LLM in mensenrechten

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Wilt u bijdragen aan de opbouw van een getransformeerd Zuid-Afrika dat de grondrechten respecteert en beschermt? Wilt u meer weten over mensenrechten en sociale rechtvaardigheid? Wil je studeren aan de historische Constitution Hill, waar het constitutionele hof zich bevindt?

Registreer voor de LLM over MENSENRECHTEN aan de UJ Faculteit der Rechtsgeleerdheid die de volgende uitstekende elementen biedt:

 1. VOORTGANG: De LLM zal de meest recente ontwikkelingen en academische geschriften over grondrechten onderzoeken en proberen de toekomst van de grondrechten in Zuid-Afrika en Afrika aan te pakken.
 2. GLOBAL: De LLM zal de grondrechten in een mondiale context onderzoeken, met inachtneming van het internationale recht en buitenlandse jurisprudentie.
 3. TRANSFORMATIEF: De LLM zal de manier waarop de grondrechten in Zuid-Afrika zijn ontworpen om onze samenleving te transformeren, bekijken en zal zowel de praktische als de theoretische methoden overwegen.
 4. GEZICHT: De cursus stelt studenten bloot aan een reeks gastdocenten, van juryleden tot beoefenaars.
 5. LOCATIE: De lezingen zullen plaatsvinden op de historische Constitution Hill, die zelf een brug vormt van een verleden van repressie en ongelijkheid naar een toekomst van sociale rechtvaardigheid, vrijheid en gelijkheid. De bibliotheek van het Constitutionele Hof is een geweldig hulpmiddel dat studenten worden gestimuleerd om te gebruiken. Johannesburg is natuurlijk de stad die veel vragen oproept met betrekking tot de constitutionele democratie in Zuid-Afrika, en de stedelijke omgeving zal worden gebruikt als achtergrond om deze kwesties te onderzoeken.

ALS U EEN LEIDER WILT OP HET GEBIED VAN FUNDAMENTELE RECHTEN, STUDIE NAAR EEN LLM BIJ UJ!

Wat je moet weten

De cursus bestaat uit drie modules:

 • Geschiedenis en filosofische grondslagen van de grondrechten;
 • De Zuid-Afrikaanse Bill of Rights;
 • De handhaving van de grondrechten in Zuid-Afrika en internationaal.

Van studenten wordt verwacht dat ze een kleine proefschrift afronden over elk onderwerp op het brede terrein van de grondrechten. Ze zullen profiteren van onderzoeksworkshops die studenten helpen bij het schrijven.

De graad kan worden gevolgd als een deeltijdopleiding over twee jaar. Lezingen vinden plaats van 17.30 tot 19.30 uur voor studenten die overdag werken.

Toelatingseisen

Over het algemeen geldt dat studenten als minimale toelatingseis gemiddeld 65% moeten hebben behaald voor de rechtenvakken in hun LLB-diploma. De toelating is momenteel zeer competitief en, als je wordt toegelaten, behoor je tot een selecte groep van de beste studenten die zich hebben aangemeld.

Beurzen

Er zijn beurzen beschikbaar. Studenten die hun diploma binnen twee jaar afronden, komen in aanmerking voor de terugbetaling van hun collegegeld (exclusief het inschrijvingsgeld en de ICT-heffing en onder bepaalde voorwaarden).

Carrièremogelijkheden

Een LLM in Human Rights Law zal je uitrusten en voorbereiden:

 • Om uw juridische praktijk te ontwikkelen met vragen over mensenrechten;
 • Een advocaat van algemeen belang zijn die vecht voor de mensenrechten van de zwaksten onder ons;
 • Voor een baan bij een activistische ngo die campagne voert voor mensenrechten;
 • Voor een baan in een internationale organisatie die werkt aan mensenrechten;
 • Voor een academische carrière in onderzoek naar grondrechten; en
 • Voor werk in de rechterlijke macht of om je vaardigheden als rechter te ontwikkelen.

vragen

Voor meer informatie en vragen over toelatingseisen en de aanvraagprocedure, evenals de inhoud van de cursussen, neem contact op met de faculteit:

Mevrouw P Magongoa: Auckland Park Kingsway Campus
Tel: 011 559 3843, e-mail: phaladim@uj.ac.za, Web: www.uj.ac.za/law

Registratie en startdata

Registratie begint in januari en lezingen in februari voor zowel Undergraduate en Postgraduate cursus werkprogramma's.

Alle onderzoeksprogramma's voor Masters en PhD's kunnen het hele jaar door registreren.

Einddatum: Academisch begint in januari en eindigt in december. De deadline van het programma wordt bepaald door de duur van het programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder