LLM Maritieme en transportwetgeving

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ben je klaar om de juridische aspecten van verzending en het transport van goederen te bestuderen? Het unieke en uitgebreide masterprogramma 'Maritime and Transport Law' biedt u een grondige, diepgaande kennis van de dynamische wereld van het zeevaart- en transportrecht. De Erasmus Universiteit is gevestigd in Rotterdam: Rotterdam is veruit de grootste zeehaven van Europa en één van de grootste logistieke en industriële knooppunten van de wereld. Studie aan de Erasmus School of Law betekent dat je bestudeert waar de actie is!

Welke aspecten dekt het programma?

Als student verwerf je de onderzoeks-, schrijf- en presentatievaardigheden die essentieel zijn voor een succesvolle carrière als juridisch medewerker of bedrijfsjurist in de maritieme of transportgerelateerde zakenwereld. Door u te richten op actuele ontwikkelingen en praktische problemen vanuit rechtsvergelijkend perspectief, ontwikkelt u een internationale kijk op de vele juridische aspecten van verzending en goederenvervoer. Dit programma is gevestigd in de Rotterdamse haven en leidt juridische professionals op die goed voorbereid zijn om de vele uitdagingen op dit gebied het hoofd te bieden. Het studieprogramma is verdeeld in vier blokken van elk negen weken. Tijdens het eerste blok ontvang je een algemene inleiding tot het onderwerp. Ze leren onafhankelijk juridisch onderzoek te doen en hun bevindingen te rapporteren via presentaties en papers tijdens een cursus van 15 ECTS voor juridisch onderzoek en schrijfvaardigheden. Een succesvolle afronding van deze cursus is een voorwaarde voor toelating tot de masterproef.

Het tweede blok bestaat uit drie cursussen: goederenvervoer, scheepsrecht en (publiek) zeerecht. In het derde blok volg je de 10 ECTS cursus Charter-Parties & Bills of Lading and Maritime Casualties (5 ECTS). Het laatste blok bestaat uit een Master Thesis (10 ECTS) en de cursus Marine Insurance Law.

Praktische vaardigheden

Dit programma, gevestigd in de haven van Rotterdam, leidt juridische professionals op die vertrouwd moeten raken met het zeevaart- en transportrecht. Vanwege zijn positie in de grootste haven van Europa, biedt het programma u veel mogelijkheden om ter plaatse te gaan en scheepvaart- en havenbedrijven te bezoeken om te zien hoe de dingen in de praktijk werken.

Waarom kiezen voor dit programma?

  • De LL.M. programma Maritieme en transportwetgeving biedt u een unieke kans om de juridische knowhow, de vaardigheden en praktische ervaring te verkrijgen die nodig zijn voor een carrière in de maritieme en transportwetgeving.
  • Je wordt opgeleid door uitstekend onderwijspersoneel. Ze hebben zowel een degelijke academische achtergrond als een schat aan ervaring uit de juridische praktijk en de maritieme en transportsector.
  • Je studielocatie ligt op een steenworp afstand van het grootste deel van Europa. Je bezoekt bedrijven om te zien hoe de dingen in de praktijk werken.
  • Onze afgestudeerden hebben een goed perspectief op het werk!

Waarom Erasmus School of Law?

Erasmus School of Law biedt u onderwijs van hoge kwaliteit in een internationale leeromgeving. Onze Law School hanteert een interdisciplinaire benadering die juridisch, economisch, sociaal en politiek denken combineert.

Daarnaast is Erasmus School of Law gevestigd in Rotterdam. Met de grootste haven van Europa is Rotterdam een van de belangrijkste drijfveren van de Nederlandse economie. Als gevolg hiervan is Rotterdam tegenwoordig een levendige kosmopolitische en multiculturele stad met meer dan 160 nationaliteiten en een groot aantal multinationale en lokale ondernemingen, zoals Unilever en Shell.

Meer informatie?

Klik hier als je meer wilt weten over dit programma!

5431

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Erasmus School of Law is one of the schools of Erasmus University Rotterdam: a world-class university ranked 71th in the Times Higher Education World Universities Ranking. Our LLM programmes combine a ... Lees meer

Erasmus School of Law is one of the schools of Erasmus University Rotterdam: a world-class university ranked 71th in the Times Higher Education World Universities Ranking. Our LLM programmes combine academic thinking with practical training. Lees Minder