LLM in mensenrechten en internationaal recht

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Waarom LL.M. in mensenrechten en internationaal recht?

 • Studeer bij juridische topexperts op het gebied van mensenrechten en internationaal recht.
 • Verdere juridische opleiding met een focus op globalisering en de impact ervan.
 • Positioneer jezelf voor een zeer gespecialiseerde carrière in de wet, de overheid of de academische wereld.
 • Ontwikkel de praktische en academische vaardigheden die worden gewaardeerd in de wereldeconomie van vandaag.

Overzicht

De LL.M. in mensenrechten en internationaal recht wordt aangeboden via de Rothberg International School (RIS) van de Hebreeuwse Universiteit in samenwerking met de Faculteit der Rechtsgeleerdheid , lang beschouwd als de meest prestigieuze rechtenfaculteit van het land. Dit programma is gericht op studenten die een rechtenstudie hebben afgerond en geïnteresseerd zijn in een loopbaan in de rechten, de academische wereld en overheids- en niet-gouvernementele sectoren. Als deelnemer aan dit programma leer je van experts hoe je mensenrechten en internationaal recht creëert en implementeert.

142208_pexels-photo-4427430.jpeg

leerplan

In dit programma bestudeer je recente trends op het gebied van mensenrechten en internationaal recht, met een specifieke focus op globalisering en de toenemende verwevenheid van onze wereld.

Structuur

Het programma omvat twee opeenvolgende semesters, van oktober tot juli.

credits

De LL.M. in mensenrechten en internationaal recht bestaat uit 32 studiepunten.

cursussen

Uitsluitend als voorbeeld gegeven en onderhevig aan verandering:

Inleidende cursussen (verplicht)

 • Israël en internationaal recht
 • Inleiding tot de wet van Israël

Kerncursussen (minimaal vier vereist)

 • Internationale mensenrechtenwetgeving
 • Terrorisme, terrorismebestrijding en mensenrechten
 • Internationaal humanitair recht: hedendaagse uitdagingen, hedendaagse conflicten
 • De wet van de Verenigde Naties
 • Menselijke waardigheid in vergelijkend perspectief
 • Internationaal Strafrecht

Workshops (minimaal twee vereist)

 • Internationaal recht
 • Publiekrecht en mensenrechten
 • Transitional Justice Colloquium: International, Comparative en Regional Perspectives

Seminars (minimaal twee vereist)

 • Mensenrechten en democratie
 • Comparative Constitutional Law
 • Law's Empire: kolonialisme, cultuur en recht
 • Narratives of Justice: Law and Literature
 • De geschiedenis van het internationaal publiekrecht
 • De rol van internationaal recht bij het oplossen van het conflict in het Midden-Oosten

Keuzevakken

Je kunt kiezen uit meer dan 10 aanvullende cursussen over mensenrechten en overgangsjustitie, en je hebt de mogelijkheid om een LL.M. scriptie.

Scriptie

Je hebt de mogelijkheid om een scriptie te schrijven. Als u dat wilt, volgt u een van de hier beschreven plannen:

 • a) Schrijf en voltooi de scriptie tijdens je studiejaar. Je kunt je opleiding dan afsluiten met de scriptie. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het schrijven van een scriptie. Je hebt tot het einde van het kalenderjaar om het af te ronden.
 • b) Na afronding van je studiejaar houd je je diploma open. Je hebt dan een extra jaar na je studie om de scriptie af te ronden en moet 10% van het collegegeld betalen (US $ 1.600). Als je je scriptie na afloop van het jaar hebt afgerond, ontvang je een LL.M. diploma met een scriptie.
 • c) U kunt uw opleiding beëindigen na het voltooien van de cursusvereisten van het programma. U ontvangt dan een LL.M. mate. Als u wilt, kunt u het proefschrift zonder tijdslimiet schrijven. Je bent dan verplicht om 20% van het collegegeld (US $ 3.200) te betalen voor elk jaar dat je besteedt aan het schrijven van je scriptie. De scriptie-onderscheiding wordt na afronding aan je opleiding toegevoegd.

Carrière

Dit programma is gericht op afgestudeerden in de rechten die zich willen specialiseren op het gebied van mensenrechten en internationaal recht, en is bedoeld om u te helpen uw carrière in de wet vooruit te helpen of een carrière te beginnen bij de overheid, niet-gouvernementele organisaties of de academische wereld.

Studentenleven

"Voor mij, die in de heilige stad woonde met Palestijnse en Israëlische vrienden overal om me heen, had ik echt lessen van de complexe realiteit van dat land." Haotan Wu uit China, MA in islamitische en Midden-Oosterse studies (2016)

verkiesbaarheid

Om in aanmerking te komen voor acceptatie, moet u het volgende hebben:

 • LL.B. of JD-diploma van een geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs erkend door HebrewU; merk op dat aanvragers met een diploma uit Frankrijk naast een LL.B. de M1 moeten hebben.
 • Minimum B-gemiddelde (85/100 of gelijkwaardig)
 • Aantoonbare kennis van het Engels

Naast uw online aanvraag moet u de volgende documenten indienen:

 1. Academic Records: een bachelordiploma van een geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs met een B-gemiddelde (85/100 of gelijkwaardig) of hoger. Kandidaten moeten transcripties en diploma's van alle eerdere academische graden overleggen. *
 2. Bewijs van Engelse taalvaardigheid: een TOEFL-examenscore van 89 of hoger, IELTS-examenscore van 7 of hoger, Amir-examenscore van 220 of hoger, of Amiram-examenscore van 120 of hoger. **
 3. Een CV en een doelverklaring
 4. Een academische aanbeveling
 5. Een academische paper in het Engels (misschien een scriptie ingediend voor een universitaire opleiding of een voorbeeld van je juridische geschriften).
 6. Fotokopie van uw paspoort-ID- pagina
 7. Een medisch formulier en disclaimer (alleen Amerikaanse staatsburgers) - beide formulieren kunnen worden gedownload van de toepassingswebsite.

* Studenten die gescande kopieën van hun academische gegevens indienen, kunnen voorwaardelijk worden toegelaten tot het programma, in afwachting van de indiening van originele academische gegevens.

** Als je een opleiding hebt afgerond aan een universiteit waar Engels de enige voertaal is, of als je een opleiding Engelse taal- en letterkunde hebt afgerond, kun je een vrijstelling aanvragen. U moet documentatie van uw universiteit overleggen waarin wordt gecontroleerd of Engels de voertaal is. De vrijstelling is niet automatisch en wordt van geval tot geval bepaald.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

The Hebrew University of Jerusalem is consistently ranked as the top university in Israel and among the top 100, worldwide. In addition, The University was ranked the top Israeli university and 201-20 ... Lees meer

The Hebrew University of Jerusalem is consistently ranked as the top university in Israel and among the top 100, worldwide. In addition, The University was ranked the top Israeli university and 201-205 best out of the top 800 institutions in the 2016-17 Times Higher Education World University Rankings, published by the British magazine Times Higher Education. HUJI was the only Israeli university to place in the world’s top 200 universities in the rankings. Lees Minder