LLM in internationaal bank- en financieel recht

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Dit is een onderscheidend programma dat een uitgebreid postdoctoraal studiepakket biedt op het gebied van bank- en financieel recht.

Met het programma kunt u kennis en vaardigheden ontwikkelen met betrekking tot de wettelijke regels die de financiële en kapitaalmarkten in het VK reguleren, evenals op mondiaal niveau. Het biedt u de mogelijkheid om meer te weten te komen over de internationale regelgevingskaders waarin banken en andere financiële instellingen opereren, evenals commerciële financiële kwesties zoals het juridische kader voor internationale syndicaatsleningen, obligatie-emissies, beveiligd krediet en insolventie.

Je onderzoekt en past de complexe regels van het bank- en financieringsrecht toe op nieuwe problemen en realistische en hypothetische scenario's.

Onderzoek en professioneel inzicht

LLM International Banking and Finance Law wordt aangeboden binnen het dynamische Center for Business Law and Practice met alle faciliteiten die een toonaangevende, door onderzoek geleide universiteit biedt. Dit omvat mogelijkheden voor buitenschoolse activiteiten die overdraagbare vaardigheden verbeteren en uw kennis van de impact van de wet in de wijdere wereld ontwikkelen.

Het Centre for Business Law and Practice biedt een breed scala aan ervaring en expertise op een aantal gebieden, met links naar het bedrijfsleven via, bijvoorbeeld, de Raad van Advies, die beoefenaars onder haar leden omvat. Industrie en professionele sprekers nemen regelmatig deel aan conferentie- en seminarevenementen, waaraan u wordt aangemoedigd om deel te nemen.

Het Centrum bestaat onder zijn leden uit internationaal gerenommeerde onderzoekers en een aantal docenten is gekwalificeerd in de advocatuur.

Cursusinhoud

Verplichte modules die het hele jaar door worden bestudeerd, bieden u de mogelijkheid om:

 • Onderzoek de katalysatoren en gevolgen van moderne bankcrises.
 • Onderzoek internationale benaderingen van bankentoezicht.
 • Ontdek het juridische proces dat betrokken is bij de regulering van banken.
 • Studiesyndicaatsleningen en de uitgifte van obligaties op de internationale kapitaalmarkten.

Al deze onderwerpen zullen vanuit een internationaal perspectief worden onderzocht en zijn niet alleen gericht op het Engelse recht. Met deze modules kunt u ook uw juridische onderzoeks- en schrijfvaardigheden aanscherpen, die u in uw proefschrift kunt aantonen - een onafhankelijk stuk onderzoek naar uw gekozen onderwerp.

U profiteert ook van ons programma Ondersteuning in academische en persoonlijke ontwikkeling. Dit loopt naast je onderwezen academische programma in het eerste semester en is specifiek ontworpen als aanvulling op de inductieactiviteiten van de School en de voortdurende ondersteuning van academische vaardigheden voor studenten, zowel in het VK als internationaal.

De uitgebreide lijst met optionele modules betekent dat u een breed scala aan gerelateerde onderwerpen kunt verkennen die voor u van belang zijn.

Als je een deeltijdstudent bent, volg je vier verplichte vakken en kies je twee optionele modules in je eerste jaar. Je neemt dan de verplichte proefschriftmodule en twee optionele modules in je tweede jaar om je programma te voltooien.

Cursus structuur

De onderstaande lijst vertegenwoordigt typische modules / componenten die zijn bestudeerd en kunnen van tijd tot tijd veranderen.

modules

Jaar 1

Verplichte modules

 • Insolventierecht
 • International Banking Law: The Regulatory Framework
 • International Banking Law: Capital Markets and Loans
 • Postacademisch juridisch onderzoeksvaardigheden
 • Proefschrift

Optionele modules (selectie van typische opties hieronder)

Je kiest uit de onderstaande 60 credits:

 • Financiële criminaliteit
 • Cyberlaw: regulering van cyberspace
 • Internationaal e-commerce recht
 • Alternatieve geschillenbeslechting
 • Internationaal mededingingsrecht
 • Ondernemingsrecht
 • Bedrijfsfinanciering en effectenrecht
 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • Recht en economie van bedrijfsregelgeving
 • Internationale corporate governance
 • Internationaal recht van krediet en veiligheid
 • Beginselen van internationaal financieel recht
 • Internationale handelsfinancieringswetgeving
 • Internationaal kooprecht
 • Internationaal belastingrecht en -beleid
 • De internationale wet van buitenlandse investeringen
 • Wereldhandelsorganisatie
 • Handelsmerken, geografische aanduidingen, ontwerpen en handelsgeheimen
 • Internationaal economisch recht
 • Wettelijke conflicten bij zakelijke transacties

125925_54e3dd4b4f52ac14f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c722c7cd2914ec15a_1280.jpgjessica45 / Pixabay

Leren en onderwijzen

Onze verplichte en optionele modules worden gegeven via een reeks kleinere groepsseminars en lezingen, afhankelijk van de module. Alle studenten komen wekelijks samen in het eerste semester voor academische vaardigheidstraining. Ondersteuning voor het proefschrift wordt geboden via twee groepssessies, een aantal één-op-één-vergaderingen en commentaar op ontwerpwerk.

Onafhankelijke studie is een integraal onderdeel van dit programma - niet alleen om zich voor te bereiden op lessen, maar om onderzoek en andere kritische vaardigheden te ontwikkelen.

Beoordeling

Beoordeling vindt plaats op verschillende manieren, maar omvat voornamelijk het schrijven van een essay van maximaal 4.500 woorden aan het einde van elke module. Wij beoordelen het proefschrift door uw schriftelijke werkstuk van maximaal 15.000 woorden in te dienen.

Toelatingseisen

Een bachelor diploma met een 2: 1 (Hons) in een gerelateerd gebied.

Engelse taalvereisten

IELTS 6.5 overall, met niet minder dan 6.0 in elk onderdeel.

Verbeter je Engels

Internationale studenten die niet voldoen aan de Engelse taalvereisten voor dit programma, kunnen mogelijk onze postdoctorale pre-sessionele cursus Engels volgen om je Engels niveau te helpen verbeteren.

Deze pre-sessieke cursus is ontworpen met een voortgangsroute naar je opleiding en je zult academisch Engels leren in de context van je vakgebied.

Hoe te solliciteren

Aanmeldingsdeadlines:

 • UK / EU-studenten: 31 juli
 • Internationale studenten: 30 juni

Als u van plan bent om financiering aan te vragen, moet u een aanvraag indienen voor een plaats in de door u gekozen cursus ten minste één maand voor een specifieke deadline voor een beurs.

vergoedingen

Zie onze website voor de laatste kosteninformatie.

Beurzen en financiële ondersteuning

Als je het talent en de drive hebt, willen we dat je bij ons kunt studeren, ongeacht je financiële situatie. Er kan hulp zijn voor studenten in de vorm van leningen en niet-terugvorderbare beurzen van de universiteit en van de overheid.

De School of Law biedt meestal elk jaar een aantal beurzen aan.

Carrièremogelijkheden

Het International Banking and Finance-programma stelt afgestudeerden in staat om een loopbaan na te streven waar succes is gebaseerd op het vermogen om de ontwikkelingen in het internationale bank- en financieringsrecht te begrijpen, te analyseren en erop te reageren. Recent afgestudeerden zijn doorgegaan met succesvolle carrières in organisaties zoals Pinsent Masons, Fidelity International, KPMG, Alpha FMC en verder.

Het programma biedt ook een springplank naar verdere onderzoeksprojecten. Een aantal van onze studenten kiezen ervoor om bij ons te blijven om een onderzoekscarrière na te streven als promovendi.

Carrières ondersteunen

De School of Law biedt ondersteuning voor loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling via de toegewijde Employability Officers van de School. U kunt het hele jaar door één-op-één afspraken maken met onze inzetbaarheidsfunctionarissen om uw loopbaanambities te bespreken en advies te krijgen over hoe u het meeste uit uw tijd bij ons kunt halen.

De school organiseert ook het hele jaar door een aantal maatschappelijke betrokkenheid (pro bono) en werkervaringsmogelijkheden, workshops voor loopbaanontwikkeling, sprekersevenementen en loopbaanbeurzen. Met deze kansen kunt u nieuwe vaardigheden ontwikkelen, uw loopbaanperspectieven verbeteren en netwerken met potentiële werkgevers.

Naast de schoolspecifieke loopbaanondersteuning heb je ook toegang tot het bekroonde carrièrecentrum van de universiteit. Het Carrièrecentrum biedt individuele afspraken, advies over het starten van een eigen bedrijf, carrière-evenementen, mentorprogramma's en ondersteuning bij uw CV, sollicitaties en interviews.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses.

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses. Lees Minder