LLM in het opstellen en interpreteren van contracten

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ben je geïnteresseerd in het onderhandelen, opstellen en uitvoeren van contracten? Spreekt het idee van het bestuderen van contractenrecht in het levendige commerciële centrum van Zuid-Afrika je aan? Wilt u de kennis en vaardigheden verwerven die nodig zijn om uit te blinken bij het opstellen van contracten?

In een commerciële sfeer waar meer en meer statuten de rechten van de consument propageren en waar gewone taal steeds belangrijker wordt, kan de ontwerper van moderne contracten niet langer zijn toevlucht nemen tot het snijden en plakken van onsamenhangende, archaïsche en zelfs illegale zinnen, waardoor een samensmelting ontstaat contract. Integendeel, kennis van de huidige wetgeving met betrekking tot het opstellen en interpreteren van contracten en uitstekende taalvaardigheden zijn de instrumenten die nodig zijn voor advocaten die onderhandelen en contracten opstellen. Praktische en theoretische kennis van het opstellen en interpreteren van contracten zijn inderdaad onmisbaar voor advocaten in de praktijk.

De lesstijl in dit programma is interactief. De klassen zijn klein en het programma richt zich uitsluitend op een groep studenten die baat zullen hebben bij nauw contact met hun professor en met deskundigen uit het relevante juridische veld. Het programma wordt gedurende twee jaar gepresenteerd. In het eerste jaar hebben studenten één les per week. In het eerste semester van het eerste jaar behandelt de klasse de interpretatie van contracten. Het tweede semester van het eerste jaar gaat over recht en taal. Waar nodig kunnen lessen worden gepresenteerd in de vorm van een aantal workshops op zaterdag.

Het eerste semester van het tweede jaar is gewijd aan het opstellen van contracten en er is één klas per week. Tijdens het tweede semester van het tweede jaar wordt van studenten verwacht dat ze hun kleine proefschrift afronden. De University of Johannesburg heeft een uitstekende bibliotheek en elektronische bronnen. Deze middelen, samen met wekelijkse schrijfopdrachten, helpen studenten bij het schrijven van hun kleine proefschriften.

De cursus bestaat uit de volgende vier modules:

  • Interpretatie van contracten;
  • Wet en taal;
  • Opstellen van contracten; en
  • Een klein proefschrift.

De graad wordt in deeltijd genomen over twee jaar. Lezingen vinden plaats na 18.00 uur of op zaterdag om studenten die overdag werken te huisvesten.

docenten:

De cursus wordt gegeven door prof. Daleen Millard, dr. Marieke Roos, dr. Eesa Fredericks en experts die worden uitgenodigd om gastcolleges te presenteren.

Toelatingseisen:

Over het algemeen geldt dat studenten als minimale toelatingseis gemiddeld 65% moeten hebben behaald voor de rechtenvakken in hun LLB-diploma.

Beurzen:

Er zijn beurzen beschikbaar. Studenten die hun diploma binnen twee jaar afronden, komen in aanmerking voor terugbetaling van hun collegegeld (exclusief het inschrijvingsgeld en de ICT-heffing en onder bepaalde voorwaarden).

Carrièremogelijkheden:

Een LLM in het opstellen en interpreteren van contracten biedt afgestudeerden kennis en vaardigheden waarmee ze kunnen excelleren in dit complexe en dynamische veld. Uitstekende tekenvaardigheden bieden advocaten de overhand bij het onderhandelen, opstellen en uitvoeren van alle contracten, en deze vaardigheid is vooral waardevol in commerciële praktijken. Degenen die werken als juridisch adviseurs of overheidsfunctionarissen die betrokken zijn bij aanbestedingen zullen merken dat de combinatie van contracttheorie en praktische vaardigheden hen in staat zal stellen om uit te blinken in hun vakgebied.

Neem voor meer informatie en vragen over toelatingseisen en de sollicitatieprocedure en de inhoud van de cursussen contact op met de faculteit:

Mevrouw P Magongoa: Auckland Park Kingsway Campus
Tel: 011 559 3843, e-mail: Phaladim@uj.ac.za, Web: www.uj.ac.za/law

Registratie en startdata

Registratie begint in januari en lezingen in februari voor zowel Undergraduate en Postgraduate cursus werkprogramma's.

Alle onderzoeksprogramma's voor Masters en PhD's kunnen het hele jaar door registreren.

Einddatum: Academisch begint in januari en eindigt in december. De deadline van het programma wordt bepaald door de duur van het programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder