LLM in internationaal handelsrecht

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het programma zal met name aantrekkelijk zijn voor afgestudeerden in de rechten die een specialisatie in het handelsrecht willen ontwikkelen, en vooral het vermogen om handelsrecht te begrijpen en toe te passen in scenario's met meerdere rechtsgebieden. Het programma zal de carrièremogelijkheden van afgestudeerden, degenen die een carrière in de juridische beroepen beginnen, juridische adviseurs van commerciële entiteiten en alle advocaten wier werk grensoverschrijdende commerciële relaties omvat, verbeteren.

Overzicht

Waarom kiezen voor de LLM in internationaal handelsrecht

De Law School

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is een afdeling van de Faculteit der Letteren, Geesteswetenschappen & Sociale Wetenschappen. Het bevindt zich op de begane grond van het funderingsgebouw.

De Law School heeft ook een lange traditie om ons in te zetten om de overdraagbare vaardigheden van studenten te ontwikkelen door middel van projecten zoals Advanced Lawyering en Moot Court, en door middel van geavanceerde kernmodules zoals alternatieve geschillenbeslechting. Al deze initiatieven bevorderen holistisch denken over het grote geheel en kunnen de zachte vaardigheden van studenten, zoals probleemoplossing, besluitvorming, communicatie, teamwerk, planning, kritisch denken en menselijke relaties, expliciet verbeteren. In combinatie met onze verplichte initiatieven op het gebied van klinisch onderwijs, bieden ze een integrerende impuls - ze bevorderen een gevoel van samenhang tussen bepaalde studieprogramma's en helpen studenten te begrijpen hoe hun leren in bepaalde contexten van toepassing is. Het is daarom niet verwonderlijk dat onze afgestudeerden zijn beland als partners bij grote advocatenkantoren, als partners bij grote accountantskantoren, aan de balie, in hogere functies bij overheidsdiensten, ngo's, bij de EU, in de academische wereld en in de particuliere sector.

Postdoctorale studenten profiteren ook van deze onderzoeksexpertise, of ze nu besluiten om zich in te schrijven voor een algemene LLM of gespecialiseerde LLM (LLM International Commercial Law, Human Rights in Criminal Justice of European and Comparative Law), of om een postdoctorale onderzoeksopleiding te volgen als onderdeel van onze belangrijke doctoraal cohort van studenten.

De school zet zich ook sterk in om samen te werken met de beoefenende advocatuur, overheidsdiensten, ngo's en andere relevante belanghebbenden in alle rechtsdisciplines. We hebben bijzonder sterke werkrelaties ontwikkeld met An Garda Síochána en het Office of the Revenue Commissioners. We hebben ook sterke internationale banden bevorderd en het is voor onze studenten mogelijk om stages te volgen in Canada en de VS. Onze studenten kunnen ook een volledig academisch jaar doorbrengen aan een Europese universiteit in Malta, Cyprus, Griekenland, Italië en Nederland. We hebben ook banden met universiteiten in Duitsland, Frankrijk en Spanje, waar vakken in de moedertaal worden gegeven. We hebben een zeer levendige internationale studentenorganisatie in de Law School. Een recente internationale studentenenquête, waarbij meer dan 5000 internationale studenten betrokken waren die momenteel studeren aan de zeven Ierse universiteiten, heeft UL uitgeroepen tot de nummer één universiteit voor het bieden van de beste studentenervaring, de beste studentenondersteuning en het warmste welkom in Ierland. UL behoort ook tot de top 100 van Erasmus-gastuniversiteiten volgens de laatste statistieken van de Europese Commissie.

Waarom kiezen voor de LLM in internationaal handelsrecht?

De LLM in International Commercial Law is vanaf het begin een zeer succesvol UL programma geweest, met gemiddeld meer dan 88% van de afgestudeerden die binnen een jaar na hun afstuderen werk vinden. Het programma zal met name aantrekkelijk zijn voor afgestudeerden in de rechten die een specialisatie in het handelsrecht willen ontwikkelen, en vooral het vermogen om handelsrecht te begrijpen en toe te passen in scenario's met meerdere rechtsgebieden.

De LLM in International Commercial Law dompelt de postdoctorale student onder in meer gedetailleerde aspecten van het handelsrecht, evenals het ontwikkelen van breed toepasbaar juridisch onderzoek en andere overdraagbare vaardigheden. De nadruk ligt op die rechtsgebieden, zoals krediet en veiligheid, intellectueel eigendom en mededingingsrecht, die cruciaal zijn voor de bedrijfsvoering van elke commerciële onderneming in de moderne wereld. Het programma houdt ook rekening met de toenemende internationalisering van de handel met modules in het mondiale mededingingsrecht en internationale handelsorganisaties. Deze internationale focus van het programma biedt afgestudeerden de mogelijkheid om werk te vinden, niet alleen in Ierland, maar ook in vele andere rechtsgebieden.

Kies uit een breed scala aan modules, waaronder:<UL>

Wet van internationale handelsorganisatiesLaw of International Business Associations / Corporate GovernanceGlobal Competition LawInternationale bescherming van intellectueel eigendomTerrorismebestrijding en internationaal zakendoenUL>

Programma-inhoud

Deze graad kan voltijds, twaalf maanden of deeltijds vierentwintig maanden worden gevolgd. Voltijdstudenten voltooien het programma gedurende een periode van twaalf maanden door vier modules te volgen in zowel het herfst- als het voorjaarssemester, voordat ze tijdens het zomersemester een proefschrift voltooien. Deeltijdstudenten voltooien het programma gedurende een periode van 24 maanden door twee modules te volgen in zowel het herfst- als het voorjaarssemester van elk jaar, voordat ze een proefschrift voltooien in het zomersemester van het tweede jaar. De modulekeuze voor elk semester wordt in overleg met de opleidingsdirecteur bepaald.

Het onderwerp voor het proefschrift van een student wordt bepaald tijdens het lentesemester, onder toezicht van een faculteitslid en ingediend aan het einde van het zomersemester.

Semester 1<UL>

LA6001 Geavanceerde juridische onderzoeksvaardighedenLA6031 Wet van internationale handelsorganisatiesLM6021 Internationale zakenverenigingenLM6011 Internationale zakelijke transactiesUL>

Semester 2<UL>

ProefschriftmethodologieUL>

3 keuzevakken van<UL>

LA6032 Wereldwijde concurrentiewetgevingLA6022 Terrorismebestrijding en internationaal zakendoenLA6112 Internationale bescherming van intellectuele eigendomsrechtenLA4062 Internationaal arbeidsrechtLA6102 Krediet- en zekerheidswetLA6072 Internationaal onrechtmatige daad en zakenUL>

Semester 3<UL>

ProefschriftUL>

Als een student de Masters wil afronden gedurende een periode van twee jaar in deeltijd, worden twee modules gevolgd in elk van de vier semesters, gevolgd door een proefschrift van 15.000 woorden. De module wordt geselecteerd in overleg met de cursusdirecteur.

Toelatingseisen

Tweede klas onderscheiding in een undergraduate-diploma rechten (niveau 8 - National Qualifications Authority of Ireland) is vereist voor inschrijving voor dit masterprogramma. In uitzonderlijke omstandigheden kan een aanvrager die niet aan de undergraduate-eis kan voldoen, worden aanvaard op basis van relevante beroepservaring.

Wat u moet opnemen bij uw aanvraag<UL>

Kwalificatietranscripties en certificaten.Engelse taalkwalificatie (s) als Engels niet uw eerste taal is.Gecertificeerde Engelse vertaling van uw transcripties / certificaten waarbij de originele transcripties in een andere taal dan Engels zijn.Een kopie van uw geboorteakte of paspoort.UL>

Engelse Taalvereisten

Kandidaten van wie de eerste taal geen Engels is, moeten het bewijs leveren van ofwel eerder succesf UL voltooiing van een diplomakwalificatie die is gegeven via het medium Engels of voldoen aan een van de onderstaande criteria (niet langer dan twee jaar voorafgaand aan de aanvraag):

Aanvaardbare kwalificaties voor de Engelse taal zijn onder meer:<UL>

Toelatingsexamens uit Europese landen waar Engels als vak wordt gepresenteerd en een acceptabel niveau wordt bereikt.Irish Leaving Certificate Engels - Gewone niveau Graad D of hoger.TOEFL - 580 (op papier) of 90 (op internet).IELTS - Minimale score van 6,5 * met niet minder dan 6 in elk onderdeel.Engelse test voor Engelse en academische doeleinden (ETAPP) - Grade C1.GCE 'O'-niveau Engelse taal / GCSE Engelse taal - Graad C of hoger.Cambridge Assessment English - Certificate of Proficiency in English - Grade C / Certificate in Advanced English Grade B.GCE-examencommissies - Oxford Delegacy of Local Examinations - Grade C / Cambridge Local Examinations Syndicate - School Certificate Pass 1-6 / de University of London Entrance and School Examinations Council - School Certificate Pass 1-6.UL>

Resultaten van andere examens dan de hierboven genoemde kunnen ook worden geaccepteerd als voldoen aan onze Engelse taalvereisten. Neem voor advies contact op met de afdeling International Education.

Graduate profiel

De LLM in International Commercial Law trekt studenten uit China, Duitsland, India en vele andere rechtsgebieden. Het programma stelt de studenten in staat zich te specialiseren in handelsrecht en het juridische Engels en commerciële Engels te ontwikkelen die de handelswereld domineren. Internationale studenten reageren positief op UL en op het programma.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

The University of Limerick is a distinctive, pioneering and connected university that shapes the future through educating and empowering people to meet the real challenges of tomorrow.

The University of Limerick is a distinctive, pioneering and connected university that shapes the future through educating and empowering people to meet the real challenges of tomorrow. Lees Minder