LLM / MSc in milieubeleid en bestuur

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Milieuproblemen behoren wereldwijd tot de meest dringende. Of het nu gaat om klimaatverandering, verlies van biodiversiteit of milieuschade, oplossingen zijn dringend nodig in beleid en bestuur om significante effecten te verminderen, aan te passen, te verminderen of te voorkomen. Deze Masters-graad pakt deze zorgen aan en onderzoekt mogelijke oplossingen, waardoor je de vaardigheden en expertise kunt ontwikkelen die je nodig hebt om een ​​blijvende en positieve impact op de planeet te hebben.

Tijdens deze cursus krijgt u een uitstekend begrip van lokaal, nationaal en internationaal milieubeleid en -bestuur. Het behandelt de juridische, economische, wetenschappelijke en politieke uitdagingen waarmee de samenleving te maken heeft en geeft u een geïntegreerd inzicht in de relevante kwesties die uw inzetbaarheid aanzienlijk zullen verbeteren.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 Je krijgt de vaardigheden en kennis om effectief te concurreren voor werkgelegenheid in de steeds groeiende milieusector

# 2 U zult profiteren van de kennis en begeleiding van onze deskundige docenten en deskundigen op het gebied van milieubeleid en governance

# 3 Je krijgt de kans om je te richten op het identificeren van effectieve oplossingen voor milieubeleid en governance

Cursus Doelstellingen

Deze Masters-cursus zal:

  • u kennis laten maken met het onderwerp milieubeleid en governance
  • ontwikkel je begrip en bewustzijn van hedendaagse problemen in het gebied
  • een rigoureuze en intellectueel uitdagende training geven op een gevorderd niveau in milieukwesties als voorbereiding op, of ter verbetering van, een carrière op dit gebied
  • ontwikkel je onafhankelijke kritische denk-, onderzoeks- en schrijfvaardigheden tot Masters-niveau
  • Schaar je vaardigheden uit om deel te nemen aan en beleid te ontwikkelen op een breed interdisciplinair gebied, en op een manier die niet alleen relevant is voor het beperkte domein van 'nationale' milieubeheer, maar dat ook geschikt is voor een breed scala aan internationale settings.

Door onderzoek geleid onderwijs

Onze academische medewerkers worden wereldwijd erkend voor hun innovatieve onderzoek en worden beschouwd als experts op hun vakgebied. Hun werk is goed vertegenwoordigd in nationale en internationale tijdschriften, op academische conferenties over de hele wereld en in de media.

U zult ook profiteren van industriële presentaties die doorgaans worden geleverd door vertegenwoordigers van milieu-NGO's en internationale organisaties die zich bezighouden met milieukwesties.

Cursus details

De cursus is multidisciplinair en bestaat uit zes modules die door medewerkers van de faculteiten Kunst en Geesteswetenschappen, Natuurwetenschappen en de Stirling Management School worden gegeven. Je neemt een combinatie van gespecialiseerde modules in beide semesters en voltooit ook een dissertatie van 10.000 woorden gedurende de zomermaanden.

Onderwijs

Alle modules worden aangeboden via kleine groeps- leer- en onderwijssessies, die u geweldige mogelijkheden bieden voor interactie met het personeel en om communicatievaardigheden te ontwikkelen door middel van discussie en de presentatie van belangrijke kwesties. Je bent verplicht om wekelijkse seminars van twee uur bij te wonen. Actieve participatie zal in de klas worden aangemoedigd en mogelijk moet je in elke module een korte presentatie over een onderwerp naar keuze voorbereiden, hoewel deze normaal niet worden beoordeeld.

Je zult ook zelfstandig studeren en op grote schaal lezen uit verschillende bronnen, met name voor je proefschrift. Dit werk biedt u de mogelijkheid om onafhankelijk onderzoek te verrichten in het door u gekozen gebied.

Deze cursus maakt deel uit van het programma "Making the Most of Masters", waarmee je je carrière een nieuwe impuls kunt geven door een werkproject voor je proefschrift aan te nemen. Het project zal oplossingsgericht zijn en tegemoetkomen aan echte onderzoekbehoeften binnen een organisatie. Ga naar de website Making the Most of Masters voor meer informatie over het programma.

Beoordeling

Modules worden beoordeeld door een combinatie van cursussen en onderzoek.

Course director

Dr. Thomas Muinzer

thomas.muinzer@stir.ac.uk

Dr Annalisa Savaresi

annalisa.savaresi@stir.ac.uk

Belangrijkste medewerkers

Het onderwijzend personeel van de cursus bestaat uit een pool van experts uit verschillende disciplines:

Dr Annalisa Savaresi - docent milieurecht en cursusdirecteur

Dr. Thomas Muinzer - docent milieurecht en publiekrecht

Professor Gavin Little - hoogleraar milieu- en publiekrecht

Professor Simon Marsden - Voorzitter in energierecht

Professor David Copplestone Hoogleraar in de afdeling Biologische en milieuwetenschappen

Professor Nigel Wilby - Senior Lecturer

Vergoedingen - 2018/2019

  • Home / EU: £ 6,300
  • Overzees: £ 15.250
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder