LLM in internationaal recht en wereldwijd bestuur

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Internationaal recht en mondiaal bestuur bieden de mogelijkheid om via juridische en juridische instellingen een dynamische en responsieve benadering van hedendaagse mondiale problemen aan te gaan. Het onderzoekt gebieden zoals het gebruik van geweld, klimaatverandering, wereldwijde migratie, de rol van gerechtelijke schikking en het recht op ontwikkeling, die elk dringende vragen oproepen over de effectiviteit van de huidige governance en regulerende regimes.

Het internationale recht is in toenemende mate een punt van zorg voor een breed scala van belanghebbenden, zowel openbare als particuliere instanties en op internationaal, nationaal en lokaal niveau. Gezien de hedendaagse en toekomstige mondiale uitdagingen - bijvoorbeeld de bescherming van mensenrechten en veiligheid en het behoud van hulpbronnen - groeit het belang van mondiaal bestuur in een multipolaire wereld.

125955_54e3dd4b4f52ac14f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c722c73d59e4bc459_1280.jpgjessica45 / Pixabay

Samen met internationale wetenschappers en studenten zullen we het beleid, de theorieën, principes en regels van het internationaal recht kritisch onderzoeken en toepassen op nieuwe problemen, reële en hypothetische scenario's en de impact van juridische en politieke instellingen zoals de VN bekijken. Veiligheidsraad en het Internationaal Gerechtshof.

Dit programma zal uw begrip vergroten en vooroordelen over de complexe juridische en politieke aard van internationale wetgeving en governance uitdagen en de vaak concurrerende concepten verkennen die het onderwerp van internationaal recht vormen.

Onderzoek en professioneel inzicht

U zult profiteren van de expertise van vooraanstaande academici in een stimulerende onderzoeksomgeving. Onze onderzoeksgroepen omvatten:

 • Centre for Business Law and Practice (CBLP)
 • Centrum voor Criminal Justice Studies (CCJS)
 • Centrum voor recht en sociale rechtvaardigheid (CLSJ)
 • Centrum voor innovatie en onderzoek in juridisch onderwijs (CIRLE)

Cursusinhoud

Dit programma omvat Global Governance Through Law als een verplichte module en biedt vele optionele modules in gespecialiseerde onderwerpen in het internationale recht. Je zult kritisch omgaan met een rijke verzameling hedendaagse thema's tegen de achtergrond van de zorgen en activiteiten van staten en niet-statelijke actoren in de internationale gemeenschap.

Je zult ook controversiële gebieden van internationaal recht onderzoeken, waaronder hoe mensenrechtenwetten worden ontwikkeld, hoe internationale wetten worden gemaakt en in hoeverre deze worden toegepast, de structuur van relevante instellingen zoals de VN, de ontwikkeling van wettelijke normen en de monitoring van staten.

Het programma geeft u de mogelijkheid om:

 • Ontdek het juridische karakter van internationaal recht op mondiaal, regionaal en lokaal niveau.
 • Onderzoek de impact van internationaal recht op hedendaagse problemen.
 • Bedenk hoe het internationaal recht er niet in is geslaagd bepaalde kwesties aan te pakken en mogelijk wordt benut om toekomstige problemen aan te pakken.
 • Onderzoek principes met betrekking tot soevereiniteit, universaliteit, jurisdictie, territorium, zelfbeschikking en mensenrechten.
 • Verbeter uw juridische onderzoeks- en schrijfvaardigheden, die u in uw proefschrift zult aantonen.

U zult ook profiteren van ons programma Ondersteuning in academische en persoonlijke ontwikkeling. Dit loopt parallel met je academische opleiding in semester 1 en is specifiek ontworpen als aanvulling op de inductieactiviteiten van de school en voortdurende ondersteuning van academische vaardigheden voor studenten, zowel thuis als internationaal.

De uitgebreide lijst met optionele modules betekent dat u een combinatie van gerelateerde onderwerpen kunt verkennen die voor u interessant zijn.

Als je een deeltijdstudent bent, volg je drie verplichte modules in je eerste jaar en twee optionele modules. In je tweede jaar voer je je proefschrift uit en bestudeer je een of twee optionele modules.

Cursus structuur

De onderstaande lijst vertegenwoordigt typische modules / componenten die zijn bestudeerd en kunnen van tijd tot tijd veranderen.

modules

Jaar 1

Verplichte modules

 • Postacademisch juridisch onderzoeksvaardigheden
 • Proefschrift
 • Wereldwijde governance door middel van wetgeving

Optionele modules (selectie van typische opties hieronder)

Je kiest uit de onderstaande 75 credits:

 • Financiële criminaliteit
 • Veiligheid, conflict en rechtvaardigheid
 • Europese mensenrechten
 • Cyberlaw: regulering van cyberspace
 • Alternatieve geschillenbeslechting
 • Globalisering en criminaliteit
 • Ongelijkheden, wet en rechtvaardigheid
 • Sociaal zorgrecht: nationale en internationale context
 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • International Banking Law: The Regulatory Framework
 • International Banking Law: Capital Markets and Loans
 • Internationaal belastingrecht en -beleid
 • De internationale wet van buitenlandse investeringen
 • Wereldhandelsorganisatie
 • Digitale omgeving: wetgeving, technologieën en mensenrechten
 • Hedendaagse kwesties in intellectuele eigendom: genetische bronnen, traditionele kennis en culturele uitingen
 • Hedendaagse kwesties in intellectuele eigendom: gezondheid, voedsel en biotechnologie
 • Internationaal economisch recht
 • Internationale mensenrechten
 • Mensenrechten en gehandicapten 1
 • Mensenrechten en gehandicapten 2
 • Wereldwijde mensenrechtenbehartiging
 • Terrorismebestrijding

Leren en onderwijzen

Lesgeven vindt plaats via seminars en lezingen waarin een hoge mate van studentenbetrokkenheid en discussie wordt verwacht. U wordt aangemoedigd om aanzienlijk geavanceerde niveaus van onafhankelijk juridisch onderzoek uit te voeren.

Beoordeling

De meeste modules worden beoordeeld door essays. Dit is meestal de meest effectieve methode om geavanceerd juridisch onderzoek te presenteren.

Toelatingseisen

Een bachelor diploma met een 2: 1 (Hons) in de rechten of een relevante sociale wetenschappen.

Engelse taalvereisten

IELTS 6.5 overall, met niet minder dan 6.0 in alle componenten.

Verbeter je Engels

Internationale studenten die niet voldoen aan de Engelse taalvereisten voor dit programma, kunnen mogelijk onze postdoctorale pre-sessionele cursus Engels volgen om je Engels niveau te helpen verbeteren.

Deze pre-sessieke cursus is ontworpen met een voortgangsroute naar je opleiding en je zult academisch Engels leren in de context van je vakgebied.

Hoe te solliciteren

Aanmeldingsdeadlines:

 • UK / EU-studenten: 31 juli
 • Internationale studenten: 30 juni

Als u van plan bent om financiering aan te vragen, moet u een aanvraag indienen voor een plaats in de door u gekozen cursus ten minste één maand voor een specifieke deadline voor een beurs.

vergoedingen

Zie onze website voor de laatste kosteninformatie.

Aanvullende kosteninformatie

Er kunnen extra kosten in verband met uw cursus of studieprogramma zijn of verband houden met het feit dat u student bent aan de universiteit van Leeds.

Beurzen en financiële ondersteuning

Als je het talent en de drive hebt, willen we dat je bij ons kunt studeren, ongeacht je financiële situatie. Er kan hulp zijn voor studenten in de vorm van leningen en niet-terugvorderbare beurzen van de universiteit en van de overheid.

Carrièremogelijkheden

Studenten die zijn afgestudeerd aan deze graad, kiezen vaak voor een loopbaan waarbij begrip of toepassing van internationaal recht centraal staat en beleid op organisatieniveau wordt ontwikkeld. Verdere opleiding is vereist, maar velen gaan ook door als advocaat of juridisch adviseur.

Recent afgestudeerden zijn in verschillende sectoren en beroepen gaan werken, waaronder advocatenkantoren, de overheid, instellingen voor hoger onderwijs en daarbuiten. Velen streven ook verder onderzoek na met een promotieonderzoek.

Onze andere alumni werken bij de Europese Commissie, de Verenigde Naties, niet-gouvernementele organisaties en in de overheidssector.

Carrières ondersteunen

De School of Law biedt ondersteuning voor loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling via de toegewijde Employability Officers van de School. U kunt het hele jaar door één-op-één afspraken maken met onze inzetbaarheidsfunctionarissen om uw loopbaanambities te bespreken en advies te krijgen over hoe u het meeste uit uw tijd bij ons kunt halen.

De school organiseert ook het hele jaar door een aantal maatschappelijke betrokkenheid (pro bono) en werkervaringsmogelijkheden, workshops voor loopbaanontwikkeling, sprekersevenementen en loopbaanbeurzen. Met deze kansen kunt u nieuwe vaardigheden ontwikkelen, uw loopbaanperspectieven verbeteren en netwerken met potentiële werkgevers.

Naast de schoolspecifieke loopbaanondersteuning heb je ook toegang tot het bekroonde carrièrecentrum van de universiteit. Het Carrièrecentrum biedt individuele afspraken, advies over het starten van een eigen bedrijf, carrière-evenementen, mentorprogramma's en ondersteuning bij uw CV, sollicitaties en interviews.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses.

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses. Lees Minder