LLM International Criminal Justice and Armed Conflict

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Deze cursus onderzoekt de wet die van toepassing is vóór, tijdens en na een gewapend conflict en verkent actuele problemen en moderne uitdagingen voor de wet en de politiek rond oorlog en gerechtigheid.

Met de opkomst van mondiaal terrorisme wordt het traditionele onderscheid tussen gewapende conflicten tussen staten en interne gewapende conflicten uitgehold. Ondertussen worden dagelijks internationale misdrijven gepleegd. Hoe heeft de wet dit aangepakt?

Deze cursus helpt je een holistisch overzicht te ontwikkelen van de wet die het gebruik van geweld door staten regelt, het recht dat van toepassing is op het voeren van vijandelijkheden en het internationale strafrechtstelsel. Je gaat in op actuele kwesties en moderne uitdagingen voor de wet en de politiek rond oorlog en gerechtigheid, evenals de wettelijke en filosofische antwoorden op de internationale criminaliteit.

Je wordt onderwezen door internationaal erkende experts in het veld, van wie velen hebben gewerkt met relevante internationale organisaties zoals het Internationaal Strafhof en de Speciale Rechtbank voor Sierra Leone.

Meer te weten komen.

Cursus details

Je voltooit de kernmodule Internationaal strafrecht en een minimum van 75 studiepunten van gespecialiseerde optionele modules. De resterende 30 credits kunnen worden gekozen uit de volledige selectie optionele modules die beschikbaar zijn in het LLM-programma. Je gaat ook een proefschrift van 60 credits behalen.

Begeleiding en ondersteuning bij het kiezen van een internationaal thema voor strafrecht en gewapende conflicten en het ontwerpen van uw project zullen worden aangeboden via op maat gemaakte workshops en persoonlijke ondersteuning.

Onderwijs

We geven waar mogelijk les in seminars voor kleine groepen, waardoor een geïntegreerde, interactieve leerervaring mogelijk wordt. Je wordt aangemoedigd en verwacht je voor te bereiden op en deel te nemen aan seminars, zodat je er maximaal van kunt profiteren.

Beoordeling

Je wordt beoordeeld door een examen of essay, of een combinatie van beide. Alle beoordelingen vinden plaats aan het einde van de voorjaarsperiode.

Oefenopdrachten, begeleiding van examentechnieken, workshops voor tijdsbeheer en individuele juridisch advies sessies worden het hele academische jaar aangeboden om je voor te bereiden op deze beoordelingen.

Toelatingseisen

2.1 (of internationaal equivalent) in de rechten, menswetenschappen of sociale wetenschappen

Engelse taalvereisten

IELTS: 7.0 (niet minder dan 7.0 schriftelijk, 6.5 in lezen en 6.0 in spreken en luisteren)

Careers

Onze afgestudeerden gaan naar een breed scala aan loopbanen . Velen gaan de advocatuur in of keren terug naar hun vorige juridische loopbaan met specialistische kennis en verbeterde vooruitzichten. Anderen zoeken met succes naar werk bij internationale organisaties en bij internationale en lokale NGO's. Recente afgestudeerde bestemmingen zijn BAE Systems, Clifford Chance, London Stock Exchange en Simmons

Sommige afgestudeerden zetten hun academische carrière voort door door te gaan naar ons PhD-programma . Deze studenten kiezen er vaak voor om aan de universiteit van Nottingham te blijven na hun doctoraat, met een aantal academici die lid worden van het personeel na het voltooien van hun LLM / masters en PhD met ons.

Met een licentiaatsdiploma van de Universiteit van Nottingham bent u goed geplaatst om uw carrièreambities na te streven en uw doelen te realiseren.

Laatst bijgewerkt op Februari 2019

Over de school

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, poli ... Lees meer

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, politics and international relations, and sociology and social policy. Lees Minder