LLM in Intellectual Property Law

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Als je een strategische denker op IP wilt zijn, voltooi dan de LLM op UJ!

"De toekomst van de natie hangt voor een klein deel af van de efficiëntie van de industrie, en de efficiëntie van de industrie hangt voor een klein deel af van de bescherming van intellectueel eigendom." Rechter Richard Posner in Rockwell Graphic Systems, Inc. tegen DEV Industries , 925 F.2d 174 (7e Cir. 1991)

Het gebied van intellectuele eigendom (IP) reikt breed en is waarschijnlijk het meest dynamische rechtsgebied, omdat het constant verandert. Waar heeft het betrekking op? De aard van IE wordt het best begrepen door een vergelijking met andere, tastbare vormen van eigendom. Een voorbeeld is onroerend goed, zoals een stuk land.

Andere voorbeelden zijn dingen, zoals een voertuig, een horloge of een voetbal. In deze gevallen heeft men rechten op het object zelf. Met andere woorden, uw rechten zouden worden geschonden als het object wordt vernietigd. De positie met IP is anders. Een voorbeeld hiervan is een patent op een verrekijker voor nachtzicht. De intellectuele eigendomsrechten van de octrooihouder worden niet geschonden als de verrekijker wordt vernietigd. De reden hiervoor is dat het de uitvinding is die wordt beschermd en niet de verrekijker. IP is dienovereenkomstig dat orgaan dat de creatie en het gebruik van immateriële eigendom regelt en de handhaving van resulterende rechten. De objecten van de verschillende IP-rechten omvatten doorgaans patenten, auteursrechten, geregistreerde ontwerpen en handelsmerken.

Om al deze kwesties goed te begrijpen, is het noodzakelijk om ze op een geavanceerd niveau te bestuderen. Het is noodzakelijk om zowel de wetgeving als de jurisprudentie met betrekking tot een bepaalde discipline te begrijpen. In de moderne zakenwereld is het onmogelijk geworden om commerciële transacties goed af te handelen zonder de nodige IP-achtergrond. Deze LLM is bedoeld om de student de nodige tools te bieden om door het IP-landschap te navigeren en bewustzijn te creëren van valkuilen of kansen die zich kunnen voordoen. In bepaalde situaties kan de houder van een gevorderd diploma in een bepaalde taak de voorkeur hebben boven een specifieke taak boven iemand die niet over een dergelijke kwalificatie beschikt.

Gezien de complexe aard van IP profiteren studenten van een interactieve omgeving. HET IS EEN SPECIFIEKE DOELSTELLING VAN DE GROND OM DERGELIJKE INTERACTIE TE VERSTERKEN.

Wat zal ik worden geleerd? Je leert meer over:

  • Handelsmerk wet
  • Auteursrecht en internetwetgeving
  • Octrooirecht
  • Je zult ook een proefschrift schrijven over een onderwerp over intellectuele eigendomsrechten.

docenten

De coördinator van de cursus is professor Wim Alberts, die 20 jaar praktijkervaring heeft. Hij zal worden bijgestaan door andere academici en beoefenaars.

Beurzen

Er zijn beurzen beschikbaar. Studenten die hun diploma binnen twee jaar afronden, komen in aanmerking voor de terugbetaling van hun collegegeld (exclusief het inschrijfgeld en de ICT-heffing en onder bepaalde voorwaarden).

Toelatingseisen

Over het algemeen geldt dat studenten als minimale toelatingseis gemiddeld 65% moeten hebben behaald voor de rechtenvakken in hun LLB-diploma.

Carrièremogelijkheden

Een IP LLM kan leiden tot een carrière als:

  • een voorstander
  • een advocaat
  • een juridisch adviseur bij de overheid
  • een juridisch adviseur in de particuliere sector

Het kan ook deuren openen naar een functie in een regelgevingsomgeving of een functie binnen een internationaal agentschap.

Voor meer informatie en vragen over toelatingseisen, sluitingsdata en de aanvraagprocedure, evenals de inhoud van de cursussen, neem contact op met de faculteit:

Mevrouw P Magongoa: Auckland Park Kingsway Campus
Tel: 011 559 3843, e-mail: phaladim@uj.ac.za, Web: www.uj.ac.za/law

Registratie en startdata

Registratie begint in januari en lezingen in februari voor zowel Undergraduate en Postgraduate cursus werkprogramma's.

Alle onderzoeksprogramma's voor Masters en PhD's kunnen het hele jaar door registreren.

Einddatum: Academisch begint in januari en eindigt in december. De deadline van het programma wordt bepaald door de duur van het programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder