De LLM [Law Conversion] is ideaal voor niet-juridische afgestudeerden om zich te bekeren tot een carrière in de rechten. Van gekwalificeerde advocaten, advocaten en rechters zult u een praktische rechtsgrond krijgen.

Recruiters zoeken actief naar studenten met een breed scala aan overdraagbare vaardigheden, waarbij veel bedrijven de helft van hun stagiairs rekruteren uit een niet-wetgevingsachtergrond (GDL). De LLM [Law Conversion] zorgt ervoor dat u een hogere competentie kunt aantonen bij het aanvragen van trainingscontracten en pupillen, door u te richten op onderzoek en ervoor te zorgen dat u de wet in de praktijk kunt toepassen.

Na succesvolle afronding kunt u direct doorgaan naar de cursus Legal Practice (LPC) als u jurist wilt worden of de Bar Professional Training Course (BPTC) als u advocaat wilt worden. Daarnaast studeren studenten ook af met een internationaal erkende stand-alone masteropleiding

De LLM [Law Conversion] wordt toegekend door BPP University en voldoet aan de vereisten voor het voltooien van de academische fase zoals uiteengezet door de Solicitors Regulation Authority (SRA) en Bar Standards Board (BSB).

Belangrijke informatie

 • Beurzen en financieringsopties beschikbaar, waaronder de postdoctorale leningfinanciering van de Student Loans Company
 • Maak gebruik van onze sterke banden met de advocatuur via ons jaarlijkse programma van netwerkevenementen en loopbaanbegeleiding
 • Advies voor gespecialiseerde juridische carrières vanaf het moment dat u uw plaats aanvaardt en tot 12 maanden nadat u uw studie hebt voltooid
 • Maak je studie compleet met buitenschoolse activiteiten, variërend van debatteren, debatteren en pro bono werken.
 • Flexibele studie volgens uw schema: fulltime of parttime
 • Voeg waarde en focus toe aan uw LLM [Law Conversion] door het bijwonen van gratis extra workshops die worden gegeven door docenten in samenwerking met advocatenkantoren om ervoor te zorgen dat u klaar bent voor de praktijk, met als hoogtepunt onze zeer succesvolle week voor Employability.
 • Doe mee aan praktisch juridisch werk met ons bekroonde pro bono-centrum
 • Gegarandeerde plaats op onze LPC of LLM Legal Practice (Solicitors)
 • Maak kennis met gespecialiseerde vakgebieden met onze optionele lezingen en workshops, waaronder onze Extra Lecture-reeks, waaronder vennootschapsrecht, intellectueel eigendomsrecht en Law in the City en onze vaardigheden in praktijkworkshops, waaronder juridisch schrijven, juridisch onderzoek en interviewen van klanten

Hoe het programma wordt onderwezen

Onze LLM [Law Conversion] kan full-time of part-time worden bestudeerd, om u flexibiliteit te bieden rond eerdere verplichtingen. Je wordt onderwezen door gekwalificeerde docenten met advocaten, advocaten en rechters die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van je juridische carrière. Veel van onze docenten blijven oefenen en hebben links naar kamers, advocatenkantoren en interne teams op elk niveau.

De cursus wordt gegeven op masterniveau, zodat je kunt voortbouwen op de vaardigheden die je tijdens je vorige niet-gegradueerde studie hebt opgedaan. Met de nadruk op onafhankelijk onderzoek, krijg je de kans om geavanceerde vaardigheden, commercieel bewustzijn en specialistische kennis te ontwikkelen die de advocatuur vereist.

Om uw succes te garanderen, leveren we alle tools die u nodig hebt voordat u het programma start. Alle studiematerialen, inclusief tekst en casebooks, zijn inbegrepen in de kosten en alle bronnen en hebben online-equivalenten.

Face-to-face levering

Onze LLM [Law Conversion] wordt geleverd met een combinatie van face-to-face en online onderwijs. Elke week neem je deel aan live online lezingen die een overzicht bieden van het relevante onderwerp, inclusief sleutelprincipes, controverses en debat, naast andere theorieën. Elke sessie wordt live afgeleverd door een tutor en ondersteund door een tweede tutor die in staat is om vragen te beantwoorden en in realtime met studenten in contact te komen. Elke lezing wordt opgenomen en beschikbaar gemaakt op onze online virtuele leeromgeving, zodat u op elk moment onderwerpen kunt herzien.

Elke online lezing gaat vergezeld van een tweewekelijks seminarie van twee uur. Dit kan online of face-to-face zijn, afhankelijk van de module. Seminars worden gegeven in groepen van niet meer dan 18 studenten en stelt u in staat de theorie in de praktijk te brengen. Door case studies te gebruiken, kom je in de praktijk situaties tegen die je in de praktijk kunt tegenkomen en werk je samen om zowel mondelinge als schriftelijke argumenten te ontwikkelen en te evalueren. U verbetert uw vermogen om een ​​zaak te analyseren en uw eigen conclusies te trekken om een ​​klant te adviseren.

De LLM is een masterprogramma dat commitment vereist om te slagen. We raden aan dat u naast onafhankelijk onderzoek gemiddeld 40 uur per week besteedt, inclusief 12 uur contacttijd en vier uur voorbereiding op het seminar.

Optionele lezingen en workshops

Om ervoor te zorgen dat je klaar bent voor de carrière, krijg je toegang tot een reeks extra lezingen en workshops die zijn ontworpen om je een voorsprong te geven in interviews. Hoogtepunten zijn onder meer:

De Extra Series: meerdere reeksen vakliteratuur op het gebied van gespecialiseerd recht, waaronder vennootschapsrecht, intellectueel eigendom en internationaal publiekrecht. Hoorcolleges worden gegeven door huidige beoefenaars, externe academici en docenten om u een academisch inzicht en praktisch inzicht te geven in belangrijke gebieden van de juridische praktijk. Hiermee kunt u meer expertise aantonen dan andere afgestudeerden.

Vaardigheden in de praktijk: een reeks workshops voor professionele vaardigheden ontwikkeld met toonaangevende stadsfirma's, met vaardigheden zoals juridisch schrijven, juridisch onderzoek en persoonlijke presentatievaardigheden. Deze workshops worden gegeven door externe trainers en je docenten.

Mandarijn-Chinees: krijg inzicht in de taal die wordt gebruikt op een van 's werelds belangrijkste markten met gratis Mandarijn-Chinese lessen (alleen in Londen).

Waar mogelijk zijn optionele lezingen en workshops ook beschikbaar op onze DLO na live-levering.

Let op: de lezingen en workshops voor de Extra Series en Skills in Practice zullen van centrum tot centrum variëren, omdat ze worden gestuurd door de interesses van studenten en de vraag. Ze worden live in het centrum of via Online Classroom Live geleverd, afhankelijk van uw startdatum, locatie en modus.

Specialist Carrières Advies

Onze gespecialiseerde carrièreservice is beschikbaar voor ondersteuning en begeleiding vanaf het moment dat je je huis accepteert, tot 12 maanden nadat je je studie bij ons hebt voltooid. Met onze één-op-één-ondersteuning geven we u de voorsprong als het gaat om het verkrijgen van een trainingscontract of een pupil. Je hebt alles wat je nodig hebt, inclusief toegang tot onze vacatures database, advies over het invullen van aanvraagformulieren, intensieve interview coaching, werkgeversonderzoek en netwerkmogelijkheden met topbedrijven.

Je hebt ook toegang tot:

 • Beoordeling van aanvragen voor opleidingscontracten of stages bij advocatenkantoren, bedrijven en de non-profitsector
 • Ondersteuning bij onderzoeksbureaus
 • Advies over cv's en sollicitatiebrieven
 • Hulp bij de voorbereiding op beoordelingscentra
 • Advies over alternatieve loopbanen

Je zult nooit een raadsessie met lege handen verlaten. Samen helpen we u een carrièreplan op te stellen waarin de stappen worden beschreven die u moet nemen om uw carrièredoelen te bereiken

Prijswinnende Pro Bono

Ons bekroonde Pro Bono Center stelt u in staat deel te nemen aan een breed scala aan juridisch advies en onderwijsprojecten onder toezicht van gekwalificeerde advocaten. Dit biedt u een ongeëvenaarde mogelijkheid om aan actuele gevallen op een groot aantal verschillende gebieden te werken. Pro bono kan waardevolle training bieden in praktijksituaties die een aanvulling vormen op het lesgeven in de klas dat u bij ons ontvangt.

Ons Pro Bono Center is een uitstekende plek om te beginnen met het oefenen van uw juridische en praktische vaardigheden in een ondersteunende omgeving. Er is een breed scala aan projecten beschikbaar, waaronder:

 • Een adviesregel voor arbeidsrecht in dienst nemen
 • Legale presentaties verzorgen op scholen
 • Gevangenissen en daklozencentra
 • Onderzoek naar de gevallen van gevangenen die alle rechten op beroep hebben verloren

Zodra u met uw studie begint, hoort u van ons Pro Bono Center over de verschillende projecten en hoe u zich aanmeldt.

U verbinden met de advocatuur

Wij werken met meer dan 200 organisaties die juridische diensten verlenen. Deze omvatten gemeenteraden, interne teams bij multinationals en advocatenkantoren over de hele linie. Sommigen van die omvatten magische cirkel bedrijven, commerciële reuzen, niche-dienstverlenende bedrijven en de namen die je herkent in de winkelstraat. Zodat u kunt vertrouwen dat we verbonden zijn met de juiste mensen om u te helpen bij het ontwikkelen van uw carrière.

Toelating

Educatieve achtergrond

Studenten die de LLM willen bestuderen [Law Conversion] zullen het volgende nodig hebben:

 • Een minimum 2: 1 graad in een vak van een erkende Britse instelling (of equivalent)
Engelse Taalvereisten

Als uw eerste taal geen Engels is, hebt u een IELTS-niveau 6.5 (algemeen) of een equivalent daarvan nodig, plus een minimum van 6.0 in alle componenten naast de bovengenoemde inreisvereisten.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 6 andere vakken van BPP University »

Deze cursus is Combinatie van online en op de campus
Duration
9 - 18 maanden
Deeltijd
Voltijd
Prijs
12,900 GBP