LLM internationaal recht en duurzame ontwikkeling

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Waarom deze cursus?

In een wereld geconfronteerd met unieke economische, ecologische en sociale uitdagingen van een schaal die nog niet eerder gezien, het bevorderen van duurzame ontwikkeling is een dringende prioriteit geworden.

De cursus geeft u een solide basis in de structuren, regels en principes van de aspecten van internationaal publiekrecht dat de gevolgen voor duurzame ontwikkeling te geven.

Dit programma is speciaal ontworpen voor afgestudeerden die willen werken in de sector van internationale ontwikkeling in het management, planning of beleidsmatige terreinen.

De cursus heeft een flexibele structuur. U zult de mogelijkheid om uw eigen belangen na te streven en op maat van uw diploma om je carrière gekozen pad te hebben. U kunt keuzevakken uit andere Masters programma's in de rechten alsmede de daarmee samenhangende programma's in de universiteit te kiezen.

Het is niet noodzakelijk dat je een graad in de rechten te houden alvorens deze studie echter inhoud recht in uw vorige cursus kan nuttig zijn.

U zult bestuderen

Dit programma is beschikbaar full-time en part-time met drie potentiële exit punten. U kunt ervoor kiezen om te studeren voor een:

 • Postgraduate Certificate (PGCert)
 • Postgraduate Diploma (PgDip)
 • Master's degree (LLM)

kernklassen

 • Research Methods (verplicht voor LLM)
 • De World Trading System: Law & Policy
 • Internationaal Milieurecht

Keuzevakken

Keuzes kunnen zijn:

 • Vergelijkende verbintenissenrecht
 • Business & Human Rights
 • Vergelijkend Company Law & Verordening
 • Competition Law & Beleid in de EU
 • Legal Process & de Wet van Contract & Other Obligations (voor niet-advocaten)
 • UK & EU Environmental Law
 • Intellectueel eigendom
 • Global Water Policy
 • International Trade Theory, beleid en instituties
 • Fundamentals of Environmental Forensics
 • Energy Resources and Policy

Houdt u er rekening mee dat de lessen aangeboden kunnen van jaar tot jaar.

Een beperkt aantal studenten krijgen de gelegenheid om keuzevakken kiezen uit de optionele modules aangeboden in de LLM in Climate Change Law and Policy worden gegeven. Hierdoor kunnen de studenten om een ​​combinatie van wetgeving en beleid inzake duurzame ontwikkeling, met de klimaatverandering. Het programma wordt geleverd buiten de campus op een intensieve driedaagse basis in januari. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Law School.

Het gebied proefschrift

Een uniek aspect van dit programma is de kans voor u om een ​​veld proefschrift ondernemen binnen een overheids- of non-gouvernementele organisatie met een internationale focus. Het kan zowel in het Verenigd Koninkrijk, of meer waarschijnlijk, in het buitenland.

Deze kans wordt geboden op basis van concurrentie. Het duurt maximaal 12 weken tussen juli en september. Uitgevoerde werkzaamheden voor de plaatsing zal zich richten op een bepaald gebied van recht en zal het onderwerp van uw proefschrift vormen.

Vorige studenten hebben stages worden ondernomen in landen zoals Sri Lanka, Tanzania, Zuid-Afrika, India en Kenia. Voorbeelden van projecten die onze studenten hebben toegezegd zijn onder andere:

 • beoordeling van de mate waarin de Indiase milieu- en energie-wetten bevorderen van de ontwikkeling van micro-hernieuwbare
 • een analyse van de vraag of de Tanzaniaanse land de wet discrimineert vrouwen en welke hervormingen nodig zou zijn om de discriminatie aan te pakken
 • een verkenning van de lage take-up van Clean Development Mechanism [CDM] in Sub-Sahara Afrika en hoe de situatie kan worden verbeterd
 • een beoordeling van de ecologische rechtvaardigheid in Nigeria en Zuid-Afrika

Het project / veldwerk wordt georganiseerd en ondersteund door Challenges Worldwide. Uitdagingen Worldwide is een innovatieve, bekroonde, sociale onderneming die werkzaam zijn in de internationale ontwikkeling.

De universiteit van Strathclyde biedt uitgebreide reis-en ziektekostenverzekering voor alle deelnemers op het gebied proefschrift. We betalen ook voor de kosten van uw plaatsing. Studenten zijn verantwoordelijk voor de kosten van de vluchten, visa, en verblijfkosten en de kosten van levensonderhoud, terwijl in het buitenland. Deze kosten hebben de neiging om in de regio van £ 1500 tot £ 2500 per student.

Inrichting

Onze bibliotheek heeft een breed scala van de wet rapporten, wetgeving, tijdschriften en monografieën. Het heeft ook dubbele sets van de belangrijkste recht verslag serie, huizen uitgebreide collecties in overheidspublicaties en andere aanverwante gebieden.

U krijgt toegang tot een breed scala van elektronische informatiebronnen die kunnen worden benaderd vanuit huis, waaronder alle belangrijke juridische databanken.

De Law School is de thuisbasis van de Schotse eerste Law Clinic. Het biedt een 'real life' leerervaring voor studenten en een onschatbare dienst aan leden van het publiek die niet in aanmerking voor rechtsbijstand, en kan ook niet anders kunnen veroorloven juridisch advies.

Strathclyde Centrum voor Milieurecht & Governance

Je aangemoedigd om deel te nemen aan de activiteiten van het centrum. Deze omvatten gastcolleges en internationale conferenties. De Strathclyde Centrum voor Milieurecht en Governance is een centrum van uitmuntendheid in milieurecht en governance en beschikt over een levendige onderzoeksgemeenschap.

Je hebt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de organisatie van de jaarlijkse postdoctorale colloquium over Environmental Law and Governance. Dit heeft een sessie gewijd aan de presentaties van hooggekwalificeerde LLM studenten.

Toelatingseisen

Normaal gezien wordt een eerste klasse of tweede klasse graad of gelijkwaardig, in een verwante discipline (deel van de inhoud wet aanbevolen). De toegang kan mogelijk zijn met andere kwalificaties, met name wanneer je werkervaring om de cursus relevant is.

Hoeveel zal mijn cursus kost?

Alle tarieven zijn aangegeven voor full-time cursussen en per studiejaar, tenzij anders vermeld.

Schotland / EU

2016/17

 • LLM / PgDip - £ 6300
 • PGCert - 3.150 £

Rest van de UK

2016/17

 • LLM / PgDip - £ 6300
 • PGCert - 3.150 £

Internationale

2016/17 LLM / PgDip - £ 13,000

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Humanities and Social Sciences enjoys an excellent reputation across a wide spectrum of disciplines. We aspire to generate new ideas, knowledge and skills to increase our understandin ... Lees meer

The Faculty of Humanities and Social Sciences enjoys an excellent reputation across a wide spectrum of disciplines. We aspire to generate new ideas, knowledge and skills to increase our understanding of the world and strive to make a significant contribution to the economy, society and culture of Scotland and beyond. With one of Scotland’s top law schools, and as the country’s largest provider to teacher education, we also have significant expertise in developing the professional practice needed to equip modern societies at all levels. Lees Minder