LLM in Europees en internationaal zakenrecht

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Een éénjarig master-level geaccrediteerd programma in het Engels met een voltijds dagaanbod voor advocaten in het hart van Centraal-Europa door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Károli Gáspár Universiteit van de hervormde kerk in Hongarije, Boedapest.

Duur: september 2020 - juni 2021
Leslocatie: Boedapest, Hongarije (EU)
Voertaal: Engels

Programmastructuur

Dit is een voltijds programma van 60 ECTS-credits.

Het programma biedt 24 verschillende cursussen die zich richten op verschillende aspecten van het Europese en internationale ondernemingsrecht. Ongeveer de helft van alle cursussen is optioneel met verschillende specialisaties. Docenten zijn gerenommeerde professionals in hun vakgebied, zowel als academici en beoefenaars van advocatenkantoren, justitie en internationale of binnenlandse juridische organisaties op het hoogste niveau. Ook bezoekende docenten uit een aantal andere landen zijn in het programma opgenomen. Het programma wordt afgesloten met de verdediging van de masterproef en het afronden van het eindexamen.

Naast hoorcolleges en seminars in de klas vertegenwoordigt de mogelijkheid voor waardevolle inzichten in relevante juridische praktijken de andere vorm van leervoordelen voor deelnemers. Om professionele ervaring op te doen en een netwerk van contactpersonen te creëren, zullen deelnemers aan het LLM-programma de mogelijkheid hebben om onbetaalde stages te lopen en deel te nemen aan de werking van advocatenkantoren met uitgebreide Europese en internationale praktijken op juridisch gebied.

Daarnaast hebben studenten ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de jaarlijkse Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot- wedstrijd in Wenen.

Toelatingscriteria en het aanvraagproces

Deadline voor aanmelding: 30 april 2020

Kandidaten moeten een diploma in de rechten van een erkende universiteit en een goede beheersing van het Engels hebben.

Zelffinancierende aanvragers dienen uiterlijk op 30 april de volgende documenten elektronisch in:

  • Aanvraagformulier
  • CV in het Engels, inclusief een pasfoto
  • Kopie van het paspoort
  • Motivatiebrief in het Engels (minimaal 1 pagina, inclusief de achtergrond, doelen en studiedoelen van de aanvrager)
  • Gecertificeerd Engels exemplaar van het diploma in de rechten (als van de aanvrager wordt verwacht dat hij de graad in de rechten behaalt na de deadline voor het indienen van de aanvraag, maar het afstudeerproces wordt afgerond aan het einde van het lopende academische jaar, wordt de gecertificeerde Engelse kopie van de graad worden ingediend na het afstuderen) - minimumvereiste: vierjarige bachelorsdiploma.
  • Twee aanbevelingsbrieven (minstens één van de juridische instelling van de aanvrager)
  • Kopie van taalexamencertificering - minimumvereiste: CEFR B2 (gelijk aan Cambridge English First (FCE) / BEC Vantage / IELTS 5.5-6.5 / TOEFL iBT 87-109 / Michigan ECCE / PTE Algemeen Niveau 3 / PTE Academic 59-75 / Trinity ISE II)
  • Ontvangst of bankbevestiging van het inschrijfgeld: van aanvragers wordt ook verwacht dat ze EUR 100 aan de universiteit betalen als een niet-restitueerbare administratieve vergoeding voor het aanvraagproces, die bij inschrijving wordt afgetrokken van het collegegeld.

Vergoedingen en beurskansen

I. Deadline voor aanvragen voor zelffinancierende aanvragers: 30 april 2020

Collegegeld: EUR 3.000 / semester voor niet-EU- en EU-studenten

De eerste tranche (2900 EUR) wordt betaald na bevestiging van aanvaarding, voordat het visumproces van de aanvrager wordt gestart.

Het collegegeld dekt de deelname aan het programma, de ontvangst van de graad, elektronisch cursusmateriaal, gebruik van de bibliotheek en toegang tot een aantal juridische gegevensbanken, buitenschoolse activiteiten (bijv. Deelname aan een gematigde rechtbank), sommige programmagerelateerde sociale evenementen (recepties) en studenten Welzijnsdiensten.

Het collegegeld dekt geen kosten voor levensonderhoud, reiskosten, sociale zekerheid en ziektekosten, vergoedingen in het openbaar bestuur, accommodatie, sociale evenementen die geen verband houden met de LL.M. programma, etc.

Studentenwelzijnsdiensten bieden hulp bij visumaanvragen en bij registratie van buitenlanders, sociale zekerheid, medische diensten, deelname aan het lokale studentenbuddyprogramma, enz. De universiteit biedt een beperkt aantal accommodatie in slaapzalen, maar kan ook helpen bij het vinden van andere geschikte accommodatie arrangement.

II. Stipendium Hungaricum-programma

We zijn verheugd aan te kondigen dat de nieuwe Call for Applications voor het academiejaar 2020/2021.

Deadline voor aanmelding: 15 januari 2020

Oproep tot aanmelding voor bachelor- en masteropleidingen 2020/2021

Aanvragers van bepaalde landen hebben mogelijk de mogelijkheid om het door de Hongaarse staat gefinancierde Stipendium Hungaricum Scholarship Program aan te vragen. De beurs dekt het volledige collegegeld, budget voor accommodatie (of bijdrage in accommodatiekosten) en ziektekostenverzekering in Hongarije.

Dit studieprogramma is beschikbaar met Stipendium Hungaricum- beurs voor de burgers van de volgende landen:
Algerije, Argentinië, Cambodja, Kaapverdië, Georgië, India, Iran, Irak, Japan, Jordanië, Kazachstan, Kosovo, Koerdische Regionale Regering / Irak, Kirgizië, Libanon, Moldavië, Mongolië, Montenegro, Marokko, Myanmar, Namibië, Noord-Macedonië, Pakistan, Palestina, Rusland, Singapore, Zuid-Korea, Soedan, Syrië, Turkije, Vietnam, Jemen

III. Scholarship Program voor christelijke jongeren

We zijn verheugd aan te kondigen dat de nieuwe Call for Applications voor het academiejaar 2020/2021.

Deadline voor aanmelding: 31 januari 2020

Oproep voor aanvragen 2020/2021

De kernmissie van het studiebeursprogramma voor christelijke jongeren is om de mogelijkheid te bieden in Hongarije te studeren voor jonge christelijke studenten die in de crisisregio's van de wereld wonen en / of vanwege hun geloof in hun land worden bedreigd.

Voor het academiejaar 2020/21 wordt de beurs aangekondigd voor de burgers van de volgende landen: Egypte, Libanese Republiek, Republiek Irak, Staat Israël, Palestina, Islamitische Republiek Pakistan, Syrische Arabische Republiek, Republiek Kenia, Federaal-Democratisch Republiek Ethiopië, Republiek Armenië en Nigeria.

Contactgegevens

Alle correspondentie wordt gemaild naar: llm@kre.hu

Postadres: Károli Gáspár University of the Reformed Church in Hungary, Faculty of Law, 1042 Budapest, Viola utca 2-4., Hungary

Telefoonnummer: + -36-1-370-86-01

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The legal predecessor of our University was the Reformed Theological Academy of Budapest, founded in 1855 and granted University status by the Hungarian Parliament in 1900. In 1993 the General Assembl ... Lees meer

The legal predecessor of our University was the Reformed Theological Academy of Budapest, founded in 1855 and granted University status by the Hungarian Parliament in 1900. In 1993 the General Assembly of the Hungarian Reformed Church took the decision to establish a multifaculty University, and this decision was approved later on in the year on 21st September by the Parliament of the Republic of Hungary. Through the creation of Károli Gáspár University, the Hungarian Reformed Church has fulfilled the aims of its forefathers. Our University, in the spirit of the universitas scientiarium, aims to raise the status of not solely the Church, but also the nation, through its educational, teaching and academic work. Lees Minder