LLM bedrijfs- en insolventierecht

Algemeen

Beschrijving van opleiding

LLM bedrijfs- en insolventierecht

Ondernemings- en insolventierecht richt zich op bedrijfsorganisaties en de wet in relatie daarmee. De cursus is ontworpen als antwoord op de snelle groei in de ontwikkeling van het ondernemingsrecht in Groot-Brittannië en Europa en om tegemoet te komen aan de behoeften van de advocatuur op dit gebied.

Over de LLM bedrijfs- en insolventiewetgeving

Nottingham Law School heeft een vooraanstaande reputatie op het gebied van insolventie en ondernemingsrecht en studenten van deze cursus zullen profiteren van ons onderzoek en onze docenten.

Ons Centrum voor Bedrijfs- en Insolventierecht heeft banden met een aantal internationale agentschappen, waaronder INSOL International, de insolventiedienst en de Wereldbank. Het organiseert ook een jaarlijkse International Insolvency Conference en een aantal andere evenementen gedurende het jaar in samenwerking met andere agentschappen.

Traditionele onderwerpen zoals overheidsbedrijven, bedrijfsorganisaties en bedrijfsliquidatie vormen een belangrijk onderdeel van deze cursus. Je zult je LLM voltooien met een goed begrip van het bedrijfs- en insolventierecht in een Europese en internationale context, en je ook bewust kunnen maken van de bredere economische en sociale factoren die van invloed zijn op bedrijfsinstellingen.

Waarom kiezen voor deze cursus?

 • Inzicht krijgen in bedrijfs- en insolventierecht in een Europese en internationale context.
 • Leer van gerenommeerd onderwijzend personeel, waaronder professor David Burdette en professor Paul Omar, beide adviseurs van de Wereldbank.
 • Profiteer van sterke links naar ons Center for Business en Insolvency Law.
 • Kies een studieroute die bij u past met de beschikbare opties voor voltijd, deeltijds en afstandsonderwijs
 • Woon een internationale Summerschool bij met de mogelijkheid om wet in een Europese context te verkennen.
 • Beurzen beschikbaar.
 • Individuele modules kunnen worden bestudeerd voor prijzen voor permanente professionele ontwikkeling (CPD).

modules

Je studeert zes lesmodules gevolgd door een proefschrift.

Kiezen van:

 • Bedrijfsorganisaties *
 • Intellectueel eigendom
 • Openbare bedrijven
 • De zakelijke werkgever
 • Internationaal mededingingsrecht
 • Principes van bedrijfsregulering
 • Bedrijfsvereffening *
 • Bedrijfsredding
 • Internationale
 • Internationale commerciële transacties
 • Grensoverschrijdende insolventie
 • Het beveiligen van bedrijfsschulden *

* Afstandsonderwijs studenten zijn verplicht om deze modules te studeren

Je begint je proefschrift na het voltooien van deze modules.

Beoordeling

In elk geval modules worden beoordeeld door een stuk cursussen. Dit neemt meestal de vorm aan van een probleem- of essay-achtige vraag, maar varieert per module. U kunt feedback geven en beoordelen in de loop van elke module.

Het proefschrift bevat 12.000 woorden over een geschikt onderwerp naar keuze en omvat een-op-een supervisie met een tutor die een expert is op dat gebied.

Hoe kan ik studeren?

Het academische jaar voor de LLM-cursussen is opgesplitst in drie delen: twee termijnen van tien weken (Term One loopt van het begin van het academische jaar tot de kerstvakantie, Term Two tussen Kerstmis en Pasen) en de zomerperiode.

Voltijdstudenten - die de cursus gedurende één academiejaar voltooien - studeren in elke periode drie modules en vullen het proefschrift in de loop van de zomer af.

Studenten in deeltijd en afstandsonderwijs - die de cursus gedurende twee academische jaren afronden - studeren drie modules in termen één en twee in elk jaar (zes in totaal), beginnen met het onderzoeken van hun proefschrift tijdens de eerste zomerperiode en voltooien het tijdens de seconde.

Op de voltijd- en deeltijdmodi worden modules gedurende de week gegeven. Afhankelijk van je rooster wordt je verwacht dat je op meer dan één dag aanwezig bent. Seminars worden geleid door academici, maar vereisen meestal dat u uitgebreid begeleid voorbereidend werk uitvoert en vaak gepaard gaat met korte presentaties of andere bijdragen.

Afstandsonderwijsmodules zijn gestructureerde, gerichte leeractiviteiten die worden aangeboden via het online leerplatform van de universiteit - NU. Afstandsstudenten krijgen ook de kans om deel te nemen aan virtuele discussies met andere studenten en academisch personeel en zullen worden gevraagd om aanvullende taken uit te voeren - zoals het opstellen van essayplannen of presentaties - in de loop van elke module.

Toelatingseisen

Rechten afgestudeerden

Je hebt een goede graad in de rechten (2,2 of hoger) of een graad in een andere discipline plus de CPE (Common Professional Examination) of GDL (Graduate Diploma in Law) conversiekwalificatie.

Niet-juridische afgestudeerden

Aanvragers uit andere disciplines worden in passende omstandigheden verwelkomd, vooral als ze ervaring hebben in het gebied, zelfs als ze niet als jurist zijn.

Engelse taalvereisten

Internationale studenten moeten aantonen dat ze voldoende kennis hebben van geschreven en gesproken Engels voordat ze met de cursus beginnen. We hebben meestal een van de volgende nodig:

 • IELTS 6.5 met een minimum van 5,5 in elke vaardigheid.
 • Een equivalente Engelse taalkwalificatie.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Nottingham Law School is one of the largest university law schools in the UK with a reputation for innovation and delivering the highest standards of legal training and education. Our mission is to pr ... Lees meer

Nottingham Law School is one of the largest university law schools in the UK with a reputation for innovation and delivering the highest standards of legal training and education. Our mission is to prepare students for their future careers and we have a proven track record in graduate employability. The School's credentials speak for themselves... Lees Minder
Nottingham , Nijmegen + 1 Meer Minder