LLM Internationaal energie- en milieuwetgeving

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De toenemende druk op natuurlijke hulpbronnen heeft geleid tot een zoektocht naar nieuwe en duurzame vormen van energie. Naast andere significante gevolgen voor het milieu, zijn energieproductie, -distributie en -gebruik een prioriteitsgebied geworden voor overheden, bedrijven en niet-gouvernementele organisaties over de hele wereld. Met een groeiende vraag naar werknemers met gespecialiseerde wereldwijde juridische kennis op het gebied van energie- en milieuwetgeving, hebben we deze cursus speciaal ontworpen om aan die behoefte te voldoen.

In deze mastercursus onderzoek je de kruispunten tussen energie, omgeving en regulatie . Deskundig personeel is samengekomen om afgestudeerden een diepgaand inzicht te geven in de internationale energie- en milieuwetgeving, evenals in belangrijke gebieden van energiebeheer, milieubeleid en economie.

Je krijgt les van deskundig personeel in de rechten, politiek, economie en milieuwetenschappen. Ze geven u een duidelijk inzicht in de relevante juridische, politieke en economische kwesties met betrekking tot energie- en milieuwetgeving op nationaal, regionaal en, met name, internationaal niveau.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

 1. Focus op duurzame ontwikkeling, klimaatverandering en het energietrilemma.
 2. Integreert de subdisciplines van het milieu- en energierecht vanuit een internationaal perspectief.
 3. Onderzoeksintensief en werkgericht.

Cursus Doelstellingen

Aan het einde van de cursus heb je:

 • Kennis, inzicht en vaardigheden op masterniveau die geschikt zijn voor carrières bij advocatenkantoren, overheid, internationale organisaties, ngo's en het bedrijfsleven.
 • Diepgaande inzichten in relevante juridische, politieke en economische kwesties met betrekking tot energie- en milieuwetgeving op nationaal, regionaal en internationaal niveau.
 • Inzicht in de dynamiek van de vroegere en huidige energie- en milieuwetgeving, beleidsvorming en governance, evenals waarschijnlijke toekomstige ontwikkelingen in het gebied.
 • De academische basis voor doorstroom naar PhD-niveau.

Het meeste uit Masters halen

We weten dat het verbeteren van uw inzetbaarheid om u te helpen opvallen tussen internationale bedrijven en organisaties een belangrijke drijfveer is bij de beslissing om een masteropleiding te volgen. Het bekroonde Making the Most of Masters-programma stelt je in staat om je carrière een vliegende start te geven met een werkgebaseerd project met energiebedrijven en advocatenkantoren voor je proefschrift. Het project zal oplossingsgericht zijn en tegemoetkomen aan echte onderzoeksbehoeften binnen een organisatie.

Cursus details

Energie- en milieuproblemen behoren wereldwijd tot de meest urgente. Of het nu gaat om klimaatverandering, verlies van biodiversiteit of schade aan het milieu, oplossingen zijn in de wet dringend nodig om significante gevolgen te verzachten, aan te passen, te verminderen of te voorkomen. Deze masteropleiding pakt deze zorgen aan en onderzoekt mogelijke oplossingen, zodat u de vaardigheden en expertise kunt ontwikkelen die u nodig hebt om een blijvende en positieve impact op de planeet te hebben.

Tijdens deze cursus krijgt u een uitstekend begrip van de lokale, nationale en internationale energie- en milieuwetgeving. Het behandelt de juridische, economische, wetenschappelijke en politieke uitdagingen waarmee de samenleving wordt geconfronteerd, waardoor u een geïntegreerd inzicht krijgt in de relevante kwesties die uw inzetbaarheid aanzienlijk zullen verbeteren.

Onderwijs

Alle modules worden geleverd door middel van kleine groep leren en onderwijzen, die een gelegenheid biedt voor interactie tussen studenten en personeel. Dit ondersteunt de ontwikkeling van communicatievaardigheden door het bespreken en presenteren van belangrijke kwesties.

De academici die betrokken zijn bij het geven van het diploma staan ​​bekend om internationaal en toonaangevend onderzoek op hun vakgebied. Hun werk is goed vertegenwoordigd in nationale en internationale tijdschriften, op academische conferenties over de hele wereld en in de media.

Toonaangevende energie- en milieuwetgeving en beleidsspecialisten en andere internationale experts zullen ook gastcolleges verzorgen.

Er wordt van je verwacht dat je onafhankelijk onderzoek doet en veel leest uit verschillende bronnen. Je proefschrift geeft je de mogelijkheid om onafhankelijk onderzoek te doen in het door jou gekozen gebied en je verworven kennis en vaardigheden onder de aandacht te brengen.

Beoordeling

Modules worden beoordeeld door een combinatie van cursussen en onderzoek, waarbij de weging varieert afhankelijk van de aard van het leermateriaal.

Academische vereisten

Een minimum van een tweede klas graad of gelijkwaardig. Aanvragers zonder deze formele kwalificaties, maar met aanzienlijke relevante / relevante werk / privé-ervaring worden aangemoedigd om te solliciteren.

Engelse taalvereisten

Als Engels niet je eerste taal is, moet je een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van je Engelse taalvaardigheid:

 • IELTS: 6.0 met minimaal 5.5 in elke vaardigheid
 • Cambridge C2 Proficiency (CPE) 180 met een minimum van 162 in elke vaardigheid
 • Cambridge C1 Advanced (CAE) 169 met een minimum van 162 in elke vaardigheid
 • Pearson-test van het Engels (academisch): 54 met 51 in elke component
 • IBT TOEFL: 80 zonder een subtest van minder dan 17

Pre-sessie Engelse taalcursussen

Als je je Engelse taalvaardigheid wilt verbeteren voordat je deze cursus binnengaat, biedt onze partner INTO University of Stirling een reeks Engelse taalcursussen. Deze intensieve en flexibele cursussen zijn ontworpen om uw Engelse bekwaamheid voor toegang tot dit niveau te verbeteren.

Nadat je bent afgestudeerd

Klimaatverandering wordt steeds meer gezien als de uitdaging van onze generatie. Daarom behoren de internationale energie- en milieuwetgeving tot de meest actuele maatschappelijke vraagstukken van dit moment. Zich bewust van deze ontwikkelingen openen advocatenkantoren hun eigen gespecialiseerde energie- en milieurechtafdelingen. Hierdoor is er een grote vraag naar medewerkers met een stukje gespecialiseerde juridische kennis op het gebied van energie- en milieurecht.

Onze afgestudeerden zijn ook goed geplaatst om een carrière na te streven in:

 • Advocatenkantoren
 • Overheid en regelgevende instanties
 • Internationale instanties
 • Niet-gouvernementele organisaties en liefdadigheidsinstellingen
 • Drukgroepen, inclusief die uit de energie- en milieusectoren
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder