Overzicht

Om aan de behoefte aan een grondige opleiding op dit gebied te voldoen, biedt dit unieke, deeltijdse programma een 'gouden standaard' voor onderwijs op dit gebied.

Ontwikkelingen in de afgelopen twee decennia hebben de wetgeving inzake overheidsopdrachten tot een van de meest opwindende en snel evoluerende rechtsgebieden gemaakt. Gezien de mate waarin de huidige rechtsregels momenteel van invloed zijn op de meeste inkoopactiviteiten, is kennis van het aanbestedingsrecht van vitaal belang voor iedereen die in overheidsopdrachten werkt.

Dit programma staat open voor mensen met een juridische achtergrond en voor mensen zonder een wetdiploma. Het is met name ontworpen voor:

 • inkopers wiens rol een goed begrip van de wettelijke regels vereist
 • beleidsmakers die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen en implementeren van wettelijke regels voor aanbestedingen
 • advocaten die adviseren over openbare aanbestedingen
 • degenen die onderzoek of onderwijs willen verrichten bij openbare aanbestedingen

Het biedt een grondig begrip van:

 • de aard van het recht en het juridische proces
 • de beginselen en regels van het recht inzake overheidsopdrachten
 • de toepassing van deze regels in belangrijke nationale en internationale systemen / modellen, waaronder UNCITRAL, de WTO, de Wereldbank, de EU en het VK
 • hoe beste praktijken in de context van een juridisch kader kunnen worden toegepast

Belangrijkste feiten

 • Dit innovatieve programma wordt gegeven door vooraanstaande academici van de wereldberoemde Public Procurement Research Group (PPRG).
 • Je ontvangt een uitgebreid assortiment cursusmateriaal, bestaande uit op maat gemaakte mini-handboeken aangevuld met aanvullende lezingen en zelftestvragen en antwoorden
 • Elke module * wordt ondersteund door een tweedaagse intensieve onderwijssessie, die wordt gehouden aan de Universiteit van Nottingham

* Voor juridische onderzoeksmethoden is de aanpak anders omdat er een inleidende sessie en een sessie over het uitvoeren van juridisch onderzoek (naast het lesgeven voor andere modules) wordt gevolgd, gevolgd door het voltooien van de moduletoekenning.

Wordt het programma beïnvloed door Brexit?

U vraagt ​​zich misschien af ​​of de inhoud van ons programma misschien verandert als gevolg van Brexit.

Uiteraard is het erg moeilijk om te voorspellen wat de Brexit zal inhouden. Dat zal in wezen afhangen van welke handelsovereenkomsten, als die er zijn, het VK onderhandelt bij het vertrek uit de EU. Wat de impact op ons programma betreft, weten we echter wel:

 1. Wat de impact op het VK ook is, we zijn van plan onze EU-modules voor overheidsopdrachten na Brexit op dezelfde manier te blijven leren als nu . (We zijn ook van plan om door te gaan met ons onderzoek op dit gebied.) Dus potentiële studenten van buiten het VK mogen niet worden beïnvloed.
 2. De EU-modules voor overheidsopdrachten zullen tot ten minste medio 2019 - en waarschijnlijk langer - relevant blijven voor die in het VK, aangezien de huidige Britse regelgeving op basis van EU-wetgeving waarschijnlijk zal blijven tot het einde van de onderhandelingen met zowel de EU als andere partijen bij de WTO. Overheidsopdrachtovereenkomst (GPA).
 3. De EU-modules voor overheidsopdrachten kunnen best blijvend relevant blijven voor het VK, aangezien een zeer waarschijnlijk resultaat van onderhandelingen een handelsovereenkomst is die de huidige EU-regels voor overheidsopdrachten omvat.

Als er een wijziging in de VK-regels optreedt, zijn we van plan nieuwe modules te introduceren die deze regels dekken - en natuurlijk zal onze bestaande module over VK-aanbesteding uitgebreid aandacht blijven schenken aan de ontwikkelingen terwijl ze zich ontvouwen!

Mocht het Britse systeem substantieel veranderen, dan zijn we van plan (afhankelijk van IP-beperkingen) om nieuw UK-modulemateriaal kosteloos beschikbaar te stellen aan iedereen die het programma in de voorgaande drie jaar heeft uitgevoerd , zodat ze zichzelf gemakkelijk kunnen updaten met het nieuwe systeem .

Meer te weten komen.

Cursus details

LLM

Het openbare aanbestedingsrecht en het LLM-beleidsprogramma wordt op parttime basis aangeboden en moet gedurende 24 maanden worden voltooid. Dit vereist de voltooiing van acht modules plus een proefschrift.

PGDip

Het PGDip-programma wordt op parttime basis aangeboden en moet gedurende 21 maanden worden voltooid. Dit vereist de voltooiing van acht modules. Er is geen proefschrift.

PGCert

Het PGCert-programma wordt op parttime basis aangeboden en moet 10 tot 24 maanden worden voltooid (afhankelijk van de gekozen modules). Dit vereist de voltooiing van vier modules. Er is geen proefschrift.

Lesmateriaal

De cursus wordt voornamelijk gegeven door afstandsonderwijs en is ontworpen om in deeltijd te worden bestudeerd om aan uw verplichtingen te voldoen. Voor elke module krijgt u uitgebreide materialen, waaronder basistekst, casestudy's, leesvragen en zelftestvragen.

Je ontvangt ook een leespakket met wetenschappelijke artikelen en wetgeving voor elke module. Materiaal wordt zowel online als op papier of in harde schijf aangeboden, en er is online academische ondersteuning en een online discussieforum voor elke module.

Intensieve onderwijssessies

Elke module bevat een tweedaagse intensieve onderwijssessie, die wordt gehouden aan de Universiteit van Nottingham. Dit biedt de mogelijkheid om begrip te ontwikkelen door middel van traditioneel face-to-face onderwijs (lezingen, seminars en workshops). Deze worden voornamelijk geleverd door wetenschappelijk personeel van de Universiteit van Nottingham, met enkele sessies die ook worden gepresenteerd door gastsprekers uit de beroepspraktijk en internationale instellingen.

De intensieve onderwijssessies vormen een belangrijk onderdeel van het programma en dragen ertoe bij dat het van dezelfde hoge kwaliteit is als de voltijdse programma's van de school. Je wordt sterk aangemoedigd om deel te nemen, hoewel dit niet verplicht is om een ​​kwalificatie te behalen.

Toelatingseisen

2: 1 of hoog 2: 2 (of internationaal equivalent); Aanvragers met een alternatieve academische achtergrond overwegen ook waar ze relevante werkervaring en / of beroepskwalificaties hebben, zoals een MCIPS

Engelse taalvereisten

IELTS: 7.0 (met niet minder dan 7.0 schriftelijk, 6.5 in lezen en 6.0 in spreken en luisteren)

Careers

De verwerving van deze postdoctorale kwalificatie demonstreert kennis op dit gespecialiseerde gebied van regelgeving inzake overheidsopdrachten die zowel op hoog niveau is als zich over het hele veld verspreidt, evenals geavanceerde vaardigheden in de wet voor degenen die geen voorafgaande juridische opleiding hebben genoten.

De overgrote meerderheid van de studenten op het programma werkt al op het gebied van overheidsopdrachten, vaak in een zeer hoge hoedanigheid, hetzij als advocaten (in eigen huis of in de privépraktijk), inkoopbeoefenaars in de publieke / nutssectoren, consultants, beleidsmakers of (in enkele gevallen) leveranciers. Voor deze studenten vergroot de specialistische kennis en het begrip aanbestedingsrecht die uit het programma is voortgekomen hun vermogen om hun rollen uit te oefenen aanzienlijk, zoals blijkt uit de vele getuigenissen die met dit doel zijn ontvangen.

Studenten hebben hun kwalificatie ook gebruikt om door te stromen naar hogere rollen in hun huidige organisaties of andere organisaties, en om over te stappen naar nieuwe sectoren - bijvoorbeeld van het werken in EU-aanbestedingswetgeving tot het werken in ontwikkelingsopdrachten of van inkooppraktijken tot consultancy - zoals ook blijkt uit testimonials. Veel studenten melden ook dat hun professionele prestaties aanzienlijk hebben geprofiteerd van de contacten die tijdens het programma zijn gelegd met andere specialisten op hoog niveau in het veld.

Sommige van onze studenten zijn nieuw in het vakgebied en hebben de verkregen kwalificatie gebruikt om door te groeien naar dit snelgroeiende veld. Enkelen hebben ook het programma gevolgd om een ​​uitgebreide kennis van regelgeving voor overheidsopdrachten te verkrijgen als achtergrond voor het voortzetten van een doctoraat in het veld, of hebben besloten om een ​​doctoraat te behalen na het voltooien van hun studie.

Opleiding te volgen in:
 • Engels

Zie 12 andere vakken van University of Nottingham - Faculty of Social Sciences »

Laatst bijgewerkt op Februari 18, 2019
Deze cursus is Combinatie van online en op de campus
Duration
10 - 24 maanden
Deeltijd