Lees de Officiële Beschrijving

LLM in milieuwetgeving en duurzame ontwikkeling

Duur: één kalenderjaar (fulltime). Twee, drie of vier jaar (alleen parttime, alleen overdag). We adviseren dat deeltijdstudenten tussen twee en een halve en drie dagen per week vrij zijn om hun studie voort te zetten.

Minimale toelatingsvoorwaarden: Minimale tweede graad hoger (of gelijkwaardig) in de rechten.

Begin van het programma: alleen in september

Aanwezigheidsmodus: Fulltime of parttime

De LLM in milieuwetgeving en duurzame ontwikkeling biedt een unieke specialisatie in een snel evoluerend rechtsgebied. De milieuwetgeving is in de afgelopen vijf decennia snel gegroeid en is nu een van de belangrijkste gebieden van nationaal en internationaal recht. De steeds groter wordende reikwijdte van de milieuwetgeving komt tot uiting in de overkoepelende notie van duurzame ontwikkeling die de verbanden legt tussen traditionele milieuproblemen en bredere ontwikkelingskwesties. Milieuwetgeving omvat dus niet alleen de traditionele aspecten van natuurbehoud en bestrijding van verontreiniging, maar ook een breder gebruik en behoud van natuurlijke hulpbronnen. Daarnaast leggen we de nadruk op verbanden tussen milieuregelgeving en andere gerelateerde rechtsgebieden, zoals mensenrechten, handel of intellectuele eigendomsrechten.

De SOAS graad biedt een duidelijke mix van modules die de belangrijkste aspecten van milieurecht behandelen in hun internationale en nationale dimensies. Dit omvat modules over mondiale en internationale milieukwesties, hetzij in hun algemene context (wetgeving, milieu en duurzame ontwikkeling in een mondiale context), hetzij gericht op specifieke regimes (klimaatverandering en energierecht en -beleid), modules die specifieker zijn gericht op de middelendimensie van milieuwetgeving (wet en natuurlijke hulpbronnen) en interdisciplinaire modules gericht op specifieke middelen (waterwet: rechtvaardigheid en bestuur).

Naast de cursussen die je tijdens je SOAS periode zult volgen, word je ook uitgenodigd om student-lid te worden van het Law, Environment and Development Center (LEDC). De LEDC is het centrale punt voor milieugerelateerde onderzoeksactiviteiten in de School of Law, waaronder een levendig PhD-cohort, een jaarlijkse seminarreeks, de publicatie van de Law, Environment and Development Journal (LEAD Journal) en andere activiteiten die verband houden met lopende Onderzoek.

Structuur

Studenten moeten modules volgen voor een totale waarde van 180, bestaande uit een proefschrift (60 studiepunten) en 120 studiepunten van ingeleerde modules. Onderwezen modules zijn 15 of 30 credits waard.

Studenten die willen afstuderen met een gespecialiseerde LLM moeten ten minste 60 studiepunten behalen in verband met zijn of haar gespecialiseerde LLM, nog eens 30 studiepunten binnen de School of Law (lijst met algemene wetgevende postdoctorale geleerde modules) en een laatste 30 eenheden die kunnen ofwel worden genomen binnen de School of Law of van de pagina's voor Open Taal Opties of Niet-Taal Open Options met de toestemming van het LLM Programmaconsum. Het proefschriftonderwerp zal worden uitgevoerd binnen de LLM-specialisatie.

Let op: niet alle vermelde modules zullen elk jaar beschikbaar zijn. Zie de individuele modulepagina voor informatie.

Lijst met gespecialiseerde modules (ten minste 60 studiepunten te behalen)

  • Klimaatverandering en energierecht en -beleid15PLAC15430Full Year
  • Wet en Natuurlijke Hulpbronnen15PLAC12630Full Year
  • Recht, milieu en duurzame ontwikkeling in een globale context15PLAC11830Full Year
  • Waterwet: Justitie en bestuur 15PLAH044 15 Term 1

Niet-juridische opties

  • Energiebeleid in de Asia-Pacific15PFFH01115Term 2
  • Wereldwijde energie

General Law Postgraduate Module List

Een extra 30 studiepunten moeten worden gehaald uit de School of Law General Postacademed Taught Module List of de Specialism Module List hierboven.

Postgraduate Open Optie Modules

De laatste 30 studiepunten moeten worden gehaald uit de SOAS Open Optie Module lijst, of uit de General Law Postgraduate Module List hierboven of uit de Specialism Module Lijst.

Proefschrift

Dissertatie (12.000 woorden), over een onderwerp gerelateerd aan het specialisme van de graad

  • LLM-proefschrift in de rechten 15PLAD178 60 volledig jaar
Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 10 andere vakken van SOAS University of London »

Laatst bijgewerkt op May 9, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Aug. 2019
Sept. 2019
Duration
1 - 3 jaar
Deeltijd
Voltijd
Prijs
14,585 GBP
Voltijdse UK / EU-kosten: £ 14.585; Voltijdskosten buitenland: £ 20.450 per academiejaar
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Einddatum
Sept. 1, 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Aug. 2019
Aanmeldingslimiet

Aug. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum

Sept. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Sept. 1, 2019