LLM in strafrecht en strafrecht

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Met dit programma kunt u een geavanceerde kennis ontwikkelen van actuele kwesties op het gebied van strafrecht, criminologie en strafrecht in het VK, Europa en de rest van de wereld. Het combineert geavanceerde verplichte modules met een breed scala aan optionele modules waarmee u uw diploma kunt afstemmen op uw eigen specifieke interesses.

Gedurende de cursus moedigen we u aan om:

 • Onderzoek kritische kwesties en principes in het strafrecht.
 • Ontdek de complexe en dynamische aard van het strafproces.
 • Ontwikkel juridische onderzoeksvaardigheden.
 • Denk kritisch na over de onderlinge verbanden tussen hedendaagse criminologische theorieën, onderzoek en beleid en praktijk.

Onderzoeksinzicht

Dit programma wordt aangeboden binnen het dynamische Centre for Criminal Justice Studies (CCJS), een internationaal erkend onderzoekscentrum dat een actieve en multidisciplinaire omgeving biedt, waarvan de leden zich inzetten voor hoogwaardig onderwijs in strafrecht, criminologie en strafrecht. De CCJS blinkt ook uit in de productie van onderzoek dat empirisch rijk, conceptueel verfijnd en beleidsrelevant is. Onderzoek is interdisciplinair en vaak internationaal van aard. De Universiteit van Leeds erkent CCJS als een van de belangrijkste 'toppen van excellentie in onderzoek'.

CCJS-academici hebben onderzoek verricht voor een aantal externe financieringsinstanties, waaronder de Economische en Sociale Onderzoeksraad (ESRC), de Nuffield Foundation, het Home Office, de Youth Justice Board, de Leverhulme Trust, de Europese Commissie, de National Probation Service en anderen . Dergelijke projecten ondersteunen het gevestigde profiel van het Centrum als een vooraanstaande onderzoekseenheid en zorgen ervoor dat ons onderwijs een voortrekkersrol speelt in hedendaagse academische en beleidsdebatten.

De CCJS heeft een adviesraad die bestaat uit leden die hoge posities bekleden bij lokale strafrechtsorganisaties en partnerorganisaties, waaronder de politie, de rechterlijke macht, de reclassering, gevangenissen en de rechtbanken. Onze sterke banden met de lokale gemeenschap voor strafrecht brengen onze studenten waardevolle voordelen.

125925_54e3dd4b4f52ac14f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c722c7cd2914ec15a_1280.jpgjessica45 / Pixabay

Cursusinhoud

Verplichte modules die het hele jaar door worden bestudeerd, laten u kennismaken met fundamentele principes, theorieën, concepten en benaderingen op het gebied van strafrecht en strafrecht. Je onderzoekt en onderzoekt ook de ingewikkelde en complexe relaties en dynamiek tussen criminologische theorie, onderzoek en praktijk, en de impact van strafrechtelijke processen op individuen en sociale groepen, vaak in de bredere context van sociale en politieke verandering.

Met deze modules kunt u ook uw kritische en analytische vaardigheden en uw juridische onderzoeks- en schrijfvaardigheden aanscherpen, die u in uw proefschrift kunt aantonen - een onafhankelijk stuk onderzoek naar uw gekozen onderwerp.

U zult ook profiteren van ons programma Ondersteuning in academische en persoonlijke ontwikkeling. Dit loopt parallel met je academische opleiding in semester 1 en is specifiek ontworpen als aanvulling op de inductieactiviteiten van de school en voortdurende ondersteuning van academische vaardigheden voor studenten, zowel thuis als internationaal.

Onze optionele modules geven u de mogelijkheid om specialistische kennis op te doen over onderwerpen die u interesseren. Een indicatieve lijst van optionele modules wordt hieronder gegeven.

Als je een deeltijdstudent bent, volg je vier verplichte modules in je eerste jaar. Je neemt dan de verplichte proefschriftmodule en je gekozen één of twee optionele modules in je tweede jaar.

Cursus structuur

De onderstaande lijst vertegenwoordigt typische modules / componenten die zijn bestudeerd en kunnen van tijd tot tijd veranderen.

modules

Jaar 1

Verplichte modules

 • Criminal Justice-processen
 • Hedendaagse criminologische theorie en benaderingen
 • Dissertatie Strafrecht / Strafrecht
 • Centrale kwesties in het strafrecht
 • Postacademisch juridisch onderzoeksvaardigheden

Optionele modules (selectie van typische opties hieronder)

Je kiest 30 credits uit onderstaande punten:

 • Heroverwegen van politie 1
 • Heroverwegen van politie 2
 • Veiligheid, conflict en rechtvaardigheid
 • Europese mensenrechten
 • Cyberlaw: regulering van cyberspace
 • Globalisering en criminaliteit
 • Theorieën van sociale rechtvaardigheid
 • Ongelijkheden, wet en rechtvaardigheid
 • Internationale mensenrechten
 • Mensenrechten en gehandicapten
 • Wereldwijde governance door middel van wetgeving
 • Wereldwijde rechtvaardigheid
 • Theoriseren van geslacht
 • De maatschappij en cultuur begrijpen
 • Kracht, kritiek en wereldwijde transformaties
 • Financiële criminaliteit

Leren en onderwijzen

Onze verplichte en optionele modules worden gegeven via een reeks van wekelijkse seminars, lezingen en workshops.

Je moet je voorbereiden op je seminars en lezingen en alle oefeningen doen die van tevoren kunnen worden voorgeschreven. Onafhankelijke studie is een integraal onderdeel van dit programma - niet alleen om zich voor te bereiden op lessen, maar om onderzoeksvaardigheden en andere kritische vaardigheden te ontwikkelen.

De LLM Degree Director, Dr. Anna Barker, zal je tijdens het programma ondersteunen en je krijgt een persoonlijke tutor toegewezen.

Beoordeling

Je wordt op verschillende manieren beoordeeld, maar voor de meeste modules moet je een essay van maximaal 4.500 woorden schrijven aan het einde van elke module. Er wordt ook van je verwacht dat je een laatste proefschrift schrijft.

Toelatingseisen

Een bachelor diploma met een 2: 1 (Hons) in rechten, strafrecht, criminologie of een gerelateerde discipline.

Engelse taalvereisten

IELTS 6.5 overall, met niet minder dan 6.0 in elk onderdeel.

Verbeter je Engels

Internationale studenten die niet voldoen aan de Engelse taalvereisten voor dit programma, kunnen mogelijk onze postdoctorale pre-sessionele cursus Engels volgen om je Engels niveau te helpen verbeteren.

Deze pre-sessieke cursus is ontworpen met een voortgangsroute naar je opleiding en je zult academisch Engels leren in de context van je vakgebied.

Hoe te solliciteren

Aanmeldingsdeadlines

 • UK / EU-studenten: 31 juli
 • Internationale studenten: 30 juni

Als u van plan bent om financiering aan te vragen, moet u een aanvraag indienen voor een plaats in de door u gekozen cursus ten minste één maand voor een specifieke deadline voor een beurs.

vergoedingen

Zie onze website voor de laatste kosteninformatie.

Aanvullende kosteninformatie

Er kunnen extra kosten in verband met uw cursus of studieprogramma zijn of verband houden met het feit dat u student bent aan de universiteit van Leeds.

Beurzen en financiële ondersteuning

Als je het talent en de drive hebt, willen we dat je bij ons kunt studeren, ongeacht je financiële situatie. Er kan hulp zijn voor studenten in de vorm van leningen en niet-terugvorderbare beurzen van de universiteit en van de overheid.

De School of Law biedt meestal elk jaar een aantal beurzen aan.

Carrièremogelijkheden

Dit programma is met name geschikt voor diegenen die een carrière in de openbare dienst, de particuliere sector, de vrijwilligerssector of een andere arena willen nastreven waar succes is gebaseerd op vaardigheden op hoger niveau en geavanceerde kennis van strafrecht, criminologie en strafrechtelijke kwesties .

Pas afgestudeerden zijn in het VK en in het buitenland gaan werken in advocatenkantoren, liefdadigheidsinstellingen, hoger onderwijs en daarbuiten. Velen zijn ook gepromoveerd en werken in de academische wereld. Andere alumni bekleden hogere functies bij organisaties voor strafrecht, waaronder politie- en reclasseringsdiensten, de gevangenisdienst en jeugdrechtdiensten, evenals in de particuliere en vrijwilligerssector, zowel in het VK als in het buitenland. Sommige afgestudeerden zijn gepromoveerd na succesvolle afronding van het programma.

Carrières ondersteunen

De School of Law biedt ondersteuning voor loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling via de toegewijde Employability Officers van de School. U kunt het hele jaar door één-op-één afspraken maken met onze inzetbaarheidsfunctionarissen om uw loopbaanambities te bespreken en advies te krijgen over hoe u het meeste uit uw tijd bij ons kunt halen.

De school organiseert ook het hele jaar door een aantal maatschappelijke betrokkenheid (pro bono) en werkervaringsmogelijkheden, workshops voor loopbaanontwikkeling, sprekersevenementen en loopbaanbeurzen. Met deze kansen kunt u nieuwe vaardigheden ontwikkelen, uw loopbaanperspectieven verbeteren en netwerken met potentiële werkgevers.

Naast de schoolspecifieke loopbaanondersteuning heb je ook toegang tot het bekroonde carrièrecentrum van de universiteit. Het Carrièrecentrum biedt individuele afspraken, advies over het starten van een eigen bedrijf, carrière-evenementen, mentorprogramma's en ondersteuning bij uw CV, sollicitaties en interviews.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses.

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses. Lees Minder