LLM International Human Rights Law


Kan een kerk aangevallen worden als een sluipschutter in de toren verborgen tijdens een gewapend conflict? Met de Poolse nationaliteit, gemarteld in een Thaise gevangenis, welke rechten heb je? Kun je ze roepen en hoe?


Mensenrechten zijn van alle tijden en plaatsen, ze zijn gewoon niet overal herkend, noch geïnterpreteerd hetzelfde in alle landen. Er zijn verschillende mensenrechten systemen en in sommige gevallen kan het de slachtoffers en hun advocaten achter in een situatie waarin ze moeten kiezen welke forum te gaan of welk systeem te kiezen om hun gerechtigheid te zoeken.


In dit programma, zult u worden opgeleid in mensenrechten op internationaal niveau, maar ook in het internationaal humanitair recht en andere aanverwante gebieden van (internationaal) recht. U leert over de verschillende systemen en hoe mensenrechten worden geïnterpreteerd binnen deze systemen en in verschillende landen.


Toelatingseisen

  • rang gemiddelde: GPA van 2,75 / 4, 3,5 / 5, 7/10 of 70/100.
  • kennis minimum: basiskennis van het internationaal publiekrecht, op een vergelijkbaar niveau als de cursus Public International Law, waaronder een aantal elementaire wet van de mensenrechten en de elementaire kennis van het Europees recht
  • vooropleiding: LLB of gelijkwaardig.
  • andere toelatingseisen: Brief aan motivatie; twee academische referenties; curriculum vitae.
Opleiding te volgen in:
  • Engels

Zie 7 andere vakken van University of Groningen »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 1, 2020
Duration
1 jaar
Voltijd
Prijs
2,143 EUR
- EU, 14.200 euro. - Buiten de EU per jaar
Deadline
Mei 1, 2020
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 1, 2020
Einddatum
sep 2021
Aanmeldingslimiet
Mei 1, 2020

sep 1, 2020

Location
Aanmeldingslimiet
Mei 1, 2020
Einddatum
sep 2021