LLM in het bankrecht

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het LLM-programma voor bankrecht van de University of Johannesburg is ontworpen om studenten specialistische kennis te bieden over aspecten van het recht die zeer relevant zijn voor de banksector. Het is ontworpen om door voltijdstudenten binnen een jaar en door deeltijdstudenten over twee jaar te worden voltooid.

Dit programma bestaat uit een kleine scriptie (60 studiepunten) samen met drie verplichte onderwezen modules (3x40 studiepunten), namelijk:

(i) Bankrecht (aangeboden in het eerste semester): deze module heeft een specifieke focus op het privaatrecht. De centrale begrippen geld en betaling worden bij wijze van introductie onderzocht. Dit wordt gevolgd door een onderzoek naar banken als betalingsbemiddelaars (in verschillende methoden voor binnenlandse en internationale betalingen), banken als garantiegevers (zowel onafhankelijk als accessoire) en banken als kredietverstrekkers. Ten slotte gaat de module in op de bankaansprakelijkheid die voortvloeit uit een contract, delict of verrijking. De meeste lezingen worden geleid door prof. Charl Hugo, hoofd van het Center for Banking Law van de universiteit. Gastdocenten worden af en toe gebruikt vanwege hun specifieke expertise.

(ii) Financiële-dienstenverordening (aangeboden in het tweede semester): Het belang van goede regelgeving voor financiële diensten is goed aangetoond door de recente wereldwijde financiële crisis. Bepaalde belangrijke internationale organisaties stimuleren in dit opzicht internationale samenwerking. Als onderdeel van dit proces heeft Zuid-Afrika besloten over te schakelen naar een "Twin Peaks" -regime, waarbij onze financiële-dienstenregelgeving wordt opgesplitst tussen een prudentiële regelgevende autoriteit (die wordt gehuisvest in de Zuid-Afrikaanse Reserve Bank) en een regelgevende autoriteit voor marktgedrag. . In deze module worden enkele fundamentele theoretische concepten in de regulering van financiële diensten onderzocht, waaronder systeemrisico en besmetting. Prudentiële en marktgedragsregelgeving wordt overwogen met een focus op de wettelijke componenten die deel uitmaken van het regelgevingskader van Zuid-Afrika. De behandelde wetgeving omvat aspecten van de wet op de banken, de wet op het financieel inlichtingencentrum, de wet op de financiële markten, de wet op de beheersing van collectieve beleggingsregelingen en de wet op de financiële advies- en intermediaire diensten. De moduleleider is mevrouw Kirsten Kern, die ook een aantal gastdocenten zal bezoeken.

(iii) Kredietwetgeving (aangeboden in het eerste semester): deze module richt zich op de Nationale Kredietwet, waarschijnlijk een van de belangrijkste stukken wetgeving in Zuid-Afrika, die in veel gemelde gevallen voorkomt en veel academisch commentaar heeft opgeleverd. De module is echter niet daartoe beperkt. Het dekt verder bepaalde toegepaste principes van het contractenrecht en een verscheidenheid aan specifieke contracten zoals gewone geldleningen, hypotheekovereenkomsten, verkoop op afbetaling en lease van roerende goederen, beveiligde transacties, borgstellingen en incidentele kredietovereenkomsten.

Met uitzondering van de Financial Services Regulation, worden lessen of seminars in de aangeleerde modules 's avonds gepresenteerd op weekdagen van 18.00 tot 20.00 uur (één les per module per week). Klassen in de Financial Services Regulation zullen anders worden geregeld (geblokkeerd) in overleg met de klas. De volgende instroom van studenten vindt plaats in februari 2018. Over het algemeen moeten studenten, als een minimale toelatingseis, gemiddeld 65% hebben bereikt voor de rechtenvakken in hun LLB-graad. Er zal ook rekening worden gehouden met het aantal studenten dat effectief kan worden ondergebracht in het programma en de modules, rekening houdend met de hoge mate van persoonlijke interactie die vereist is tussen masterstudenten en supervisors / studieleiders.

Beurzen zijn beschikbaar. Studenten die zich voor het eerst registreren in 2018 en die hun masterdiploma binnen een periode van twee jaar voltooien, komen in aanmerking voor terugbetaling van hun volledige collegegeld (exclusief het inschrijvingsgeld en de ICT-heffing en onder bepaalde voorwaarden).

Aarzel niet om contact op te nemen met de faculteit voor meer informatie over toelatingseisen, sluitingsdata, de sollicitatieprocedure en / of cursussen.

Mevrouw P Magongoa: Auckland Park Kingsway Campus
Tel: 011 559 3843, e-mail: phaladim@uj.ac.za, Web: www.uj.ac.za/law

Registratie en startdata

Registratie begint in januari en lezingen in februari voor zowel Undergraduate en Postgraduate cursus werkprogramma's.

Alle onderzoeksprogramma's voor Masters en PhD's kunnen het hele jaar door registreren.

Einddatum: Academisch begint in januari en eindigt in december. De deadline van het programma wordt bepaald door de duur van het programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder