Overzicht

De toenemende druk op natuurlijke hulpbronnen heeft geleid tot een evaluatie van traditionele vormen van energie, evenals een zoektocht naar nieuwe en hernieuwbare vormen van energie. Energieproductie, distributie en gebruik zijn een prioriteitsgebied geworden voor overheden, bedrijven en niet-gouvernementele organisaties over de hele wereld. Met een groeiende vraag naar werknemers met gespecialiseerde juridische kennis op het gebied van energierecht en beleid, hebben we deze cursus specifiek ontworpen om aan die behoefte te voldoen.

In deze Masters-cursus onderzoek je de kruispunten tussen energie, milieu, investeringen en regelgeving. Deskundig personeel is bijeengekomen om afgestudeerden een diepgaand inzicht te bieden in energierecht en beleid, evenals op belangrijke gebieden van investeringsrecht, milieubeleid, energiebeheer en economie.

Je wordt onderwezen door deskundig personeel in rechten, economie, politiek en milieuwetenschappen. Ze geven u een duidelijk inzicht in de relevante juridische, politieke en economische kwesties met betrekking tot energierecht op nationaal, regionaal en internationaal niveau. Er is ook een mogelijkheid voor een werkend proefschrift.

Het is belangrijk voor ons dat onze studenten de gelegenheid hebben om zich bezig te houden met energierecht en beleid terwijl het blijft evolueren, daarom moedigen we studenten aan om geschikte conferenties bij te wonen. Zo hebben LLM-studenten in 2016/17 een conferentie over energiebeleid bijgewoond om meer te horen over energiebeleid en markthervormingen van overheid, regelgevers en industrie.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 U hebt de mogelijkheid om een ​​werk- of werkgerelateerd proefschriftproject op te zetten dat uw inzetbaarheid vergroot

# 2 Door u een keuze te laten maken tussen voorkeursmodules, geniet deze cursus flexibiliteit die u in staat stelt om uw leerproces af te stemmen op uw eigen interesses

# 3 Het lesgeven wordt verzorgd door ervaren, toegewijde en ondersteunende academische medewerkers

Cursus Doelstellingen

Deze cursus helpt je om overdraagbare vaardigheden te ontwikkelen waar werkgevers vaak naar op zoek zijn. Aan het einde van de cursus heb je:

  • uitstekende schrijfvaardigheid, analytische vaardigheden en communicatieve vaardigheden
  • tijd management vaardigheden
  • kennis, inzicht en vaardigheden op Masters-niveau die geschikt zijn voor loopbanen in advocatenkantoren, overheid, internationale organisaties, NGO's en bedrijven
  • diepgaande inzichten in relevante juridische, politieke en economische kwesties met betrekking tot energierecht op nationaal, regionaal en internationaal niveau
  • een goed begrip van de dynamiek van de vroegere en huidige energierecht, beleidsvorming en bestuur, evenals de waarschijnlijke toekomstige ontwikkelingen in het gebied
  • de academische basis voor progressie naar doctoraatsstudie

Het meeste uit Masters halen

We weten dat het verbeteren van uw inzetbaarheid om u te helpen op te vallen bij internationale bedrijven en organisaties, een belangrijke drijfveer is bij het besluit om een ​​Masters-diploma na te streven. Het bekroonde Making the Most of Masters-programma stelt je in staat om je carrière te starten met een werkproject met energiebedrijven en advocatenkantoren voor je proefschrift. Het project zal oplossingsgericht zijn en tegemoetkomen aan echte onderzoekbehoeften binnen een organisatie.

Ga naar de website Making the Most of Masters voor meer informatie.

Flexibel leren

Als je geïnteresseerd bent in het volgen van een module van deze cursus, het Postgraduate Certificate of het Postgraduate Diploma, stuur dan een e-mail naar Graduate Admissions om je studierichting te bespreken.

Cursus details

Deze cursus bestaat uit zes modules die worden gegeven door medewerkers die gespecialiseerd zijn in rechten, politiek, economie, management en milieuwetenschappen. Je neemt een combinatie van drie modules in elk semester en voltooit een proefschrift van 10.000 woorden gedurende de zomermaanden.

Onderwijs

Alle modules worden geleverd door middel van kleine groep leren en onderwijzen, die een gelegenheid biedt voor interactie tussen studenten en personeel. Dit ondersteunt de ontwikkeling van communicatievaardigheden door het bespreken en presenteren van belangrijke kwesties.

De academici die betrokken zijn bij het geven van het diploma staan ​​bekend om internationaal en toonaangevend onderzoek op hun vakgebied. Hun werk is goed vertegenwoordigd in nationale en internationale tijdschriften, op academische conferenties over de hele wereld en in de media.

Toonaangevende energierecht- en beleidsspecialisten en andere internationale experts zullen ook gastcolleges verzorgen - en u kunt bezoeken brengen aan verschillende elektriciteitscentrales.

Er wordt van u verwacht dat u een onafhankelijke studie uitvoert en dat u veel leest uit verschillende bronnen. Je proefschrift biedt je de mogelijkheid om onafhankelijk onderzoek uit te voeren in het door jou gekozen gebied, en om je verworven kennis en vaardigheden onder de aandacht te brengen.

Veldwerk

Het is belangrijk voor ons dat onze studenten de gelegenheid hebben om zich te engageren met energierecht en beleid, en waar mogelijk geschikte conferenties over energierecht en -beleid bij te wonen. Hier zijn enkele voorbeelden van de conferenties die onze studenten hebben bijgewoond:

2017

Hernieuwbare energie na Brexit

Verbinden met een koolstofarme toekomst

2015/16

In 2015/16 waren de studenten aanwezig op de Energy Law-conferentie van de WS Society en de Energy Sustainability Conference op CEPMLP, University of Dundee. In 2016/17 woonden Stirling LLM-studenten een conferentie over energiebeleid bij om meer te horen over energiebeleid en markthervormingen van overheid, regelgevers en industrie: prioriteiten voor energie in Schotland: investeringen, flexibiliteit en de nieuwe energiestrategie.

Beoordeling

Modules worden beoordeeld door een combinatie van cursussen en onderzoek, waarbij de weging varieert afhankelijk van de aard van het leermateriaal.

Klaslokaal uren

Onderstaande tabel is een typisch voorbeeld, maar uw eigen rooster kan afwijken.

Herfst

Energierecht en beleid

LAWPP13

Donderdag, 12.30 - 14.30 uur

Internationale organisaties

ICCPP02

TUE, 16:00 - 18:00

Beleggingsrecht

LAWPP18

TUE, 09:00 - 11:00

De lente

Milieueffectrapportage

ENMPG22

FRI, 9:00 - 17:00

Low Carbon Energy Law

LAWPP14

TUE, 14:00 - 16:00

Training voor Masters in de kunsten en geesteswetenschappen

ARTPL02

TUE, 11: 00-13: 00 uur

Course director

Professor Simon Marsden

44 (0) 1786 467287
simon.marsden@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2018/2019

  • Home / EU: £ 6,300
  • Overzees: £ 15.250
Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 3 andere vakken van University of Stirling »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
12 - 27 maanden
Deeltijd
Voltijd
Prijs
6,300 GBP
Home / EU: £ 6,300 - Overzee: £ 15,250