrijgesteld door de Senaat, moeten de mogelijkheid bieden voor studenten om te kiezen of verplicht te zijn om te vertrekken bij het postdoctorale diploma of de certificaatfase.

Om een postdoctoraal diploma te behalen, moeten studenten met succes 120 studiepunten hebben behaald, waarvan 90 op niveau M / 7.

Om een postdoctoraal certificaat te behalen, moeten studenten 60 studiepunten hebben behaald, waarvan 40 op niveau M / 7.

lady justice, legal, lawjessica45 / Pixabay

Toelatingseisen

Een hogere tweedegraads graad in de rechten (of internationaal equivalent).

Bij wijze van uitzondering zullen we ook kandidaten overwegen die:

  1. Een hogere tweederangs graad met inhoud die relevant is voor het voorgestelde studiegebied van de aanvrager; of
  2. Een hogere tweederangs cum laude af in elk vak, samen met relevante ervaring in een discipline die nauw verband houdt met de focus van dit programma.

Aanvragers in een van deze twee uitzonderlijke gevallen moeten in hun persoonlijke verklaring uitleggen waarom hun kwalificaties of ervaring in categorie (1) of (2) vallen.

Erkende vooropleiding wordt momenteel niet geaccepteerd. Eerdere of professionele ervaring is niet vereist.

Engelse taalvereisten

Als Engels niet je eerste taal is, moet je aan dit profielniveau voldoen:

Profiel B

U moet het vereiste niveau Engels hebben om in aanmerking te komen voor een plaats in de door u gekozen cursus / programma.

Verschillende cursussen / programma's hebben verschillende niveaus van taalvaardigheid nodig. We noemen deze vaardigheidsniveaus 'profielen'. Het profiel voor uw gekozen cursus / programma wordt weergegeven op de cursus / programmapagina.

De tests en niveaus die u moet behalen om aan de vereisten te voldoen, staan op elke profielpagina.

Engelse taalvaardigheidstesten moeten binnen twee jaar na de startdatum van uw programma / cursus zijn behaald.

Careers

Een specialistische kwalificatie in het vennootschapsrecht en corporate governance kan kansen bieden om samen te werken met de beste advocatenkantoren van het land om als advocaat in toonaangevende handelsrechtkamers te werken. Het kan ook leiden tot carrières in financiën, management, ambtenaren en NGO's, campagnes voeren over zaken als zaken, mensenrechten en zelfs tot internationale en Europese organisaties.

Verschillende van onze LLM-studenten hebben onderzoeksgraden gevolgd en zijn nu zelf prominente juridische academici. We ondersteunen je graag bij het nastreven van een breed scala aan carrières.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

Bristol is one of the most popular and successful universities in the UK, ranked in the world's top 50 in the QS World University Rankings 2020.

Bristol is one of the most popular and successful universities in the UK, ranked in the world's top 50 in the QS World University Rankings 2020. Lees Minder
Ga naar de website van de school