LLM International Arbitration and Business Law

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Internationaal arbitrage- en ondernemingsrecht LL.M. biedt zijn afgestudeerden een unieke set van internationale arbitragekarakteristieken samen met een gedegen expertise in internationaal ondernemingsrecht. Het programma is afgestemd op zowel procedurele als inhoudelijke juridische aspecten van de internationale geschillenbeslechting.

Welke aspecten dekt het programma?

Internationale arbitrage

Na het succesvol afsluiten van de module onderzoek en schrijfvaardigheden, zul je volledig onderdompelen in de wereld van internationale arbitrage. Tijdens het tweede blok van het academisch jaar zul je niet alleen geconfronteerd worden met de fundamentele aspecten van het arbitragerecht, maar je zult ook worden uitgedaagd om principes van internationale arbitrage te begrijpen vanuit het rechtsvergelijkende perspectief. In de lentetermijn zult u ook worden blootgesteld aan onderscheidende toekomsten van investeringsarbitrage. Je krijgt ook de kans om deel te nemen aan een van de vele internationale pleitwedstrijden.

De cursussen worden gegeven door academici en professionals die actief zijn op het gebied van internationale arbitrage. Je kunt verwachten dat je de wereld van internationale arbitrage kunt verkennen, zowel vanuit juridisch adviespunt als vanuit het oogpunt van arbiters.

Zakenrecht

Het programma heeft ook een sterke focus op het transactionele aspect van internationaal zakendoen. De 10 ECTS International Business Law-cursus biedt een uitgebreid overzicht van zowel het internationale vennootschapsrecht als het internationale contractenrecht. Bovendien krijgt u de kans om uw kennis toe te passen (en uw juridische schrijfvaardigheid te verbeteren) tijdens het opstellen van contracten. Bovendien, door een van de keuzevakken te kiezen (zoals Intellectual Property Law of Law of the Ship), krijgt u de kans om expertise te verwerven op het gebied van uw interesse.

Waarom kiezen voor dit programma?

  • Deze LL.M. programma biedt u een uitgebreid overzicht van internationale arbitrage (inclusief investeringsarbitrage) en juridische aspecten van internationale transacties;
  • Je wordt opgeleid door uitstekende docenten . Docenten in de opleiding hebben zowel een solide (internationale) academische achtergrond als een schat aan ervaring uit de commerciële en juridische praktijk. Bovendien leert u tijdens het programma over internationale arbitrage vanuit het perspectief van de juridische adviseurs en vanuit het perspectief van de arbiters;
  • Je studeert in een van de leidende commerciële centra en grootste havens van Europa , wat betekent dat je vaak “ter plaatse” gaat om te zien hoe het in de praktijk werkt. Deze uitstapjes omvatten bezoeken aan de belangrijkste arbitrage-instellingen zoals het Permanent Hof van Arbitrage en het Nederlands Arbitrage Instituut.

Waarom Erasmus School of Law?

Erasmus School of Law biedt u onderwijs van hoge kwaliteit in een internationale leeromgeving. Onze Law School hanteert een interdisciplinaire benadering die juridisch, economisch, sociaal en politiek denken combineert.

Daarnaast is Erasmus School of Law gevestigd in Rotterdam. Met de grootste haven van Europa is Rotterdam een van de belangrijkste drijfveren van de Nederlandse economie. Als gevolg hiervan is Rotterdam tegenwoordig een levendige kosmopolitische en multiculturele stad met meer dan 160 nationaliteiten en een groot aantal multinationale en lokale ondernemingen, zoals Unilever en Shell.

Ervaringen van studenten

Klik hier om meer te weten te komen over de ervaringen van onze studenten!

Meer informatie?

Klik hier als je meer wilt weten over dit programma!

5431

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Erasmus School of Law is one of the schools of Erasmus University Rotterdam: a world-class university ranked 71th in the Times Higher Education World Universities Ranking. Our LLM programmes combine a ... Lees meer

Erasmus School of Law is one of the schools of Erasmus University Rotterdam: a world-class university ranked 71th in the Times Higher Education World Universities Ranking. Our LLM programmes combine academic thinking with practical training. Lees Minder