LLM in internationaal recht

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bent u geïnteresseerd in actuele zaken? Spreekt het idee van het bestuderen van internationaal recht in de meest levendige stad van Afrika je aan? Wil je je studies voortzetten in een levendig en dynamisch rechtsgebied?

In een steeds meer geglobaliseerde wereld volstaat het niet langer om bekend te zijn met de nationale wetgeving. Of u nu geïnteresseerd bent in de vervolging van oorlogsmisdaden of in de opwarming van de aarde, de LLM in International Law aangeboden door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de University of Johannesburg biedt u een kans om zich te specialiseren in rechtsgebieden die niet alleen interessant zijn, maar ook steeds meer nuttig en relevant. De eenjarige cursus heeft een interdisciplinaire aanpak en beoordeelt internationale juridische vragen vanuit het perspectief van het internationale recht en vanuit een regionaal Afrikaans perspectief.

De lesstijl is interactief. Studenten hebben baat bij nauw contact met hun docent en met deskundigen uit het relevante juridische veld. De diversiteit van de deelnemers aan het LLM-programma draagt aanzienlijk bij aan de educatieve ervaring. De University of Johannesburg heeft een uitstekende bibliotheek en elektronische bronnen.

De cursus bestaat uit de volgende drie modules:

  • Internationale bescherming van mensenrechten
  • Internationaal strafrecht / internationaal humanitair recht
  • Internationale milieuwetgeving

Van studenten wordt verwacht dat ze een minor-proefschrift over elk onderwerp in het internationaal recht afronden. Studenten zullen profiteren van onderzoeksworkshops die worden gehouden om studenten te begeleiden in het schrijfproces.

De graad kan worden gevolgd als fulltime of parttime studie. Lezingen vinden plaats na 18.00 uur voor studenten die overdag werken.

docenten

De cursus wordt gegeven door prof. Mia Swart en een selecte groep van deskundige lokale en buitenlandse gastdocenten. Prof. Swart is een internationaal erkende expert in internationaal recht.

Toelatingseisen

Over het algemeen geldt dat studenten als minimale toelatingseis gemiddeld 65% moeten hebben behaald voor de rechtenvakken in hun LLB-diploma.

Beurzen

Er zijn beurzen beschikbaar. Studenten die binnen een jaar hun diploma behalen, komen in aanmerking voor terugbetaling van hun collegegeld (exclusief het inschrijfgeld en de ICT-heffing en onder bepaalde voorwaarden).

Carrièremogelijkheden

Veel carrièremogelijkheden bestaan voor studenten met een LLM internationaal recht. Sommige van deze mogelijkheden zijn een carrière bij een internationale organisatie zoals de Verenigde Naties, het Rode Kruis, het internationale strafhof en tribunalen, evenals vele lokale en internationale niet-gouvernementele organisaties zoals Human Rights Watch en Amnesty International. zijn ook steeds meer geïnteresseerd in afgestudeerden met expertise in internationaal recht. Prof. Swart adviseert studenten hierin proactief. Stages kunnen worden geregeld bij organisaties zoals Amnesty International.

Voor meer informatie en vragen over toelatingseisen en de aanvraagprocedure, evenals de inhoud van de cursussen, neem contact op met de faculteit:

Mevrouw P Magongoa: Auckland Park Kingsway Campus
Tel: 011 559 3843, e-mail: phaladim@uj.ac.za, Web: www.uj.ac.za/law

Prof M Swart: Auckland Park Kingsway Campus
Tel: 011 559 3214, e-mail: mswart@uj.ac.za,

Registratie en startdata

Registratie begint in januari en lezingen in februari voor zowel Undergraduate en Postgraduate cursus werkprogramma's.

Alle onderzoeksprogramma's voor Masters en PhD's kunnen het hele jaar door registreren.

Einddatum: Academisch begint in januari en eindigt in december. De deadline van het programma wordt bepaald door de duur van het programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder