Lees de Officiële Beschrijving

Registreer hier voor dit webinar! Het is uw kans om ons al uw vragen te stellen en de antwoorden ter plaatse te krijgen! In deel 1 zullen een hoogleraar en een alumnus de antwoorden geven, in deel 2 krijg je een exclusieve gelegenheid om enkele van onze huidige studenten te spreken.

De LLM in internationaal en Europees recht aan het Instituut voor Europese Studies (IES) van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) is al meer dan 45 jaar een internationaal gerenommeerd programma. Het werd in 1971 opgericht als het programma voor internationale en juridische samenwerking (PILC) en is een van de meest gevestigde LLM's in zijn soort. En het heeft een speciale website:

Het programma biedt elk jaar een selectie van maximaal 40 internationale postdoctorale studenten een veeleisend en veelzijdig curriculum dat fascinerende loopbaantrajecten opent in Europese en internationale juridische aangelegenheden. Het programma is al meer dan 45 jaar succesvol in het combineren van academische strengheid met de nieuwste praktische inzichten en culturele diversiteit. Internationale audits en de leidende posities van afgestudeerden in verschillende internationale organisaties getuigen van de uitmuntendheid van het programma.

Plaats

De thuisbasis van het programma bevindt zich in het Instituut voor Europese Studies (IES). Het IES werd door Study International genoemd als een van de 5 toonaangevende Europese rechtsscholen (juni 2016): href = "http://bit.ly/2jvFYAh

Het IES is een bloeiend Jean Monnet Centre of Excellence in European Studies, gevestigd vanaf februari 2011 in gloednieuwe faciliteiten aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). De studenten treden toe tot de internationale staf van het IES, dat bestaat uit meer dan 100 mensen van meer dan 25 nationaliteiten, waarvan meer dan 20 doctoraalonderzoekers zijn in internationale en EU-aangelegenheden. De uitgebreide familie van het IES omvat ook de 40 postdoctorale studenten van het zusterprogramma van het IES, de

De locatie van het IES aan de VUB in Brussel geeft het programma de gelegenheid om in de loop van het jaar te profiteren van de onmiddellijke nabijheid van EU-instellingen en tal van internationale organisaties, advocatenkantoren en bedrijven.

Wat kan ik studeren?

De educatieve technieken van het programma omvatten, naast de meer traditionele vormen van lesgeven, interactieve leslessen en praktische casestudies die het dagelijkse leven simuleren. Het programma biedt een gebalanceerd, veelzijdig pakket.

Verplichte vakken

EU institutioneel kader en gerechtelijke bescherming (6 sp.)

Internationaal en vergelijkend recht (6 sp.)

Globalisering, internationaal recht

EU Economisch Recht (3 ECTS)

Internationale en Europese bescherming van de mensenrechten (3 sp.)

Internationaal economisch recht en organisaties (3 sp.)

Internationaal en EU-mededingingsrecht (3 ECTS)

Externe betrekkingen EU (3 sp.)

Subtotaal: 30 ECTS

Optionele vakken (Tweede semester)

- Publiekrechtelijke optie:

Casestudy over publiek internationaal / EU-recht (6 sp.)

EU-milieuwetgeving in een internationale context (3 sp.)

Internationaal en Europees strafrecht (3 sp.)

- Business Law-optie:

Casestudy over Europees mededingingsrecht (6 sp.)

Europees en internationaal privaatrecht (3 sp.)

Internationale en Europese belastingen (3 sp.)

- Datawetoptie:

Casestudy wereldwijde privacy en gegevensbescherming (6 sp.)

Internationale en Europese wetgeving inzake gegevensbescherming (3 sp.)

Gegevensbeleid in de Europese Unie (3 sp.)

Subtotaal: 12 ECTS

Master Thesis (verplicht)

Juridisch onderzoek op een van de gebieden die onder het programma vallen (18 ECTS)

Totaal: 60 ECTS

Klik hier voor meer informatie over het curriculum.

Wie kan aanvragen?

Om in aanmerking te komen voor toelating moet je beschikken over:

• een diploma in de rechten (JD, LLM of gelijkwaardig), dat u recht geeft om het recht in uw land van herkomst te praktiseren

• uitstekende academische resultaten en referenties

• bewezen vaardigheid in het Engels

Klik hier voor meer informatie over toelatingseisen.

Onderwijzend personeel

Het onderwijzend personeel is een unieke mix van gerenommeerde EU-wetenschappers, top-EU-beoefenaars van de EU en praktiserende advocaten die academische discipline combineren met de nieuwste praktische inzichten en culturele diversiteit.

Toepassingen en beurzen

Bezoek onze

Het programma biedt een aantal beurzen die de vorm aannemen van een verlaagd collegegeld. Deze worden toegekend op basis van academische verdiensten en financiële behoefte. Ontheffingsaanvragen voor studiejaar 2019-20 moeten uiterlijk op 15 april 2019 ingediend zijn.

Carrière

Onze studenten krijgen persoonlijk coaching- en loopbaanbegeleiding aangeboden in het VUB Career Center. Klanten van het VUB Career Center zijn grote advocatenkantoren, de Europese Commissie, het Europees Parlement, Europese agentschappen en adviesbureaus. We hebben meer dan 1250 zeer succesvolle alumni die nu werken in internationale instellingen zoals de Europese Unie, de Wereldhandelsorganisatie, het Internationaal Monetair Fonds, de Verenigde Naties en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, in nationale administraties, diplomatieke diensten, de rechterlijke macht, evenals bij grote advocatenkantoren, bedrijven en ngo's.

Contact

Instituut voor Europese Studies

Vrije Universiteit Brussel

Pleinlaan 5 (1e verdieping)

1050 Brussel

LLM Admissions:

E-mail: llm@ies.be

T: 32 2 614 8051

Website:

Opleiding te volgen in:
Engels
Laatst bijgewerkt op March 25, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 23, 2019
Duration
1 jaar
Voltijd
Prijs
5,400 EUR
De bovenstaande prijs is exclusief studiemateriaal (ongeveer 500 EUR)
Deadline
Sept. 16, 2019
Applicants who need to apply for a visa are strongly encouraged to send their application before 1 April, as it may take several months before the visa is eventually issued.
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 23, 2019
Einddatum
Juni 30, 2020
Aanmeldingslimiet
Sept. 16, 2019
Applicants who need to apply for a visa are strongly encouraged to send their application before 1 April, as it may take several months before the visa is eventually issued.

Sept. 23, 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Sept. 16, 2019
Applicants who need to apply for a visa are strongly encouraged to send their application before 1 April, as it may take several months before the visa is eventually issued.
Einddatum
Juni 30, 2020