LLM Internationaal recht en mensenrechten

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Mensenrechten staan centraal in de hedendaagse politiek en internationaal bestuur. Ze zijn een dominante taal geworden van de politieke strijd, waarin de acties van regeringen en andere instellingen worden beoordeeld, gerechtvaardigd en aangevochten.

Deze LLM biedt een geavanceerd conceptueel en praktisch begrip van hoe internationaal recht mensenrechten bevordert en reageert op hun schending. De cursus plaatst internationale mensenrechten in hun bredere filosofische, historische en sociale context en betrekt studenten bij een interdisciplinaire studie van de internationale juridische processen die zijn ontworpen om hun realisatie te verzekeren. Het moedigt studenten ook aan om kritisch na te denken over de grenzen, dubbelzinnigheden en tegenstrijdigheden van de internationale mensenrechtenbeweging.

Waarom International Law and Human Rights studeren aan Keele?

De Keele Law School heeft een lange traditie van academische expertise op het gebied van internationaal recht en mensenrechten. Deze onderwerpen zijn bij Keele onderwezen door wereldberoemde experts zoals Michael Akehurst en Patrick Thornberry. De afgelopen jaren heeft de Law School van Keele zwaar geïnvesteerd in internationaal recht en mensenrechten. Studenten worden onderwezen door dynamisch wetenschappelijk personeel met een breed scala aan expertise en onderzoeksinteresses.

Keele is een pionier en leider in multidisciplinair onderwijs. Studenten aan de LLM in internationaal recht en mensenrechten zullen modules volgen in zowel de Law School als de School of Politics, International Relations and Environment (SPIRE). Studenten hebben ook de mogelijkheid om moderne talen te studeren - waaronder de belangrijkste UN-talen - als onderdeel van hun studie, waardoor hun professionele vaardigheden worden uitgebreid. Keele biedt momenteel cursussen aan in het Arabisch, Mandarijn Chinees, Frans, Duits, Japans, Russisch en Spaans.

Cursusstructuur

Het programma kan in deeltijd 12 maanden fulltime of 24 maanden worden afgerond. Er is ook een mogelijkheid om de cursus op modulaire basis te volgen, waarbij modules over een periode van 2 tot 5 jaar worden verspreid, waardoor maximale flexibiliteit mogelijk is.

Academische toelatingseisen

Je moet een eerste of tweede graad honours degree (of een buitenlandse equivalent) in de rechten of een verwante discipline hebben. Aanvragen zijn welkom bij de huidige beoefenaars van juridische beroepen of andere personen met de juiste beroepskwalificaties en / of ervaring.

Toelatingsvoorwaarden Engels voor internationale studenten

Kandidaten voor wie Engels niet de eerste taal is, moeten bewijs van een kwalificatie in de Engelse taal overleggen. De minimale score voor toegang tot de LLM is academische IELTS 6.5 (of TOEFL 91). Studenten die een van de Engelse taalkwalificaties hebben gehaald maar niet het vereiste cijfer behaalden, kunnen worden toegelaten tot het programma, op voorwaarde dat ze studeren op een pre-sessieke Engelse taalcursus voordat ze aan hun studie beginnen.

Keele University accepteert momenteel Tofel iBT-tests die zijn uitgevoerd buiten het Verenigd Koninkrijk. Alle Tofel iBT-tests moeten niet langer dan twee jaar voorafgaand aan uw startdatum bij Keele worden uitgevoerd en moeten verifieerbaar zijn met ETS. Als u uw Tofel iBT-test in het VK hebt afgelegd, neemt u voor meer informatie contact op met het toelatingscentrum.

Careers

De LLM in internationaal recht en mensenrechten is een toegangspoort tot een scala aan kansen op werk. Deze omvatten loopbanen in mensenrechten-NGO's, liefdadigheidsinstellingen, internationale organisaties zoals de VN, beleidsdenktanks, belangenbehartigingsgroepen, de overheid en de academische wereld. Steeds meer is de private sector ook op zoek naar professionals met een sterke achtergrond in mensenrechten vanwege de snelle ontwikkeling van CSR (maatschappelijk verantwoord ondernemen) en 'business and human rights'-standaarden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Whether you’re considering a foundation course or an undergraduate degree, a master's or a PhD, Keele is a place where students thrive - we're proud to be joint No.1 in England for Course Satisfaction ... Lees meer

Whether you’re considering a foundation course or an undergraduate degree, a master's or a PhD, Keele is a place where students thrive - we're proud to be joint No.1 in England for Course Satisfaction in the Guardian University League Table 2019, in addition to having been ranked No.1 in England for student satisfaction in the 2018 National Student Survey, of broad-based universities. We were also awarded Gold in the recent Teaching Excellence Framework. Lees Minder